Sony prezinta NEX-7: camera compacta cu obiective interschimbabile si rezolutie de 24,3 megapixeli
Imagine de top plus performanţă avansată şi utilizare facilă, alături de opţiuni creative

  • Rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi cu senzor CMOS Exmor APS HD
  • Focalizare automată rapidă şi cel mai mic timp de reacţie la declanşare din lume (0.02 sec)
  • Nou control TRINAVI, rapid şi multifuncţional
  • Vizor XGA OLED Tru-Finder de rezoluţie superioară şi bliţ încorporat
  • Înregistrare video Full HD 50p/25p, focalizare manuală, control complet al expunerii P/A/S/M şi calitate audio îmbunătăţită
  • Fotografiere continuă 10cps (Mod Speed priority)

Sony duce imaginea de calitate si opţiunile creative la noi extreme, cu noua cameră uşor de utilizat, α NEX-7. Cu un design premium din aliaj de magneziu, NEX-7 are o greutate de aprox. 291g (doar corpul camerei), potrivită pentru călătorii.

Noul NEX-7 beneficiază de cel mai nou model de senzor CMOS Exmor APS HD cu o rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi, alături de cea mai recentă versiune a procesorului de imagine BIONZ de la Sony.

Această alăturare unică a senzorului şi a procesorului asigură răspuns de fotografiere ultra-rapid, plus o calitate ireproşabilă a imaginii, în timpul fotografierii sau înregistrării video. Cu o paletă ISO 100-16000, sensibilitatea ridicată faciliteză fotografierea fără imperfecţiuni în încăperi întunecate sau la apus.

Răspunsul este accelerat de un timp de reacţie la declanşare de doar 0,02 secunde – cel mai rapid timp al vreunei camere cu obiective interschimbabile din lume. Focalizarea automată, precisă şi rapidă, este sporită de noua opţiune Object Tracking, care menţine focalizarea blocată pe un subiect ales, chiar şi atunci când acesta se mişcă în cadru.

Noua cameră NEX-7 oferă control rapid şi uşor asupra setărilor creative cu ajutorul controlului intuitiv TRINAVI. Cele două butoane de control din partea de sus a camerei sunt completate de o rotiţă de control. Acestea faciliteză navigarea rapidă prin diferite moduri presetate de fotografiere, permiţând entuziaştilor ajustări personalizate şi control al imaginilor, cu flexibilitatea folosirii unei camere DSLR.

NEX-7 este, de asemenea, prima cameră compactă din lume care dispune de un vizor XGA OLED TruFinder, pentru încadrare şi focalizare precise. Acest vizor electronic de precizie oferă o vizualizare luminoasă, cu detalii bogate si contrast ridicat al fotografiilor si filmuleţelor, cu o acoperire a cadrului de aproximativ 100% şi un câmp larg de vedere care rivalizează cu modele similar ale aparatelor din clasa profesionistă. Liniile de încadrare de pe ecran şi un indicator de nivel sunt afişate pentru o încadrare exactă.

Vizorul XGA OLED Tru-Finder este completat de un ecran LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0″), care poate fi înclinat până la 90° în sus sau până 45º în jos pentru o vizionare facilă din orice poziţie de fotografiere. Tehnologia TruBlack asigură afişarea unor detalii superbe şi contrastul clar, cu reflexii ale soarelui semnificativ reduse.

La o simplă apăsare de buton, noul NEX-7 înregistrează filme Full HD AVCHD cu sunet stereo de înaltă calitate. Suportul pentru noul format AVCHD Progressive (Ver. 2.0)* permite utilizatorilor selectarea unor cadre de 50p sau 25p sau pentru o înregistrare video clară şi detaliată. Ca şi în cazul fotografierii, opţiunea Object Tracking permite selectarea unui obiect pentru focalizare automată corectă, chiar şi atunci când subiectul se află în mişcare.

Focalizarea manuală este posibilă acum şi în timpul înregistrării video. Amatorii se pot bucura, de asemenea, de control complet în crearea imaginii video perfecte cu ajutorul opţiunilor Programme, Aperture/Shutter Priority şi a tuturor modurilor manuale (PASM). Calitatea sunetului stereo este îmbunătăţită cu un circuit revizuit, care reduce nivelul de zgomot, în special în cazul fotografierii scenelor cu volum redus.

În modul speed priority, noul NEX-7 surprinde cadre cu acţiune rapidă cu până la 10cps – cea mai rapidă viteză de fotografiere în rafală din lume, dintre toate camerele cu obiective interschimbabile fără oglinzi.

Introdus pentru prima dată în cazul modelului NEX-C3, opţiunea Picture Effect simplifică realizarea ‘în cameră’ a efectelor artistice sofisticate, fără ajutorul PC-ului sau al post-procesării. Există în prezent 11 moduri şi 15 efecte, inclusiv noul HDR Painting, Soft Focus, Miniature şi Rich-Tone Mono. O paletă generoasă de alte funcţii artistice include 3D Sweep Panorama, Soft Skin, Auto HDR, Handheld Twilight şi moduri Anti Motion Blur.

Camera foto NEX-7 introduce o patină de auto-blocare, o premieră în gama camerelor cu montură E. Mărind posibilităţile aplicaţiilor avansate de fotografiere, patina suportă accesorii precum HVL-F58AM, F43AM şi bliţ F20AM, setul bilţ HVL-MT24AM Macro Twin şi ecranul LCD Clip-on CLM-V55.

Obiectiv şi accesorii

Primul adaptor cu montură si tehnologie integrată cu oglindă semitransparentă, adaptorul opţional cu montură LA-EA2 permite detectarea fazei AF cu aproape orice obiectiv cu montură A, atât pentru fotografii, cât şi pentru video.

Husa moale de transport LCS-ELC7, dedicată modelului NEX-7, îmbină o carcasă fixă şi o apărătoare din piele  pentru a proteja camera şi obiectivul de zgârieturi şi praf. Acestea sunt completate de cureaua de umăr STP-XH70, din acelaşi material.

Camera digitală ultra compactă α NEX-7, cu obiective interschimbabile de la Sony va fi disponibilă din luna noiembrie 2011.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Experienta cinematografica fara egal, acum si acasa

TCL aduce în România seria X91 de televizoare QLED 8K   Noile televizoare X 91 QLED 8K de la TCL...

Close