Eroare in Chrome Web Store: “Could not create download directory”
google chrome web store

Google Chrome este in mult tari primul in topul browserelor. Este cunoscut ca fiind foarte rapid, si foarte sigur.

De curand m-am lovit de o eroare cand incercam sa instalez aplicatii din Chrome Web Store. La inceput am crezut ca e o problema cu acea aplicatie pe care tineam mortis sa o instalez, iar dupa cateva incercari am testat si alte aplicatii si am ajuns la concluzia ca nicio aplicatie nu mergea instalata.

Deci orice aplicatie incercam sa instalez in Chrome primeam acest mesaj: „An Error Has occured: Could not create download directory”, si aveam doua butoane: Reload si Close:

google chrome web store error

Am cautat pe net detalii despre aceasta problema si am vazut ca multi utilizatori au avut-o. Ei bine, un este o problema mare, mai mult.. se poate rezolva in cateva secunde.

Mai intai sa va spun cauza acestei erori: Chrome incearca sa salveze aplicatia in folderul implicit de download setat in browser. Numai ca in acest caz folderul setat nu exista, si mai mult este implicit setat pe un drive care nu mai este disponibil pe calculator. Eu aveam inainte folderul de download setat la adresa K:\Download, iar partitia/hdd-ul pe care il aveam inainte la litera K: nu mai exista 😀

Rezolvare problemei:

Tot ce trebuie sa faci, este sa intri in Setari -> Afisati setari avansate, iar la sectiunea Descarcari sa setati o alta Locatie de descarcari:

setare locatie edscarcari automate in chrome

Dupa ce faceti aceasta modificare, veti putea instala fara probleme aplicatiile dorite din Chrome Web Store. Succes!

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close