Raport Gartner: Symantec, pentru a saptea oara liderul pietei globale de Data Loss Prevention (DLP)
Symantec logo

Symantec s-a impus ca lider de piață într-o zonă de tehnologii de securitate relativ nouă și în care există un nivel ridicat al competiției. Tehnologia DLP este importantă pentru majoritatea companiilor, având ca principal rol protejarea informațiilor relevante pentru afaceri.” a declarat Răzvan Balint, Director General – Romsym Data.

“Soluțiile de Data Loss Prevention (DLP) permit companiilor să identifice, să monitorizeze și să-și protejeze informațiile confidențiale, indiferent unde acestea sunt stocate sau utilizate. Discutăm bineînțeles despre protecția datelor despre clienți, despre contracte și condiții comerciale, IP,  informații interne confidențiale, etc.  Symantec DLP  este lider în Gartner Magic Quadrant și este totodată lider de piața la nivel mondial.”    a declarat Vasile Aniculăesei, Country Manager la Symantec pentru Romania și Bulgaria.

Data Loss Prevention (DLP) este un set de tehnologii pentru protecția datelor și informațiilor importante pentru desfășurarea afacerii.  Soluțiile DLP monitorizează accesul la datele stocate și informațiile transmise către exteriorul organizațiilor, oferind  posibilitatea de a identifica potențialele scurgeri de informații neautorizate.

Studiul Gartner a analizat toate categoriile de soluții DLP: soluții DLP pentru companiile mari, soluții DLP dedicate companiilor medii și mici, precum și modulele DLP integrate în alte categorii de soluții.

Potrivit Gartner, Symantec oferă cea mai completă gamă de soluții de protecție DLP, având integrate mai multe tehnologii inovatoare de detecție care nu sunt disponibile la alți competitori. În plus, compania are o strategie coerentă de dezvoltare a gamei de produse și un „roadmap” cuprinzător pentru gama de soluții. Noile versiuni ale Symantec DLP au inclus un set complet de tehnologii dedicate zonei de mobilitate. În acest sens, funcțiile produselor au fost extinse pentru monitorizarea accesului la resurse de pe tablete sau telefoane inteligente.

Prin numeroasele tehnologii integrate, Gartner consideră că Symantec oferă cea mai bună garanție pentru implementarea unei soluții DLP. Acest lucru este confirmat atât de poziția de lider în Magic Quadrant, cât și cota de piață cea mai mare pe care Symantec o deține atât la nivel global, cât și la nivelul pieței autohtone.

Studiul complet este disponibil la adresa: 

http://www.gartner.com/technology/reprints.do?id=1-1DGFP7T&ct=130103&st=sb

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Software Development Academy. Calea catre lumea IT

Software Development Academy, o companie ce le deschide oamenilor calea către lumea limbajelor de programare, își anunță rezultatele obținute pe...

Close