Nikon D4 a fost lansat. Este cel mai performant aparat foto DSLR din lume?
Astazi, importatorul Nikon in Romania, anunta lansarea noului varf de gama al aparatelor DSLR Nikon in format FX, modelul Nikon D4, care impune noi standarde atat in ceea ce priveste fotografia, cat si filmarea.

Echipat cu un senzor full-frame CMOS de 16,2MP, cu un nou motor de procesare, EXPEED3, mai rapid si mai performant, Nikon D4 ofera specificatii precum sensibilitatea ISO nativa cu valori cuprinse intre ISO 100 si ISO 12800 (cu posibilitate de extindere de la ISO 50 la ISO 204800), viteza de declansare de 11fps, port de retea inclus, declansator garantat la 400000 de cadre, slot dual de memorie, XQD si CF, sau filmare Full HD cu pana la 30fps si HD cu60fps. Toate acestea recomanda noul Nikon D4 fotografilor care au nevoie de cel mai performant aparat DSLR din lume.

Nikon D4 este dotat cu un senzor CMOS de 16,2MP, care impinge limitele calitatii imaginii la sensibilitati ISO mari dincolo de ceea ce era considerat posibil pana acum, datorita procesorului de conversie analog-digital de 14 biti, incorporat in senzor, ce reduce la minimum impactul zgomotului de imagine asupra fotografiilor. Noul procesor de imagineEXPEED3 creste semnificativ viteza de reactie a aparatului Nikon D4, care poate fotografia in rafala cu pana la 11 fps, chiar daca fisierele sunt considerabil mai mari decat la modelele anterioare, acestea inmagazinand mai multe date datorita procesarii pe 16 biti.

Modul de filmare Full HD este unul cu totul nou, oferind calitate cinematografica filmelor realizate. Acestea pot avea 30fps25fps sau 24fps in modul 1080p sau pana la 60fps in modul 720p. Filmele pot fi realizate in Full HD atat in formatul FX si DX, cat si in formatul nativ1920×1080Nikon D4 ofera un control mult mai bun al inregistrarii audio, fiind dotat, pe langa intrarea separata de microfon, si cu o iesire pentru casti, necesara controlului fin al calitatii audio a filmului. Pentru cei care doresc editarea rapida a filmelor, Nikon D4 ofera in premiera o iesire HDMI fara compresie catre monitoare externe, prin intermediul carora sa se poata controla mai usor calitatea video.

Nikon D4 a fost construit pentru a rezista in orice conditie de utilizare. De aceea, noua unitate declansator, realizata dintr-un compozit de kevlar si carbon, este garantata la 400000 de cicluri. Pentru a oferi cea mai buna performanta in orice situatie, Nikon D4 este dotat cu un sistem reproiectat de focalizare automata cu 51 de puncte, din care 15 sunt senzori in cruce, precum si cu sistem avansat de recunoastere a scenei, bazat pe un senzor RGB de 91000 de pixeli. Controlul este mult mai simplu datorita butoanelor iluminate, a monitorului LCD de 3,2 inci si a noilor joystick-uri de comanda. Vizorul acopera 100% din cadru, are o magnificare de 0,7x si include optiunea de orizont electronic, disponibila si pe ecranul LCD in modul Live View.

Printre premierele oferite de Nikon D4 se numara si noul slot de memorie XQD de mare viteza, precum si portul de conectare LAN prin cablu de retea. Aparatul se poate conecta si wireless la Internet prin intermediul noului transmitator WT-5, care accepta conectari pe protocol HTTP si FTP. Dintre aplicatiile software incorporate in noul Nikon D4 trebuie amintite sistemul de realizare a filmelor time-lapse, sistemul HDR (High Dynamic Range)  si editarea fisierelor foto si video direct din aparat.

