Western Digital a finalizat achizitia Hitachi Global Storage Technologies
Western Digital a anunţat finalizarea achiziţiei companiei Viviti Technologies Ltd. (cunoscută anterior sub numele de Hitachi Global Storage Technologies) în data de 8 martie 2012. Valoarea tranzacţiei a fost de 3,9 miliarde de dolari şi 25 de milioane de acţiuni WD, evaluate la aproximativ 0,9 miliarde $. Hitachi Ltd. deţine în acest moment 10% din acţiunile WD restante şi are dreptul de a desemna două persoane pentru consiliul de administraţie WD.

WD Technologies (WD) şi HGST vor opera ca subsidiare deţinute integral de WD. Veniturile cumulate ale celor două companii au fost de 1,5 miliarde de dolari. În calitate de Chief Executive Officer al WD, John Coyne a prezentat noua conducere, cu Steve Milligan ca Preşedinte, Tim Leyden ca Chief Operating Officer şi Wolfgang Nickl ca Chief Financial Officer.

Finalizarea acestei achiziţii este unul dintre cele mai importante momente din istoria de 42 de ani a companiei. Datorită experienţei celor două companii şi a angajaţilor, aşteptările sunt ridicate. WD doreşte să ofere de acum înainte cele mai performante soluţii de stocare, să dezvolte cele mai noi tehnologii şi să aibă cel mai larg portofoliu de produse. Similar cu succesul altor companii multi-brand, cele două subsidiare vor fi concurente una cu cealaltă, având brand-uri şi linii de produse diferite. În schimb, viziunea ambelor companii va fi de a oferi utilizatorilor produse performante, de a creşte în profitabilitate şi mărime”, a precizat Coyne.

Potrivit IDC, veniturile industriei de hard disk-uri vor creşte cu până la 8,6% pe an, din 2011 până în 2016 . „Cererea pentru stocarea digitală este într-o continuă creştere, fapt datorat expansiunii coţinutului digital atât la nivel de consumer, cât şi la nivel de aplicaţii comerciale”, a precizat John Rydning, Research Vice President hard disk-uri şi semiconductori, IDC. “Mobilitatea, cloud computing-ul, business-urile bazate pe reţele sociale şi analizele de date sunt stimulate de creşterea cererii de conţinut digital în formate diferite. Acestea targhetează segmente de piaţă diferite, creând astfel o nevoie de produse de stocare şi tehnologii”.

Cu baza de clienţi mărită substanţial, WD se află acum într-o poziţie puternică, putând astfel să se adreseze oportunităţilor în materie de stocare de conţinut digital”, a precizat Coyne. “Avem acum o prezenţă puternică în piaţa de echipamente tradiţionale enterprise, ne-am dezvoltat pe cloud şi pe echipamente mobile şi ne-am îmbunătăţit capabilităţile de a ne adresa noilor segmente, precum SSD-uri pentru enterprise, soluţii de stocare pentru business-urile de dimensiuni mici, drive-uri hibride pentru Ultrabook-uri. Ca rezultat, WD este în acest moment bine poziţionat.

Partea de numerar din preţul de achiziţie a fost finanţată printr-un împrumut pe 5 ani în valoare de 2,3 miliarde de dolari, un împrumut pe termen scurt de 500 de milioane de dolari  şi prin intermediul soldurilor de numerar existente în companie. Compania se aşteaptă ca tranzacţia să fie luată în calculul profitului per acţiune, non-GAAP, excluzând cheltuielile legate de achiziţie şi schimbările de restructurare. Adiţional, WD se aşteaptă ca net-ul să fie unul pozitiv.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Esti pasionat de tehnologie? De ce gadget-uri ai nevoie acasa?

Care sunt cele mai populare gadget-uri de care ai nevoie acasă? Află în acest articol câteva dintre gadget-urile foarte apreciate...

Close