Google a lansat Voice Search si in limba romana!
Google a lansat Voice Search si in limba romana, printr-un update ce a cuprins inca 12 limbi. Serviciul gigantului american primeste astfel suport pentru un total de 42 de limbi, dandu-ne si noua, celor din Romania, posibilitatea sa folosim cautarea vocala pe terminalele cu Android in limba nativa.

Daca telefonul tau ruleaza cel putin Android 2.2 tot ce trebuie sa faceti e sa apasati widgetul microfon din caseta de cautare Google. In cazul in care nu o aveti, puteti instala aplicatia Voice Search din Google Play Nu trebuie sa va faceti probleme cu spatiul de stocare sau ram-ul telefonului, deoarece datele sunt prelucrate prin intermediul tehnologiilor gazduite in Cloud, nu pe telefonul mobil, ceea ce inseamnă că aplicatia este rapida si usor e utilizat.

Am citit acesta stire ieri si am verificat daca intr-adevar functioneaza si pe telefonul meu. Intrucat aplicatia vine preinstalata pe Android 4 sau 4.1 am vrut sa setez Google Voice Search in limba romana, dar nu o aveam disponibila. Am restartat smartphone-ul, dar fara succes. M-am gandit sa dezactivez si sa reactivez programelul. Ei bine, de data asta, ca prin minune, a aparut si limba romana! Am descris acest tertip pentru cei care, ca si mine, intapina dificultati in a testa cat de ascultator e telefonul sau Android in a cauta diverse informatii atunci cand i se vorbeste in romana :).

Din start doresc sa spun ca Google Voice Search in limba romana mai are mult de mancat pana ajunge la ceea reprezinta serviciul in limba engleza de exemplu. Am inteles insa ca aplicatia are o dezvoltare dinamica, cu alte cuvinte va oferi cautari mai precise pe masura ce va fi mai folosita de internauti.

In cautarile uzuale si simple aplicatia se descurca destul de bine. Am intrebat ce distanta e intre Sibiu si Cluj Napoca sau cum va fi vreamea in Mamaia. In  numai cateva secunde informatiile s-au incarcat in browserul implicit. In cazul in care programul nu a “inteles” bine ce i-ati dictat va afisa mai multe alternative de cautare. Asadar, e bine sa vorbiti cat mai clar, iar daca e posibil si rar :). In general aplicatia va cauta exact ce ii spuneti.

Sper ca Google Voice Search in limba romana sa evolueze tot mai mult oferind experiente similare cu cele ale cautarii in limba engleza. De asemenea astept cu nerabdare sa vad daca Jelly Bean va aduce pe One X-ul meu imbunatiri acestei aplicatii, la fel ca in clipurile de mai jos:

 

Despre autor

Imi place sa stiu, asa ca urmaresc tot ce e nou in IT&C. Imi plac lucrurile cu personalitate, prin urmare sunt fan Android si in particular HTC. Imi plac lucruri complicate doar atunci cand devin simple, de accea scriu despre ele.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close