Doar una din patru companii utilizează o solutie de securitate specializata pentru dispozitivele mobile
Kaspersky Lab Logo

Cei de la Kaspersky ne anunta ca în prezent, aproape jumătate dintre companiile din lume utilizează soluţii specializate pentru administrarea şi securizarea dispozitivele mobile din reţele. Un studiu realizat de Kaspersky Lab la finalul anului 2012, în parteneriat cu B2B International, relevă faptul că 32% dintre organizaţii au adoptat o politică de securitate specifică exclusiv pentru smartphone-uri şi tablete. Doar 28% dintre companiile de pe glob au ales să implementeze o tehnologie completă pentru administrarea dispozitivelor mobile (Mobile Device Management – MDM).

Smartphone-urile, în număr din ce în ce mai mare atât în companii, cât şi în posesia utilizatorilor individuali, sunt folosite pentru activităţi de business în fiecare zi. Această tendinţă în continuă evoluţie este imposibil de ignorat de către mediul de business actual, după cum arată cercetarea efectuată de B2B International împreună cu Kaspersky Lab. Doar 9% dintre organizaţii consideră că este realist să le interzică angajaţilor să îşi folosească telefoanele personale pentru activităţi de serviciu. Pe de altă parte, 29% dintre firme le-au asigurat angajaţilor accesul complet la informaţiile din reţelele companiilor prin intermediul dispozitivelor mobile.

Utilizarea smartphone-urilor şi a altor dispozitive mobile pentru activităţi de serviciu asigură oricărei companii un avantaj competitiv, făcând angajaţii mai flexibili şi capabili să gestioneze diferite sarcini şi probleme, indiferent de oră sau de locul unde se află“, a explicat Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Însă, introducerea acestor dispozitive în infrastructura companiei presupune o nouă abordare a securităţii IT, deoarece neglijarea acesteia pune în pericol informaţiile importante ale companiei, din cauza unui atac malware sau a pierderi dispozitivelor. Totuşi, nu este nevoie să reinventăm roata: Kaspersky Lab asigură soluţii specializate pentru firme, care protejează toate dispozitivele companiilor, inclusiv dispozitivele mobile, cu ajutorul uneiplatforme unitare“, a adăugat Alexander Erofeev.

Tehnologia Mobile Device Management integrată în soluţia Kaspersky Endpoint Security for Business, noua platformă de securitate creată de Kaspersky Lab pentru a proteja reţelele companiilor, asigură administrarea şi securizarea fiecărui dispozitiv mobil utilizat în companie.

Pe lângă protejarea smartphone-urilor şi a tabletelor de ameninţările malware (esenţială pentru sistemele Android, din cauza numărului tot mai mare de programe maliţioase care le atacă), funcţiile MDM permit administratorilor sistemului să controleze de la distanţă conţinutul stocat pe un dispozitiv, putând bloca accesul la el în cazul în care este pierdut sau furat. În plus, tehnologia MDM le oferă specialiştilor IT posibilitatea să separe informaţiile personale de cele ale companiei. Odată implementată această funcţie, politica BYOD (prin care angajaţii îşi pot aduce propriile dispozitive de acasă, pentru a le folosi la locul de muncă) nu mai reprezintă o problemă pentru companii: administratorii pot oricând naviga prin datele companiei de pe dispozitivul personal al angajatului, fără a interfera cu informaţiile personale.

Un alt avantaj al tehnologiei MDM din soluţia Kaspersky Lab îl reprezintă sistemul centralizat de administrare şi control, care poate fi integrat cu uşurinţă în sistemul de securitate al companiei, făcând posibilă identificarea tuturor ameninţărilor la adresa infrastructurii mobile IT a organizaţiei.

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Unde gasesti promotii la calculatoare in aceasta vara

Unde gasesti promotii la calculatoare in aceasta vara Hera Rovaniemi este compania infiintata in anul 2013 care comercializeaza sisteme IT...

Close