Serie continua de victorii pentru produsele Kaspersky Lab in testele finale din 2011
Kaspersky Lab a încheiat anul 2011 cu rezultate remarcabile în testele independente la care au participat produsele companiei. Pe lângă distincţia „Produsul Anului”, primită din partea AV-Comparatives pentru rezultatele obţinute de Kaspersky Anti-Virus şi Kaspersky Internet Security in toate evaluările de anul trecut, Kaspersky Lab s-a aflat în faţa competitorilor şi în testele derulate de alte laboratoare celebre de evaluare, precum AV-Test.org, Virus Bulletin şi publicaţii ca PC Security Labs sau Computer Bild.

Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, soluţia de securitate endpoint pentru companii, împreună cu suita Kaspersky Internet Security 2012 au obţinut certificarea VB100, după ce au fost evaluate de către Virus Bulletin, alături de alte 60 de produse de securitate. În toate cele trei teste care au contribuit la atingerea scorului final necesar certificării, ambele suite Kaspersky Lab au înregistrat performanţe maxime: testul de scanare la cerere (100%), testul de scanare la accesarea unei aplicaţii (100%) şi testul „clean-set” (100%), unde numărul rezultatelor fals-pozitive raportate a fost zero. Detalii despre evaluarea comparativă VB100 pot fi accesate aici, iar informaţii despre metodologia de analiză se regăsesc aici.

Aceleaşi produse, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows şi Kaspersky Internet Security 2012 au obţinut cele mai bune rezultate în testele AV-Test.org, institutul independent de securitate IT. Cele două soluţii de securitate au atins scorul de 17 (dintr-o medie de 13,2), respectiv 17,5 (dintr-o medie de 13,4). Evaluarea a constat în mai multe probe, inclusiv teste privind eficienţa detectării şi înlăturării malware-ului, numărul rezultatelor fals-pozitive raportate, precum şi nivelul de utilizare a resurselor sistemului.

Computer Bild, una dintre cele mai populare publicaţii IT din Europa, a acordat Kaspersky Internet Security 2012 distincţia „Best Consumer Security Software Product“. În cadrul evaluării conduse de Computer Bild, suita Kaspersky Lab a fost singura care a neutralizat toate programele periculoase active pe un sistem infectat. De asemenea, KIS 2012 a obţinut cele mai bune rezultate şi în testele care simulau situaţii din viaţa reală, blocând cu eficienţă toate categoriile de malware care încercau să se infiltreze în sistem.

Nu în ultimul rând, Kaspersky Mobile Security 9, suita de securitate pentru telefoane mobile inteligente, a obţinut cinci stele din cinci posibile în evaluarea condusă de PC Security Labs, singurul laborator de testare din China, care s-a alăturat Anti-Malware Testing Standards Organization.

Importanţa rezultatelor atinse de produsele noastre în aceste teste independente nu poate fi subestimată“, spune Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer la Kaspersky Lab. „Dacă am compara aceste rezultate cu cele obţinute într-o competiţie sportivă, ar fi exact ca o situaţie în care noi am câştigat toate medaliile de aur de la Jocurile Olimpice. Unul dintre cele mai importante obiective ale noastre este să avem cele mai bune rate de detecţie, deoarece, într-o lume în care zeci de mii de mostre noi de malware apar zilnic, nimeni nu îşi poate permite să rateze una dintre ameninţările serioase. Deşi am obţinut rezultate extraordinare în testele independente, vom continua să ne perfecţionăm produsele de securitate“, încheie Grebennikov.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Cablurile LAPP, o solutie de incredere si pentru companiile din industria alimentara

Solutiile de cablare LAPP sunt alegerea ideala pentru orice industrie, iar inginerii LAPP lucreaza constant la implementarea celor mai pragmatice...

Close