Top 5 informatii utile cand iti deschizi un site web
Construirea unui web site poate fi cea mai simplă metodă de promovare a unui produs ori serviciu. Pentru că site-ul brandului este un punct central de unde pornește întreaga strategia de promovare, criteriile pe care îl construiești trebuie respectate pas cu pas încă din prima etapă. Îți deschizi un site web? Iată ce ai de făcut!

Pași esențiali când realizezi un site web:

  • Alege găzduirea web potrivită

Găzduirea web sau web hosting-ul este termenul care le permite atât persoanelor fizice, cât și juridice să publice pe internet un site web pe care să îl pună la dispoziția vizitatorilor. Prin găzduire web, furnizorul îți acordă spațiu de memorare pe un server ce este conectat la internet, ce se află fizic într-un centru de date. Fiecare site web găzduit primește un nume de domeniu web unic, dar și un întreg server virtual denumit și sistemul său de operare.

  • Navigare facilă și intuitivă

Când realizezi structura site-ului, ai în vedere ca legăturile către orice pagină sau către alte site-uri să fie evidențiată corespunzător, pentru a le fi cât mai ușor utilizatorilor să le acceseze. Nu crea confuzie, ci, din contră, ajută-ți vizitatorii să caute într-un mod intuitiv toate informațiile de care au nevoie.

  • Creează pagini rapide, care se încarcă repede

Viteza de încărcare a paginilor este prima interacțiune a vizitatorului cu site-ul și a devenit un criteriu esențial de luat în seamă. Pentru a grăbi încărcarea site-ului, ține cont de aspectele tehnice precum simplificarea design-ului ori redimensionarea și optimizarea fotografiilor.

  • Optimizează site-ul pentru o bună funcționare pe mobil

Orice site nou creat trebuie adaptat, în mod obligatoriu, pentru dispozitivele mobile. În caz contrar, vei pierde un procent mare din numărul total al utilizatorilor, deoarece numărul celor care folosesc internetul de pe un device a crescut considerabil în ultimii ani. Un site creat responsive este un site ce se adaptează automat pentru orice tip de ecran mobil.

  • Păstrează un design simplu

Un site atrăgător și de interes nu trebuie să conțină animații ori alte elemente de grafică sau texte, banere încărcate. Toate acestea îi pot induce utilizatorului o stare de confuzie și îi pot distrage atenția de la scopul real, acela de a cumpăra produse/servicii din site.

Cel mai important sfat, înainte de a realiza un website, este acela de a te pune în locul utilizatorului. Dacă îți este ușor să navighezi, atunci și utilizatorii vor fi mulțumiți de timpul petrecut online.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close