3 device-uri Bluetooth pentru un stil de viata mult mai simplu
Sursa foto: https://pixabay.com/en/jbl-music-splash-portable-speakers-2343009/

Tehnologia Bluetooth a ajuns cunoscută la scară largă în anii 2000 pentru posibilitatea transferului de date între două dispozitive electronice aflate la distanță, iar progresul tehnic a continuat până astăzi. Dispozitivele handsfree pentru șofat în siguranță, mouse-ul și tastatura fără fir sunt mijloace care funcționează mulțumită acestei conexiuni. În ultimii ani, căștile Bluetooth, boxele portabile și smartwatch-ul au devenit foarte populare. Toate aceste dispozitive au o caracteristică comună: lipsa firelor de legătură. Vei găsi în rândurile următoare avantajele si caracteristicile celor mai răspândite dispozitive Bluetooth la momentul actual.

1. Căști Bluetooth

Dacă îți place să asculți muzică la căști, cu siguranță te-ai confruntat mereu cu problema firelor încurcate. De fiecare dată când le scoți din buzunar găsești un ghem fără cap și fără coadă pe care trebuie întâi să-l descurci pentru a te bucura de muzica trupei favorite.

Marele avantaj al căștilor Bluetooth constă în lipsa acestor fire și implicit a mufei jack, o componentă sensibilă în ceea ce privește redarea unui sunet de calitate. Tot ce trebuie să faci este să-ți pui căștile pe urechi și să te bucuri de muzică. Vei fi condiționat doar de un dispozitiv care are funcția Bluetooth încorporată, ca de exemplu telefonul mobil.

2. Boxe portabile Bluetooth

Pentru momentele în care petreci cu prietenii tăi sau doar vrei să le arăți un videoclip cu sonor, o boxa portabilă Bluetooth este cea mai bună alegere. Față de difuzorul telefonului diferența este uriașă, atât la nivelul intensității sonore, cât și al calității. Se conectează rapid la telefonul mobil, bateria ține un timp îndelungat, iar redarea sunetului este clară, până la cel mai mic detaliu. Desigur că în multitudinea de modele disponibile pe piață vei găsi boxe portabile Bluetooth de diferite calități, dar fiecare gamă răspunde unei anumite nevoi.

Anumite modele au chiar funcția de sincronizare inclusă, cu ajutorul căreia poți conecta mai multe boxe la același telefon mobil, pentru o experiență stereo. În pauza dintre ore, la iarbă verde sau în excursii, boxa portabilă este instrumentul distracției.

3. Smartwatch Bluetooth

Odată cu apariția smartphone-urilor a fost dezvoltat un accesoriu util care funcționează cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, anume smartwatch-ul. Acest ceas digital reprezintă un mijloc prin care poți să controlezi telefonul mobil fără a-l scoate din buzunar. Datorită conexiunii dintre cele două dispozitive, vei avea acces de pe ceas la multe dintre obiectele ce se regăsesc în telefon. Poți vedea cine te-a sunat, poți răspunde la apeluri, îți poți seta alarma sau chiar poți găsi telefonul dacă nu-ți mai amintești unde l-ai pus în casă. Tehnologia este dezvoltată atât pentru sistemul de operare Android, cât și pentru iOS.

Anumite ceasuri permit stocarea directă a informațiilor prin inserția unui card de memorie, lucru care le transformă în dispozitive muzicale portabile pe care le poți conecta la căștile Bluetooth. O altă întrebuințare utilă a smartwatch-ului este navigația cu ajutorul funcției GPS. Telefonul redă pe ecranul ceasului parcursul pe care trebuie să-l urmezi pentru a ajunge la destinația dorită, iar tu nu mai trebuie să te plimbi cu telefonul în față; o scuturare de mână este de ajuns pentru a reactualiza harta.

Așadar, trăim în plină revoluție digitală și viața ne este influențată întrucâtva de produsele nou lansate. Avantajele privind eficiența și confortul lor sunt greu de trecut cu vederea, de aceea dispozitivele Bluetooth se bucură de o largă apreciere. Conexiunea rapidă cu telefonul mobil, lipsa firelor de legătură și posibilitatea de a le folosi în orice mediu, independent de semnalul GSM, sunt punctele tari ale acestor produse.

Căștile, boxa portabilă sau smartwatch-ul sunt câteva dintre dovezile hegemoniei Bluetooth-ului, tehnologie care își găsește în continuare noi aplicații.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close