Samsung a lansat in Romania ultima generatie de televizoare Smart TV pentru o noua experienta de home entertainment
Samsung a lansat în România generația 2013 de televizoare Smart TV, deschizând o nouă eră în materie de sisteme Home Entertainment. Noua generație de televizoare inteligente aduce pe piața locală ultimele inovații tehnologice, cea mai bună calitate a imaginii, noi functionalități și mai multe aplicații, oferind conținut adaptat unei game largi de preferințe. Noile Smart TV-uri vor fi disponibile la preturi ce variaza intre 1.899 lei (32 inci, HD ready) si 12.299 lei (55 inci, Full HD), in functie de diagonala si de alte caracteristici tehnice.

Ana-Maria Pasculescu, TV Product Manager

Televizoarele Smart TV se bucură de o popularitate ridicată în rândul consumatorilor, atât pe plan internațional, cât și local. Anul trecut, spre exemplu, un cumparator român din cinci a ales un Smart TV, la numai doi ani de la lansarea conceptului de televizor inteligent la nivel internațional. Pentru 2013 estimăm că la trei televizoare vândute, unul va fi inteligent. Creșterea rapidă a interesului pentru televizoarele inteligente Samsung și a gradului de cunoaștere al românilor ne-a determinat să le monitorizăm și mai atent preferințele, gradul de utilizare a functionalităților și a aplicațiilor oferite de aceste produse. Este motivul pentru care, împreună cu o companie de cercetare locală, am derulat recent un sondaj în randul consumatorilor români. Rezultatele ne încurajează să aducem în continuare cele mai performante televizoare Smart, deoarece utilizatorii români le apreciază cu adevărat”, a declarat Ana-Maria Păsculescu, Product Manager TV în cadrul Samsung Electronics România.

Studiul „Samsung Smart Q – Cât de bine îți cunoști Smart TV-ul?” a fost realizat de Samsung în luna aprilie a acestui an, pe un eșantion de 5.150 de persoane din mediul urban, cu vârste între 22 și 55 de ani, posesori sau nu de Smart TV. Potrivit rezultatelor acestui sondaj, românii sunt familiarizați cu conceptul de Smart TV și îl asociază mai ales cu accesul la Internet și la aplicații.

In urma studiului, 81.64% dintre respondenți au declarat că sunt interesați să folosească Smart TV-ul în principal pentru a naviga pe Internet, 66,69% pentru video on demand, 58,4% pentru a avea acces la aplicatii. In ceea ce priveste utilizatorii de Smart TV, cea mai importanta functie este conecarea Smart TV-ului cu alte aparate din casa (50,4%).

Referitor la intenția de cumpărare a unui Smart TV în următoarele 6 luni, aproximativ 40% dintre respondenții care nu au încă Smart TV au declarat că doresc să achiziționeze un astfel de televizor inteligent și că sunt interesați de aplicațiile și de facilitățile pe care aceste produse le oferă.

Victor Armaselu, AV Division Manager

Prezentată în ianuarie la Consumer Electronics Show (CES), noua generație de televizoare Samsung Smart TV încorporează cele mai noi tehnologii și funcții pentru ca utilizatorii români să beneficieze de o experiență de divertisment complexă și cu adevărat integrată.

Televizoarele inteligente Samsung oferă un nou nivel de experiență interactivă

Platforma Samsung Smart Hub disponibilă pe generația 2013 de televizoare Smart a fost reproiectata pentru a simplifica procesul de căutare. Continutul este organizat în trei secțiuni principale, având o interfață ușor de folosit și icon-uri dinamice care facilitează previzualizarea instantanee a secțiunilor. Aceste secțiuni sunt:

  • Fotografii, Videoclipuri & Muzică – această secțiune le permite consumatorilor să organizeze conținutul cu caracter personal și fișierele existente pe televizorul Samsung Smart TV și pe alte dispozitive concetate cu acesta.
  • Socializare – secțiunea afișează conținutul creat de prieteni și familie, videoclipuri populare de pe Facebook, Twitter, YouTube, precum și alte servicii de video call.
  • Aplicatii – organizează aplicațiile Samsung descărcate și recomandarile pentru a ușura accesul utilizatorilor.

Smart Interaction le permite utilizatorilor sa interactioneze usor si rapid cu functiile televizorului Samsung. Modelele din 2013 folosesc un set complex de algoritmi care asigura o detectarea mai precisă a fetei si o interpretare mai buna a mișcărilor si a vocii. Noile televizoare le permit utilizatorilor sa navigheze prin meniu, sa regleze volumul, sa dea zoom unei poze folosind ambele maini sau sa dea Like unui pot pe Facebook prin simpla realizare a semnului OK cu mana.

Crearea unei rețele prin conectarea sistemului Home Entertainment la dispozitive compatibile este mai ușoară cu ajutorul funcției Samsung AllShare. Imediat ce consumatorii au conectat televizorul Smart TV la alte dispozitive în cadrul aceleiași rețele wireless, prin intermediul funcțiilor de convergență încorporate, aceștia pot transfera cu ușurință imagini și materiale audio între dispozitive.

George Catrina, Content Manager

Evolution Kit, pentru a beneficia tot timpul de cele mai noi tehnologii

Noua generație de televizoare Smart de la Samsung încorporează cele mai performante procesoare, dual core sau quad core (pentru gama premium de Smart TV-uri), care le permit consumatorilor să efectueze sarcini multiple în același timp, fără a diminua viteza de funcționare pentru fiecare task.

In plus, pentru a beneficia de cele mai noi servicii dezvoltate pentru televizoarele inteligente Samsung, consumatorii care anul trecut au achizitionat un TV din seria ES7000 sau ES8000 au la dispozitie modulul Smart Evolution Kit. Aceasta componenta se monteaza in doar cateva secunde (plug & play) si upgradeaza televizorul instant. Evolution Kit face upgrade la nivel de procesor, memorie si GPU. Astfel, platforma Smart Hub va avea 3 ecrane, versiune imbunatatita a controlului prin comenzi vocale si gesturi, precum si procesor quad core. De asemenea, gama de varf a televizorelor Smart TV din 2013 va avea, de asemenea, sloturi pentru versiunile viitoare de kit-uri Smart Evolution.

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

  • Stefan - GeekBlog - Comentariul nr. 1

    09/05/2013 la 22:17

    E bine ca apar produse noi. Inseamna ca vor scadea preturile la cele mai vechi si mai multa lume isi vor cumpara smart tv.
    Asta e misto cu noua tehnologie. Daca ai putina rabdare poti sa te bucuri de ea cateva luni mai tarziu la un pret mai mic.

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close