Nokia a lansat Lumia 1020. Windows Phone 8 cu PureView si 41 Megapixeli
Nokia introduce un nou standard în domeniul tehnologiei foto pentru smartphone-uri prin lansarea Nokia Lumia 1020, cu senzor de 41 de megapixeli din a doua generaţie. Un smartphone unic pe piaţă, Nokia Lumia 1020 redefineşte funcţia zoom, permiţând utilizatorilor să descopere mai multe detalii decât cele vizibile cu ochiul liber. Datorită tehnologiei inovatoare Nokia PureView cu stabilizare optică a imaginii, dispozitivul poate realiza printre cele mai clare imagini ce pot fi capturate de o cameră digitală.

Nokia lumia 1020 color range front back

Această performanţă este posibilă datorită tehnologiei hardware de top, combinată cu o nouă aplicaţie numită Nokia Pro Camera, care ajută utilizatorii să realizeze cu uşurinţă fotografii de calitate profesională. Funcţia zoom, folosită fie înainte, fie după capturarea imaginii, permite oamenilor să descopere şi să redescopere poveştile personale pe care le poate spune fiecare fotografie. Nokia Pro Camera are o interfaţă atractivă, care demonstrează vizual modul în care setările vor afecta fotografia sau captura video finală, iar utilizatorii pot să realizeze, să editeze şi să partajeze cu uşurinţă imagini şi clipuri video cu o claritate excepţională.

Nokia Lumia 1020 front

Prin noua funcţie numită Dual Capture, Nokia Lumia 1020 realizează simultan o imagine de înaltă rezoluţie, de 38 de megapixeli ce oferă multiple oportunităţi de editare şi o imagine de  5 megapixeli care poate fi partajată cu uşurinţă pe reţele de socializare cu Windows Phone 8.

Senzorul de 41 de megapixeli al Nokia Lumia 1020 se bazează pe tehnologie optică de vârf de la ZEISS cu şase lentile fizice şi stabilizare optică a imaginii, oferind imagini de o claritate excelentă, chiar şi în condiţii de lumină scăzută. De asemenea, terminalul filmează imagini clare cu sunet stereo chiar şi în timpul unor concerte zgomotoase, datorită tehnologiei Nokia Rich Recording, care procesează niveluri de presiune sonoră de şase ori mai înalte decât microfoanele convenţionale cu care sunt dotate smartphone-urile.

600-nokia-lumia-1020-pro-highres-1

Vrem să oferim oamenilor experienţa unei călătorii, de la realizarea de fotografii la înregistrarea şi partajarea momentelor din viaţa lor,” a declarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO, Nokia. “Nokia Lumia 1020 aduce o nouă perspectivă asupra fotografierii şi continuă să consolideze poziţia de lider a Nokia în domeniul tehnologiei foto.

600-nokia-lumia-1020-pro-highres-18

Nokia a lansat, de asemenea, un nou SDK (kit de dezvoltare software) care pune la dispoziţia dezvoltatorilor funcţiile cheie de editare foto ale Nokia Lumia 1020. Noul SDK este disponibil începând de astăzi la developer.nokia.com, iar dezvoltatori precum Vyclone, Yelp şi CNN vor integra aceste capabilităţi în viitoare lansări.

Hipstamatic a prezentat Oggl PRO, o aplicaţie excusivă pentru Nokia Lumia 1020, care oferă comunităţii sale creative cele mai avansate funcţii dedicate camerei foto. S-a anunţat, de asemenea, că aplicaţii populare precum Path şi Flipboard vor fi disponibile în curând pe Windows Phone.

600-nokia-lumia-1020-pro-lowlight

Nokia a anunţat, de asemenea, noul Nokia Camera Grip, care extinde capabilităţile foto profesionale  ale dispozitivului şi durata de viaţă bateriei. Acesta este un accesoriu care complementează funcţiile rezervate de obicei camerelor foto autonome, precum bliţul xenon încorporat şi obturatorul mecanic al Nokia Lumia 1020. Nokia Camera Grip include şi un sistem de montare pe trepied şi urmează să fie disponibil pe piaţă începând din această lună, la un preţ estimativ de 79 de dolari.

Nokia Camera Grip for Lumia 1020

Datorită naturii sale personale, Windows Phone este platforma perfectă pentru Nokia Lumia 1020, oferind imagini live pe ecranul de start prin tile-ul Photos, partajare rapidă pe reţele de socializare şi acces uşor la fişiere de pe mai multe dispozitive prin SkyDrive. Windows Phone este creat pentru a oferi o experienţă foto de calitate, dispozitivele având buton dedicat camerei foto.

Pentru a ajuta utilizatorii să vadă ce se află în jurul lor şi să descopere noi locuri în care pot face fotografii, cele mai noi capabilităţi LiveSight vor fi disponibile cu HERE Maps în curând.

Nokia Lumia 1020 este planificat să ajungă în pieţe cheie din Europa în acest trimestru si va fi disponibil în culorile galben, alb şi negru. Nokia intenţionează să livreze o variantă exclusivă a dispozitivului cu Telefonica pe anumite pieţe din Europa şi America Latină.

Nokia Lumia 1020  
Sistem de operare Windows Phone 8
Servicii de localizare HERE services HERE Maps şi HERE Drive+; HERE Transit gratuit în Store
Afişaj 4.5” AMOLED WXGA (1280×768), 2.5 D Corning Gorilla Glass 3, PureMotion HD+, ClearBlack, mod luminozitate ridicata, vizualizare optimă la lumina zilei, tehnologie Super Sensitive Touch, Nokia Glance Screen
Baterie 2000 mAh, cu suport pentru încărcare wireless prin carcasă
Procesor 1.5 GHz dual-core Snapdragon S4
Camera principală PureView 41 MP cu stabilizare optică a imaginii, Rezoluţie: 7712 x 5360. Include Nokia Pro Camera. Bliţ Xenon pentru imagini statice, bliţ LED pentru video
Camera frontală HD 1.2 MP wide angle
Memory 2 GB RAM, 32 GB memorie internă; 7 GB stocare SkyDrive gratuit
zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Cum poti vinde mai multe produse IT prin magazinul online? Cum cresti traficul la magazinul tau?

Te-ai gândit vreodată cam cât vinde un magazin online cu produse IT? Cu siguranță acest lucru depinde de eforturile de...

Close