Cu Sense 4.1, HTC One X te uimeste cu rapiditatea lui!
Incepand cu 10 august anul curent, HTC One X a primit un update de versiune de Android de la 4.0.3 la 4.0.4, iar interfata Sense la 4.1. Din cate am vazut atat cele cumparate la liber, cat si cele codate(cazul meu) au primit aceasta actualizare de software.

Ce aduce nou ? Nu va asteptati la un look diferit sau widgeturi specatculoase. Mesajul era urmatorul:

Actualizarea Android 4.0.4 şi HTC Sense 4.1, îmbunătăţeşte performanţele browser-ului, calitatea aparatului foto şi include jocurile EA”

    

    

Cu toate acestea, dupa instalare nu am putut sa nu remarc si alte plusuri pe care le-a adus acest update. Telefonul a castigat foarte mult la capitolul viteza. Interfata Sense 4.1 se misca acum nemaipomenit, fara lag, reactioneaza aprope instant la orice comanda. Fluiditatea cu care navighezi prin meniuri e o incantare. Totul se misca „smooth” iar aplicatiile se deschid fara nicio ezitare. Am avut sentimentul ca butonez un smartphone cu totul diferit. Desi nu sunt adeptul testelor benchmark (am mai afirmat asta AICI) in sensul ca nu le consider determinante pentru achizitia unui telefon, in cazul lui HTC One X am vrut sa ma conving ca sporul de viteza si fluiditate nu e doar o impresie subiectiva. Asa ca am folosit AnTuTu Benchmark si Quadrant Standard atat Android 4.0.3 cu Sense 4.0 cat si Android 4.0.4 cu Sense 4.1.:

  

  

Rezultatele mi-au confirmat ceea ce simt efectiv in comportametul telefonului: o crestere de 20-30% in rapiditatea device-ului! I feel good!

Noua versiunne de Android a rezolvat si o alta problema particulara a seriei One: afisarea lui „ț”. Inainte il puteam scrie numai cu tastatura Sense, iar pe unele pagini de net nu-l afisa deloc, astfel ca aveam dificultati la citire.

Un alt plus adus de aceasta actualizare o constitue introducerea unui meniu suplimentar ce-ti permite configurarea modului cum folosesti butonul MENIU (cel din dreapta). Pana acum, apasarea acestui buton lansa doar doar ultimile aplicatii folosite, iar Sense 4.0 punea in majoritate programelor o bara cu 3 puncte ce semnala acesarea meniului. Acea bara meniu era si urata si consuma din spatiul de pe ecran.

  

Acum Sense 4.1 a introdus o setare suplimentare prin care poti customiza folosire butonului MENIU. Eu l-am setat ca la o simpla apasare sa-mi afiseze meniul unei aplicatii, asa am scapat de bara aia urata, iar la o apasare mai lunga sa lanseze ultimile programa folosite. Aplicatiile utilizate recent sunt lansate tot de la dreapta spre stanga , nu pe verticala cum e in ICS original, dar e mult mai frumos asa.

  

Am ramarcat si o experienta noua la navigarea pe internet prin browswerul nativ. Paginile se incarca rapid, parca la fel de iute ca si pe Chrome. O imbunatatire suplimentara a acestui browser o constituie includerea unui buton dedicat pentru comutarea intre paginile deschise.

In ce priveste camera foto, update-ul se lauda cu un mai bun balans de alb si focalizare automata continua. Nu stiu daca asta s-a transpus in fotografii mai bune,One X facand si inainte fotografii excelente. Inca mai testez si o sa expun concluziile intr-un articol viitor.

Se pare ca acesta actualizare de software a mai rezolvat o problema a lui One X. Se cunoaste faptul ca multi utilizatori au reclamat o supraincalzire a device-ului in utilizare. Adevarul era ca la download si folosirea camerei foto, smartphone-ul cam ardea in palma. Ei bine, am instalat de curand un soft de navigatie ( nu spun ce, nu vreau sa fac reclama :)) ce a necesitat un download de aproximativ 800 MB. Daca altadata, in aceleasi conditii, One X-ul te frigea, acum handsetul a radiat o incalzire normala, suportabila.

Care ar fi concluziile?

HTC s-a tinut cuvant atunci cand a spus ca vor veni cu o interfata simplificata si imbunatatita.  Nu stiu daca au umblat si la „miez”, la Kernel, dar nu mi se pare normal ca un UI sa franeze asa de mult un quadcore la 1.5 GHz cu Nvidia Tegra 3. Update-ul a confirmat ca telefonul a avut probleme de software si nu hardware, ca  HTC One X e un telefon de top ce sta cel putin la fel de bine, daca nu mai bine, dacat competitorii sai din aceeasi liga.

Felicit HTC pentru aceasta realizare, dar nu pot sa nu remarc faptul ca in acest mod trebuia sa porneasca de la inceput One X. Alta ar fi fost impresia si perceptia despre acest terminal nemaipomenit.

Asadar, Android 4.0.4 cu Sense 4.1 aduce pe HTC One X o experienta noua, incantatoare prin rapiditate si fluiditate in executie. Rezolva unele bug-uri, imbunatateste browsing-ul si asigura o stabilitate mai mare platformei. Iti da sentimentul ca ai cu totul un alt smartphone, smartphone-ul pe care il meriti!

 

Despre autor

Imi place sa stiu, asa ca urmaresc tot ce e nou in IT&C. Imi plac lucrurile cu personalitate, prin urmare sunt fan Android si in particular HTC. Imi plac lucruri complicate doar atunci cand devin simple, de accea scriu despre ele.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close