Topul cautarilor populare pe Google in Romania anului 2019
Românii sunt interesați de shopping, de personaje mondene, de politică, de timpul probabil, de tehnologie și de fotbal. Aceasta este concluzia dacă ne uităm pe topul celor mai populare căutări pe Google în anul 2019.

Black Friday rămâne cea mai căutată campanie promoțională, dar tendința nu este valabilă numai pentru România. Evenimentul monden care a avut cea mai bună mediatizare anului trecut a fost moartea designerului Răzvan Ciobanu. Mulți dintre cei care au văzut știrile și comentariile la televizor sau pe Internet nu știau cine a fost acesta, astfel că s-au documentat pe Google.

Pe locul 3 în ierarhie este un magazin online de îmbrăcăminte, urmat de o interogare privind alegerile europarlamentare. Sportul este reprezentat și el în Top 10 căutări, prin meciul România – Suedia, din preliminariile Campionatului European de Fotbal 2020.

Top 10 cele mai populare căutări pe Google în 2019

 1.  eMAG Black Friday
 2.  Răzvan Ciobanu
 3.  About You
 4.  Rezultate alegeri europarlamentare
 5.  Cameron Boyce
 6.  Rezultate alegeri prezidențiale
 7.  Vremea în București
 8.  iPhone 11
 9.  Marcel Toader
 10.  România-Suedia

Întrebarea pusă Vioricăi Dăncilă în timpul unei emisiuni din timpul campaniei electorale – „Cum se calculează aria cercului?” – a făcut furori pe Internet, foarte mulți români căutând formula de calcul respectivă. În 2019 a fost o epidemie de gripă teribilă, astfel că oamenii s-au interesat de simptome. Rețetele culinare sunt și ele la mare căutare. „Cum se fac urzicile”, „cum se face coliva” sau „cum se face mămăliga” au fost lucrurile care i-au interesat pe cei care au navigat pe Internet.

Top 10 căutări pe Google „Cum să… / Cum se…?”

 1. Cum se calculează aria cercului
 2. Cum se manifestă gripa
 3. Cum se votează
 4. Cum se calculează media
 5. Cum se fac urzicile
 6. Cum se schimbă ora
 7. Cum se face socata
 8. Cum să slăbești
 9. Cum se face coliva
 10. Cum se face mămăliga

Sportul este un domeniu popular în rândul românilor. Așa cum am spus, România – Suedia a fost cel mai căutat eveniment pe Google. În top a fost și turneul de tenis de Grand Slam de la Wimbledon, câștigat de Simona Halep în 2019. Pe „Wimbledon” și „Australian Open” au fost căutări mai puține. Performanța echipei naționale de tineret de la Euro 2019 a avut efect și prin sintagmele introduse pe principalul motor de căutare: „Campionatul European de Fotbal U21”, „România – Franța U21”, „România – Germania U21”. Mai jos, se poate observa că sunt de interes în special evenimentele în care sunt implicate echipele naționale și sportivii din sporturi individuale care reprezintă țara la cel mai înalt nivel.

Top 10 căutări evenimente sportive

 1. România – Suedia
 2. Wimbledon
 3. România – Spania
 4. Campionatul European de Fotbal U21
 5. România – Franța U21
 6. România – Norvegia
 7. România – Germania U21
 8. Roland Garros
 9. România – Malta
 10.  Australian Open

În ceea ce privește un domeniu aflat în ascensiune, pariurile sportive, în topul căutărilor se află „oferta Superbet”. Evident, un loc fruntaș este ocupat de sintagma „se câștigă bani din pariuri sportive?”. Ca mai toate națiile, românii visează să se îmbogățească peste noapte, iar jocurile de noroc reprezintă cea mai la îndemână variantă.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close