Tehnologia Intel va insoti cea mai tanara expeditie romanească de alpinism, la peste 7.000m, pe muntele Khan Tengri
Intel Corporation are plăcerea să anunțe că este sponsorul tehnologic al celei mai tinere echipe de alpiniști români, care va încerca să cucerească vârful Khan Tengri (7010m) din masivul  Tian Khan, situat la granița dintre Kazahstan, Kîrgîzstan și China în perioada iulie-august 2013.

Adrian Fako (25 ani), Adrian Rusu (26 de ani), Daniel Rusu (24 de ani) şi Mihai Santa (23 de ani) vor escalada muntele fără oxigen sau șerpași. Expediția de anul acesta se va realiza în Kazahstan și face parte dintr-un proiect mai amplu al tinerilor alpiniști, de a cuceri toate cele 5 vârfuri de peste 7.000m din spațiul fostei Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste (URSS).

Cea mai tanara expeditie romaneasca pe Khan Tengri

Inovațiile Intel, prezente în cea de-a patra generație de procesoare Intel Core, vor însoți expediția, ajutându-i pe Adrian și colegii săi să comunice cu familiile, prietenii și pasionații de alpinism timp de o lună, cât va dura ascensiunea lor pe muntele Khan Tengri. Cei patru tineri români vor putea de asemenea să realizeze și să salveze imagini foto și video inedite din Kazahstan, pe care le vor împărtăși în timp real, pe Facebook, YouTube și bloguri personale.

Expediția este echipată cu cel mai mic și ușor Ultrabook din lume, Sony Vaio Pro 11, cu procesor Intel Core i5-4200U, ce cântărește doar 870gr. Alpiniștii vor utiliza Ultrabook-ul împreună cu un telefon conectat prin satelit, pentru a putea transmite informații despre ascensiunea lor către vârful Khan Tengri cu minimă întârziere și a putea împărtăși experiența lor, pe măsură ce se desfășoară, cu restul lumii.

Adrian Fako si Ultrabook-ul Sony, la plecarea din Romania

Khan Tengri reprezintă cel mai nordic munte din lume cu înălțimea de peste 7.000m, ceea ce înseamnă că oferă un sezon foarte scurt pentru alpinism, temperaturi mai joase și aer mai rarefiat decât alte masive, situate la latitudini inferioare. Vârful său, o impresionantă piramidă de marmură roșie, este considerat unul din cele mai spectaculoase de pe pământ. Dacă vremea va permite, cea mai tânără expediție românească pe Khan Tengri va surprinde unicitatea acestui vârf cu ajutorul Ultrabook-ului, testând tehnologiile Intel în condiții extreme. Expediția celor 4 tineri alpiniști români are și o componentă culturală, ce va presupune și surprinderea vieții și naturii din Kazahstan, din momentul aterizării în orașul Almati, până la ascensiunea pe muntele Khan Tengri.

Khan Tengri

Procesorul Intel din cea de-a patra generație Intel Core care echipează Ultrabook-ul alpiniștilor români reprezintă o revoluție în tehnologia de computing. Printre caracteristicile unice se numără durata de viață semnificativ crescută a bateriei, posibilă datorită îmbunătățirilor la nivelul eficienței bateriei, viteza de răspuns, datorată unei mai mari puteri de procesare, dimensiunile și greutatea reduse, premise de avansul tehnologic al Intel la nivelul cipului. Aceste caracteristici permit Ultrabook-ului să asigure o comunicare fără precedent de pe masivul Khan Tengri.

„Suntem încântați să putem sprijini cea mai tânără expediție românească pe muntele Khan Tengri. Tehnologia Intel îi va ajuta pe alpiniști să împărtășească cu toată lumea experiența lor inedită din timpul ascensiunii și să se întoarcă acasă cu dovezi spectaculoase, fotografii sau filme, de la altitudini de mii de metri”, a declarat Manuela Ciugudean Toma, PR Manager Central and Eastern Europe, Intel.

“De peste cinci ani urc munți înalți și de fiecare dată încerc să mă autodepășesc. Anul acesta, pe lângă provocarea de a-mi trece Khan Tengri în palmaresul marilor vârfuri escaladate, sunt foarte determinat să devin primul om care folosește o tehnologie atât de avansată precum Ultrabook-ul, la 7.000 de metri, și să prezint povestea ascensiunii echipei întregii lumi, într-un mod care nu a fost posibil până acum. Sunt onorat că Intel România a ales să sprijine efortul meu și al colegilor mei”, a declarat alpinistul Adrian Fako.

Mai multe informaţii despre expediţia românească pe Khan Tengri pot fi găsite la http://www.adventurediplomacy.org sau pe Facebook la adresele:

– https://www.facebook.com/AdventureDiplomacy

– https://www.facebook.com/IntelRomania.

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close