23.8 C
New York
Tuesday, April 29, 2025

Buy now

spot_img

3 recomandari pentru o prezenta online buna

Te-ai hotarat sa ai o prezenta de succes in mediul online si nu iti este foarte clar ce inseamna asta? Exista o multime de elemente care contribuie la succesul tau in sfera digitala:

  • un website / magazin online / blog / sau ce alt tip de proiect online alegi, care respecta regulile de baza ale User Experience, este mobile-ready, are certificat SSL si pe care publici continut de calitate
  • activitate sustinuta si coerenta pe retelele social (Facebook, Instagram sau LinkedIn etc), conform unei strategii dezvoltata in prealabil
  • prezenta pe diverse platforme online din aria ta de activitate
  • activitate de marketing online prin campanii de Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, Youtube Ads sau altele.

Iata 3 recomandari pentru incepatori, de care ar trebui sa tii cont pentru a construi o prezenta de succes in mediul virtual:

  1. Alege un domeniu web unic si usor de memorat si inregistreaza-l cat mai repede

Daca ai deja ideea de business, este important sa iti faci un plan de actiune. Primul pas pe care il recomandam este sa te gandesti cum iti creezi un brand.

Gandeste-te la un nume care sa descrie activitatea ta. Poti opta pentru un cuvant sau o combinatie creativa de cuvinte cheie care au legatura cu brandul tau. Sau poti veni cu un termen complet nou, rezultat dintr-o combinatie de concepte sau pur si simplu inventat. Important este ca numele sa fie unic si usor de retinut.

Indicat ar fi ca numele sa nu fie prea lung, greu de citit sau de memorat. Recomandarea specialistilor este sa aiba, in mod ideal, intre 6 si 8 litere. In procesul de alegere a numelui, verifica sa existe domenii disponibile pentru inregistrare. Domeniile web au diverse extensii: domenii .ro, .com ori .eu – sunt cateva dintre cele mai cunoscute extensii care se bucura de credibilitate.

Pont:

Gasesti preturi bune pentru inregistrarea domeniilor .ro, .com, .eu, .net, .org sau cu multe alte extensii, pe website-ul domaz.ro.

  1. Asigura-te ca website-ul tau este accesibil pe orice browser si dispozitiv

In general un utilizator asteapta cam 3 secunde pentru incarcarea interfetei unui website. Viteza este un factor esential – cu cat website-ul se misca mai repede, cu atat vei avea mai multi utilizatori care ajung sa iti vada continutul. Dupa cum stii, exista multiple browsere folosite de utilizatorii de internet: Chrome, Safari, Opera, Edge, Internet Explorer, Mozilla, browserele mobile in-app (spre exemplu atunci cand ti se deschide un link direct in Facebook), samd.

Daca website-ul tau functioneaza bine pe Chrome, nu este o garantie ca la fel de bine functioneaza si pe Safari, iar tu s-ar putea sa ai o surpriza, deoarece utilizatorii au preferinte specifice cu privire la browserele folosite (de cele mai multe ori determinate si de tipul de dispozitiv pe care il folosesc). Prin urmare, in procesul de dezvoltare a website-ului, alege sa colaborezi cu profesionisti, care se vor asigura ca site-ul functioneaza perfect pe toate browserele sau dispozitivele.

  1. Opteaza pentru un design atractiv si un continut unic si relevant

Atunci cand iti construiesti website-ul, alege un design cat mai atractiv, cu precadere optimizat pentru mobil. Exista creatori specializati pe User Experience, care stiu regulile cele mai importante pentru interfete de succes. Poti alege sa lucrezi cu un astfel de specialist. Sau poti alege sa achizitionezi o tema deja existenta, cu mentiunea ca nu vei avea ceva unic.

Foarte important este sa alegi nuante cromatice potrivite domeniului tau de activitate, sa folosesti culorile potrivite pentru butoanele „Call to action” (ca acestea sa aiba vizibilitate maxima) si sa urmezi o structura clara a website-ului, care sa fie usor de folosit de catre utilizatori.

De asemenea, odata dezvoltat website-ul, este indicat sa-ti creionezi un plan editorial in care sa incluzi continut unic si relevant pentru vizitatori. Aloca o perioada de timp pentru un research cat mai complet al cuvintelor cheie. Foloseste insight-urile din analize si realizeaza o strategie pe termen lung. De asemenea, odata ce ai creat continut foarte bun, poti alege sa-l promovezi, prin campanii inteligente de marketing online.

Nu uita – testeaza si imbunatateste. Altfel spus: optimizeaza.

Acum nu ne ramane decat sa-ti spunem: Spor la treaba.

Deci… Cu ce pas incepi?

Daniel Chetroni
Daniel Chetronihttp://www.danielchetroni.ro
Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe , Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Dell Latitude 7420 sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S22 Ultra, Galaxy S24 Ultra, Galaxy S25 Ultra.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare CAPTCHA *

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles