Nikon a lansat obiectivul AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G
obiectiv nikkor 58mm f1.4

Nikon a anuntat astazi (odata cu primul DSLR Nikon cu WiFi si GPS integrate – D5300) noul AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G, un obiectiv fix extraordinar in format FX ideal pentru aparatele DSLR de inalta rezolutie. Un omagiu adus legendarului obiectiv Noct-NIKKOR, constructia optica perfect noua ofera caracteristici incredibile de claritate, contrast si rezolutie.

Subiectele sunt redate clar cand se fotografiaza la cea mai larga diafragma, de f/1.4, iar tratamentul Nano Crystal minimizeaza petele luminoase si formele dublate.  In plus,  sursele de lumina punctiforme, precum luminile orasului, sunt reproduse sub forma de mici puncte rotunde, chiar si la periferia imaginii. Focalizarea automata este silentioasa si rapida, gratie motorului SWM (Silent Wave Motor) de la Nikon.

Zurab Kiknadze, manager de produs la departamentul Obiective, accesorii si software, Nikon Europe, declara: „Acesta este un obiectiv care adauga o semnatura proprie, una care nu poate fi decat apreciata cand se vizualizeaza imaginea finala. Putine obiective raman in istorie drept „clasice”, iar acesta este pregatit sa fie unul dintre ele.”

nikon d610 58mm f1.4

Deoarece intensitatea estomparii imaginii se modifica uniform pe masura ce creste distanta de la punctul clar focalizat, contururile elementelor defocalizate nu au margini neregulate, bokeh-ul fiind extrem de placut.  Beneficiile se extind si la filme: cand se regleaza focalizarea urmarind subiectul, bokehul are o tranzitie incredibil de lina, oferind un avantaj unic la filmarea scenelor misterioase.

Specificatiile tehnice ale obiectivului sunt:

Tip Obiectiv tip G AF-S cu CPU încorporat şi montură F
Distanţă focală 58 mm
Diafragmă maximă f/1.4
Diafragmă minimă f/16
Construcţie obiectiv 9 elemente în 6 grupuri (inclusiv 2 elemente de obiectiv asferic şi elemente de obiectiv cu acoperire nanocristalină)
Unghi de câmp Aparate foto pe film cu vizare prin obiectiv şi aparate foto digitale cu vizare prin obiectiv în format FX de la Nikon: 40° 50′ – Aparate foto digitale cu vizare prin obiectiv în format DX de la Nikon: 27° 20′
Focalizare Focalizare automată controlată de motorul SWM (Silent Wave Motor) cu inel de focalizare separat pentru focalizare manuală
Distanţă focală minimă 0,58 m (1,90 ft) de la planul focal
Raport maxim de reproducere 0,13x
Nr. de lamele diafragmă 9 (diafragmă circulară)
Diafragmă Complet automată
Interval diafragmă f/1.4 – 16
Dimensiune filtru ataşat 72 mm (P = 0,75 mm)
Dimensiuni Aprox. 85 mm diametru maxim x 70 mm (distanţa de la flanşa monturii obiectivului)
Greutate Aprox. 385 g (13,6 oz)

Obietivul AF-S NIKKOR 58mm f/1.4G va fi disponibil in Romania incepand cu luna Noiembrie 2013.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close