Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro
Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni experiența de shopping vor observa îmbunătățirea satisfacției clienților cu cel puțin 25%.

BIANO, marketplace home & deco prezent în România din 2018, ține cont de aceste trenduri și își dorește să ofere cea mai bună experiență online prin intermediul IA, spre beneficiul tuturor partenerilor înregistrați pe www.biano.ro. Mai ales în contextul creșterii prognozate de 30% pe segmentul home & deco online în 2021, dacă aveți un e-magazin cu articole de mobilier, decorațiuni interioare, pentru cămin, vă recomandăm înscrierea într-un marketplace precum BIANO.

Experiențe de shopping personalizate

Clientul home & deco are așteptări precise – și își dorește să trăiască aceeași experiență din magazinele fizice de home & deco prin intermediul platformelor specializate de e-commerce.

Recomandările și produsele trebuie să fie adaptate preferințelor și nevoilor lui, uneori chiar înainte ca acesta să știe ce anume caută. Și aici intervin tehnologiile noi de tipul IA în comerțul online home & deco, oferind experiențe autentice și individualizate, relevante pentru fiecare client în parte. Beneficiul pentru vânzătorii online: o astfel de utilizare îmbunătățită, alături de personalizare, duc la satisfacerea cererilor exacte ale clientului, la întărirea relațiilor cu clienții, la fidelizarea lor și, pe termen lung, la creșterea vânzărilor.

Realizarea acestui lucru se bazează pe sisteme tip machine learning, sisteme care permit modificarea conținutului în timp real, bazându-se pe comportamentul utilizatorului și previzionând următorii pași ai cumpărătorului în magazinul online. Astfel, partenerul comerciant, înregistrat pe www.biano.ro, va fi cu un pas înainte, prin optimizarea procesului de cumpărare.

Sistemele bazate pe IA de pe www.biano.ro sunt utilizate pentru a optimiza experiența personală de cumpărare a clienților pe mai multe niveluri, de exemplu, prin descrierile de produse, secvențele de navigare adaptate caracteristicilor istoricului de căutare, categorizarea produselor și chiar prin e-mail marketing.

Căutarea folosind fotografii, exclusiv pe www.biano.ro

Mulți oameni pot descrie mobila pe care o caută, însă de multe ori nu au altă metodă de căutare decât după nume sau brand. În plus, cu produsele home & deco, câteodată doar o ușoară modificare a aspectului poate însemna o diferență majoră de preț. Din fericire, descoperirea online a mobilierului dorit nu mai este limitată acum la căutarea unui nou articol, prin tastarea în bara de căutare a unor termeni.

Tehnologia de căutare prin imagini este tehnologia în care utilizatorul încarcă o poză sau un print screen în versiunea de mobil sau desktop a platformei online și obține rezultate exacte sau similare, bazate pe materialul vizual pe care l-a furnizat. Acest tip de căutare împletește armonios ușurința cumpărăturilor online cu experiența senzorială dată de shopping-ul în magazinele fizice. Cu alte cuvinte, cumpărătorii online pot căuta produse home & deco în același mod în care se gândesc la aceste produse – folosind imagini, nu cuvinte.

Tehnologia utilizată pe BIANO pentru implementarea căutării prin imagini a fost dezvoltată 100% intern și este concepută ca un set de rețele neuronale complexe, capabile să analizeze fiecare imagine și să îndeplinească mai multe funcții aproape simultan. Fiecare rețea neuronală are și rolul său – de ex. găsirea obiectului din imagine, descrierea acestuia, verificarea rezultatelor finale etc.

Cu ajutorul căutării prin fotografii, un utilizator beneficiază de căutarea prin milioane de imagini simultan, comparând furnizorii și prețurile, optând astfel pentru oferta mai bună, în conformitate cu nevoile sale. Căutarea prin imagini de pe www.biano.ro poate deveni instrumentul ideal prin care vânzătorii online home & deco pot atrage atenția utilizatorilor.

Un alt plus este faptul că tehnologia îi ajută, de asemenea, pe comercianți, în special pe cei internaționali, să-și eficientizeze și să-și intensifice eforturile globale de comercializare și clasificare, prin eliminarea barierelor lingvistice locale, asociate clasificărilor bazate pe text.

Procese logistice înlesnite prin IA

Inteligența artificială ajută platformele de e-commerce să prognozeze cererea viitoare, analizând tiparele de consum și anticipând nevoile de inventar – în cazul magazinelor online de home & deco înregistrate pe www.biano.ro prin feedback-ul echipei BIANO. Această eficiență sporită reduce costurile și îmbunătățește performanțele de business.

BIANO, creștere prognozată de 100% în 2021

În 2020, BIANO a adus venituri pentru peste 1.200 de parteneri internaționali pe 7 piețe, cu peste 5 milioane de produse home & deco listate pe toate platformele, extinzând comunitatea cumpărătorilor online home & deco, simplificând pentru utilizatori procesul de selectare a produselor de mobilă, prin funcții inteligente și indicând noi tendințe internaționale. Obiectivele pentru 2021 includ o creștere de 100% pe www.biano.ro comparativ cu 2020.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe , Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Dell Latitude 7420 sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S22 Ultra.

[fbcomments]

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Trebuie sa schimbi anvelopele? Achizitioneaza anvelope allseason de pe Velopa.ro

Anvelopele allseason sunt ideale pentru persoanele care isi doresc sa plece la drum fara probleme, indiferent de anotimp. Acestea sunt...

Close