Sony prezinta noua camera NEX-5N: 16,1 megapixeli, timp scurt de raspuns si inregistrare video Full HD 50p
Cea mai rapidă fotografiere din lume şi focalizare automată precisă şi accelerată 

  • Rezoluţie de 16,1 megapixeli reali cu senzor CMOS Exmor APS HD şi noul procesor BIONZ, cu o sensibilitate ridicată de până la ISO 25600
  • Fotografiere continuă la 10 fps (În modul Speed Priority Continuous)
  • Linii de design din magneziu, dimensiune de doar 23,3 mm lăţime (Distanţa de la partea frontală a aparatului până la suprafaţa ecranului LCD)
  • Înregistrare video Full HD cu 50p/25p, focalizare manuală, control complet al expunerii P/A/S/M şi calitate audio îmbunătăţită
  • Ecran tactil LCD Xtra Fine cu unghi de înclinaţie de 7,5cm (3”) şi interfaţă Photo Creativity uşor de utilizat

Continuând succesul camerei foto digitale NEX-5, noul α NEX-5N de la Sony duce performanţele şi mai sus, oferind capacitate de reacţie rapidă, calitate superbă a imaginii, precum şi accesarea posibilităţilor creative ale unei camere DSLR într-un dispozitiv uşor de transportat.

Cu un înveliş dur, dar uşor, din magneziu şi cu dimensiune de doar 23,3 mm în cel mai subţire punct, noua cameră NEX-5N duce design-ul elegant şi minimalist al popularului NEX-5 la un nou nivel. De asemenea, noul model reprezintă un pas înainte faţă de predecesorul său, în termeni de performanţă a imaginii statice şi a calităţii video HD, dar şi în termeni de posibilităţi creative şi utilizare facilă.

Răspunsurile sunt accelerate şi mai mult de timpul de eliberare a declanşatorului, de aproximativ 0.02 secunde: cel mai rapid dintre toate camerele cu obiectiv interschimbabil din lume. Această caracteristică, împreună cu un algoritm AF îmbunătăţit, care dublează viteza de citire a senzorului de imagine, şi un sistem mai eficient de procesare a imaginii, rezultă într-o focalizare automată semnificativ mai rapidă decât cea al prezentului model NEX-5.

Senzorul Exmor CMOS APS HD cu rezoluţie de 16,1 megapixeli reali este susţinut de o versiune special optimizată a procesorului de imagine BIONZ. Această combinaţie între senzor şi procesor asigură imagini excepţionale, clare, fără imperfecţiuni. Sensibilitatea este mărită la  ISO 25600, cea mai mare dintre camerele cu obiective interschimbabile cu tehnologie fără oglindă, permiţând o fotografiere fără trepied de foarte bună calitate în condiţii de luminozitate scăzută.

La o simplă apăsare de buton, camera NEX-5N înregistrează video Full HD AVCHD ver. 2.0 (Progresiv) cu o calitate înaltă a sunetului stereo, la frecvenţa 50p – o premieră pentru camerele cu obiectiv interschimbabil cu senzor de dimensiune APS-C. Citirea mai rapidă facilitată de senzor creşte rata maximă a cadrelor până la 60 cps, faţă de anteriorul 30cps. Înregistrarea la setarea 24p conferă filmelor o notă expresivă, artistică. Ca şi în cazul fotografierii statice, opţiunea Tracking Focus permite unui subiect ţintă să fie selectat prin intermediul ecranului tactil, chiar şi în timpul mişcării acestuia.

Fotografii se pot bucura, de asemenea, şi de control complet asupra expunerii în timpul înregistrării video cu ajutorul opţiunilor Programme, Aperture/Shutter Priority şi toate modurile manuale – întocmai ca la o camera DSLR. Calitatea sunetului stereo este îmbunătăţită cu ajutorul circuitelor îmbunătăţite care reduc nivelul de zgomot, în special în cazul înregistrării unor scene cu volum redus.

Noua NEX-5N este prima cameră cu obiectiv interschimbabil şi sistem cu montură E de la Sony care dispune de noua interfaţă Photo Creativity. Background Defocus, Exposure, Picture Effect şi alte ajustări pot fi previzualizate, aplicate şi combinate rapid cu ajutorul panoului LCD tactil şi cadranului de control, fără nicio exprimare greoiae care să pună în dificultate utilizatorul începător.

Opţiunea Picture Effect, introdusă pentru prima dată pe NEX-C3, simplifică obţinerea unor efecte artistice doar cu ajutorul camerei, fără a fi nevoie de post-procesare PC. Există în prezent 11 moduri şi 15 efecte, inclusiv noul HDR Painting, Soft Focus, Miniature, Rich-Tone Monochrome şi Soft High-key. O generoasă paletă de alte funcţii artistice include 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR, Handheld Twilight şi moduri Anti Motion Blur.

În modul Speed Priority Continuous, camera NEX-5N surprinde cadre active cu până la 10 cps (viteza propriu-zisă depinde atât de condiţiile de fotografiere, cât şi de performanţa cardului de memorie). Aceasta reprezintă cea mai rapidă fotografiere în rafală dintre camerele cu obiectiv interschimbabil, fără oglinzi.

Ecranul LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0″) se înclină până la 80° în sus sau până la 45º în jos pentru o vizualizare uşoară din orice poziţie de fotografiere. Tehnologia TruBlack asigură detaliile şi contrastul superb cu reflexii reduse ale soarelui pe ecran. Consolidat de noua interfaţă Photo Creativity Touch, ecranul LCD asigură compoziţia şi previzualizarea valuarea fotografiei şi ajustarea setărilor camerei, mai uşoare şi mai flexibile ca oricând.

Obiective şi accesorii

Alegerea tot mai frecventă a obiectivelor cu montură E compatibile cu toate camerele α NEX include acum noul Carl Zeiss Sonnar T E de 24mm F1.8 ZA, E 50mm F1.8 OSS şi mult asteptatul zoom Telephoto E 55-210mm F4.5-6.3 OSS.

Primul adaptor cu montură si tehnologie integrată cu oglindă semitransparentă, adaptorul opţional Mount LA-EA2 permite detectarea fazei AF cu aproape toate obiectivele cu montură A, atât pentru imaginile statice, cât şi pentru cele video. De asemenea disponibil, vizorul opţional electronic FDA-EV1S, XGA OLED Tru-Finder oferă rezoluţie înaltă/contrast şi unghi larg de vizualizare.

Alte noutăţi în gama de accesorii sunt carcasa elegantă a camerei (LCS-EB50) şi suportul obiectivului (LCS-EL50), care protejează camera şi obiectivul de posibile zgârieturi, cureaua de umăr (STP-XS3), a cărei structură se potriveşte perfect corpului utilizatorului şi tocul moale (LCS-EMF), care păstrează camera cu montură E şi obiectivul ataşat, precum şi alte lentile şi accesorii suplimentare.

Noua cameră digitală α NEX-5N cu obiective interschimbabile şi ultra-compactă de la Sony va fi disponibilă începând cu luna septembrie 2011.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Dialer predictiv virtual rapid pentru call center-uri

Oferindu-le angajaţilor cele mai bune instrumente disponibile, productivitatea şi eficientă se vor îmbunătăţi considerabil. Pentru a creşte productivitatea, Call Center-urile...

Close