  

  

Nikon D4 va fi disponibil pentru vanzare in a doua jumatate a lunii februarie.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • forumdefotografie.com - Comentariul nr. 5

  16/10/2012 la 15:58

  iata ca daca la non FF a ramas in urma 7d fiind peste d7000 a recuperat cu ff D4

 • Dan P. - Comentariul nr. 3

  06/01/2012 la 16:20

  @daniel De acord cu tine. Cunosc amanuntele astea. Dar aici vorbim de 2 aparate cu senzor full frame unde specificatiile au si ele un rol in desfasurarea activitatii. De obicei aparatele astea sunt dedicate profesionistilor care se uita la aceste specificatii in mod deosebit. Este adevarat ca 80% dintr-o poza reprezinta calitatea obiectivului, dar si body-ul are rolul lui.
  Povestile asta cu ISO booster sunt de marketing, cum e si contrastul de zeci de milioane la unu de la televizoarele LCD
  Nu vreau sa cadem in patima discutiilor interminabile Canon vs. Nikon ci sa ramanem cantonati strict la modele de mai sus: Nikon D4 vs Canon 1DX

 • Dan P. - Comentariul nr. 1

  06/01/2012 la 15:15

  Nu stiu de unde a plecat chestia asta cu “cel mai performant DSLR din lume” dar a facut cineva comparatia cu Canon EOS 1DX? Doar doua chestie mi-am sarit in ochi Canon are senzor 18 mp. si poate duce pana la 12cadre pe secunda. Asta asa doar la o prima vedere…
  Nu ma lansez acum in polemici despre Canon vs. Nikon ci fac referire strict la doua modele, dintre care unul zice despre el ca ar fi cel mai bun din lume! 🙂

  • Daniel Chetroni - Comentariul nr. 2

   06/01/2012 la 15:51

   @Dan P.:
   Nu sta toata calitatea foto in rezolutie Dane, si nici in numarul de cadre pe secunda, stii si tu foarte bine asta. Calitatea unui aparat foto sta in calitatea senzorului, in dimensiunea fizica a senzorului, in procesorul incorporat, etc. La DSLR-uri conteaza foarte mult calitatea obiectivului pe care il ai.

   Faza cu megapixelii e total falsa atata timp cat nu compari dimensiunea fizica a senzorului 😉 Imagineaza-ti ca faci o fotografie cu o pocnitoare de 3-500 de lei cu 15 megapixeli si o fotografie facuta cu un DSLR mai vechi, gen Nikon D90 care are 12 megapixeli si vei intelege ce vreau sa zic.

   Rivalitatea dintre Canon si Nikon e veche, iar la gama de varf este mare bataie, cand lanseaza Nikon un model e mai apreciat decat Canon-ul, iar cand revine Canon cu model mai nou se inverseaza putin situatia 🙂

   Si aici putem intra in discutii suplimentare ca si in cazul Android/iOS 😉 Cunosc atat fotografi profesionisti care au trecut de la Canon la Nikon, dar si de la Nikon la Canon, asa ca taberele sunt impartite.
   Iti dau un exemplu de fotograf profesionist pe care il apreciez, care stiu sigur ca a trecut de la Canon la Nikon: http://www.bezergheanu.com/. Si nu foloseste cele mai scumpe aparate foto, ci doar lentile foarte scumpe 😉

   Din pacate majoritatea nu cunosc detaliile legate de calitatea unui obiectiv, de dimensiunea fizica a senzorului, etc si se uita doar dupa megapixeli. Uite asa a ajuns lumea sa se laude pe site-uri gen Flickr cu fotografii facute cu iPhone-ul, iar Apple se mandreste cu numarul fotografiilor de acolo. Punctul meu de vedere este: “Mult si prost”. Niciodata un telefon nu va captura fotografii mai frumoase ca un aparat foto care costa mai mult de 600-800 Lei, nu mai vorbesc de DSLR-uri 😉

Trackback-uri

[…] devicer.ro […]

[…]    Sursa: devicer.ro […]

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close