Kaspersky Lab a lansat noua suita de securitate pentru Mac
Kaspersky Lab anunţă lansarea Kaspersky Security for Mac, noua soluţie de securitate creată pentru a proteja utilizatorii Apple Mac de ameninţările informatice. Aceasta securizează platforma Mac OS X printr-un sistem care combină metodele tradiţionale de protecţie cu tehnologiile cloud, oferind un răspuns rapid la cele mai noi categorii de malware. Kaspersky Security for Mac nu protejează doar împotriva ameninţărilor specifice acestui sistem de operare, ci previne şi răspândirea în reţea a malware-ului de Windows şi Linux, iar acum include şi un modul de control parental, pentru a securiza conţinutul accesat online de copii.

Peisajul malware pentru Mac: creştere constantă şi incidente semnificative

La fel ca şi PC-urile, computerele cu sistem de operare Mac OS X trebuie protejate în faţa atacurilor cibernetice, pentru ca datele utilizatorilor să nu fie compromise. Pe măsură ce cota de piaţă Apple creşte, infractorii cibernetici acordă tot mai multă atenţie acestei platforme de operare. Rezultatul reprezintă o creştere constantă a numărului de ameninţări informatice pentru Mac, dar şi o serie de incidente periculoase.

Cel mai recent exemplu este troianul Flashfake, care a transformat cel puţin 700.000 de computere în maşini-zombie, adică puteau fi controlate în totalitate de către atacatori. Luând în considerare cota de piaţă între 6% şi 10% (cifrele variază în funcţie de sursă) a Mac-urilor, un număr atât de mare de computere infectate de un singur program periculos reprezintă un lucru îngrijorător. Răspândirea Flashfake s-a realizat prin intermediul unor blog-uri compromise de infractori cibernetici, care au şi inserat codul periculos în platforme. Când utilizatorii accesau un astfel de blog, acestora li se recomanda actualizarea Adobe Flash Player – o cerinţă care părea a fi suficient de legitimă. Însă, pachetul descărcat exploata vulnerabilităţi în software-ul instalat, care a dus apoi la o epidemie masivă.
În trecut, reacţia Apple la asemenea incidente era de a lansa actualizări pentru repararea vulnerabilităţilor, dar acestea întârziau să apară chiar şi la două luni după ce breşa de securitate era descoperită. Până când update-ul era disponibil, un computer care opera fără o suită de securitate rămânea vulnerabil la atacuri.

Noi tehnologii de protecţie

Kaspersky Security for Mac utilizează cele mai noi tehnologii de protecţie împotriva tuturor categoriilor de ameninţări informatice, inclusiv troieni, viermi, spyware, adware şi keyloggers. Modulul de scanare a fişierelor este activat atunci când computerul porneşte şi verifică automat fişierele noi şi actualizate, reducând astfel impactul asupra resurselor de sistem. Capacitatea de a bloca malware-ul pentru Mac, Windows şi Linux previne răspândirea programelor periculoase către alte computere din casă sau către cele ale prietenilor şi colegilor. Baza de date antivirus este actualizată o dată pe oră pentru a asigura protecţia împotriva celor mai noi ameninţări, în timp ce technologiile cloud reacţionează în numai câteva minute la cel mai recent tip de atac.

Pentru a oferi o şi mai bună protecţie, Kaspersky Security for Mac include opţiuni de Web Protection, care identifică şi blochează site-urile periculoase, frauduloase şi de phishing, atenţionând utilizatorii asupra fiecărei ameninţări online descoperite.

Tehnologia anti-phishing protejează tranzacţiile realizate prin online banking şi serviciile de plată online. De asemenea, pentru a securiza datele confidenţiale, precum parolele şi numerele cardurilor de credit, noua suită de la Kaspersky Lab introduce tastatura virtuală. Aceasta vine ca o extensie la browser-ul Safari, fiind compatibilă şi cu Google Chrome sau Firefox. Folosind această tastatură pentru a introduce informaţii sensibile, infractorilor cibernetici le va fi imposibil să intercepteze datele cu ajutorul malware-ului de tip keylogger (înregistrarea intrărilor din tastatura fizică). Tastatura virtuală apare pe ecran la solicitarea utilizatorului şi permite introducerea datelor de autentificare pentru majoritatea formularelor online.

Control parental cu opţiuni avansate

Modulul de control parental este introdus pentru prima dată în noua soluţie Kaspersky Lab pentru Mac şi oferă copiilor o experienţă online sigură, ferită de pericole. Părinţii au posibilitatea de a fixa o limită de timp pentru activităţile online ale copiilor sau pot specifica exact perioadele din zi în care cei mici au voie să acceseze Internetul. Kaspersky Security for Mac va menţine activată funcţia SafeSearch din motoarele de căutare, asemenea Google, pentru ca rezultatele afişate să nu includă link-uri la conţinut neadecvat copiilor.

Când copilul foloseşte computerul, anumite tipuri de fişiere pot fi interzise a fi descărcate de pe Internet. De asemenea, diferite site-uri pot fi blocate, fie manual, fie în funcţie de o anumită categorie. Mai mult decât atât, Kaspersky Security for Mac monitorizează activitatea celor mici pe reţelele sociale, precum Facebook, oferind părinţilor detalii despre persoanele cu care aceştia intră în contact şi permiţându-le restricţionarea interacţiunii cu anumite contacte sau chiar accesul la acea reţea socială. Raportul extins oferă detalii cu privire la modul în care copiii utilizează Internetul.

Performanţă ridicată şi interfaţă grafică simplificată

Într-o privire de ansamblu, Kaspersky Security for Mac este mai uşor de utilizat şi oferă performanţe mai ridicate. Tehnologiile iSwift de la Kaspersky Lab asigură scanarea inteligentă a fişierelor, verificând numai componentele nou-create sau modificate recent. Interfaţa grafică a fost reproiectată, afişarea opţiunilor şi informaţiilor fiind foarte uşor de înţeles pentru utilizatori.

Pentru a afla mai multe despre Kaspersky Security for Mac, accesaţi: https://www.kaspersky.ro/kaspersky-security-for-mac.

Despre autor

Imi place sa stiu, asa ca urmaresc tot ce e nou in IT&C. Imi plac lucrurile cu personalitate, prin urmare sunt fan Android si in particular HTC. Imi plac lucruri complicate doar atunci cand devin simple, de accea scriu despre ele.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close