AV-Comparatives a acordat Kaspersky Lab premiul “Produsul Anului”
Kaspersky Lab a primit distincţia „Produsul Anului” din partea laboratorului de testare independent AV-Comparatives, pe baza rezultatelor evaluărilor desfăşurate în 2011. Premiul este acordat în urma rezultatelor a nouă teste comparative efectuate pe soluţiile antivirus pentru consumatori, pe parcursul anului trecut. În cazul Kaspersky Lab, este vorba despre două produse – Kaspersky Anti-Virus şi Kaspersky Internet Security. Kaspersky Lab a fost singurul participant care a primit cel mai înalt calificativ – Advanced+ – în cadrul tuturor testelor.

În procesul de selectare a câştigătorilor, experţii AV-Comparatives au evaluat nivelul detecţiei programelor periculoase şi al eficienţei algoritmilor euristici, numărul de rezultate fals-pozitive, gradul de utilizare a resurselor, cum este tratat un sistem infectat, precum şi eficienţa suitelor de securitate în cadrul unor scenarii din „viaţa reală”. Fiecare dintre aceşti parametri a fost evaluat în mod obiectiv, pe baza rezultatelor obţinute în cadrul testelor derulate pe parcursul anului. În consecinţă, pentru a treia oară în istoria premiilor anuale acordate de AV-Comparatives, Kaspersky Lab a câştigat premiul „Produsul Anului”.

Pe parcursul anului 2011, produsele Kaspersky Lab au participat la nouă teste comparative, atât pentru soluţii antivirus, cât şi pentru suite de securitate online. În cadrul fiecărui test au fost evaluate diferitele caracteristici funcţionale de protecţie a computerelor în faţa celor mai noi ameninţări. Soluţiile Kaspersky Lab au primit calificativul Advanced+, având rezultate excelente în ceea ce priveşte principalii doi indicatori ai calităţii oricărei soluţii de securitate IT – eficienţa în detectarea malware-lui şi minimalizarea rezultatelor fals-pozitive. De asemenea, AV-Comparatives a remarcat capacitatea produselor Kaspersky Lab de a „vindeca” pe deplin sistemele infectate cu malware şi de a utiliza resurse minime de sistem.

În cadrul raportului anual, AV-Comparatives a acordat o recomandare specială suitei Kaspersky Internet Security 2012. Recenzia produsului a subliniat modul facil de instalare, operabilitatea completă în modul de siguranţă a sistemului de operare Windows şi calitatea sistemului de suport online pentru utilizatori. Noua interfaţă pentru utilizatori şi documentaţia tehnică extinsă au fost, de asemenea, extrem de apreciate.

De câţiva ani deja, produsele noastre sunt testate în mod independent de către AV-Comparatives“, a spus Eugene Kaspersky, CEO şi fondator al Kaspersky Lab. „Nu ne-am temut niciodată să aflăm ce greşeli am făcut prin intermediul acestor evaluări, dimpotrivă – vrem să ştim cât mai repede, pentru a le remedia fără întârziere. În trecut, am primit destule comentarii critice de la experţii din laboratoarele de testare, pe baza cărora ne-am perfecţionat produsele. Suntem mândri de faptul că suitele noastre de securitate au fost recunoscute ca fiind de cea mai bună calitate în urma evaluărilor comparative din 2011, cu cele mai înalte calificative obţinute pentru fiecare, având în vedere faptul că testele AV-Comparatives sunt neegalate în ceea ce priveşte independenţa, expertiza şi meticulozitatea“, a încheiat Kaspersky.

Anul acesta am decis să premiem toate produsele care au avut rezultate generale excelente, oferindu-le noul premiu AV-Comparatives Top Rated“, a spus Andreas Clementi, Preşedinte al AV-Comparatives. „Cu toate acestea, oferim un singur premiu pentru produsul anului. Pentru 2011, premiul revine Kaspersky Lab. Produsele lor de securitate nu sunt dependente de o singură tehnologie, ci oferă protecţie completă utilizând o gamă variată de mecanisme distincte, inclusiv detectarea euristică pe baza trăsăturilor comportamentale, a caracteristicilor cloud, semnături şi altele, fără a fi dependente de componente individuale. În consecinţă, utilizatorul este protejat de orice tip de ameninţare informatică, chiar şi când este offline. Tehnologia cloud este un supliment inteligent adăugat celorlalte tehnologii şi nu este utilizată ca un înlocuitor pentru acestea. În plus, produsele Kaspersky Lab oferă o varietate de instrumente şi caracteristici utile, cum este dezinfectarea computerelor infectate. În consecinţă, Kaspersky Lab a fost singurul comerciant care a primit distincţia Advanced+ în cadrul fiecărui test efectuat de către AV-Comparatives în 2011, ceea ce l-a calificat pentru a primi premiul pentru produsul anului“, a încheiat Clementi.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Cablurile LAPP, o solutie de incredere si pentru companiile din industria alimentara

Solutiile de cablare LAPP sunt alegerea ideala pentru orice industrie, iar inginerii LAPP lucreaza constant la implementarea celor mai pragmatice...

Close