Screenshot pe smartphone-urile Android fara root cu aplicatia Screenshoter
Sa faci capturi de pe ecranul smartphone-urilor ce ruleaza Android, a fost inca de la inceputuri o provocare. In functie de de versiunea de Android si producator aveai nevoie fie de Android SDK fie de aplicatii speciale si root.

Mai nou, tinand cont de dorintele consumatorilor, pe majoritatea smartphone-urilor screenshoots-urile se fac foarte simplu, fara root, fara aplicatii dedicate. De obicei se foloseste o combinatie de taste: Power+Home sau Power+Meniu

Dar ce poti face daca telefonul tau nu accepta o astfel de combinatie, nu ai facut root si nici nu-ti place sa-ti conectezi mereu telefonul la PC de fiecare data cand vrei sa faci o captura de pe ecran? In acest caz ramane varianta unor aplicatii dedicate ce nu au nevoie de drept de administrator pentru o operatie de acest fel. Vestea buna este ca ele exista in Android Market. Vestea mai putin buna este ca cele cu adevarat functionale sunt contracost.

Daca nu esti sigur ca vrei sa cheltui bani pe o aplicatie pe care o vei folosi din cand in cand atunci poti incerca Screenshoter Free. Am folosit aplicatia atunci cand am facut recenzia lui HTC Salsa si a functionat foarte bine.

Ca sa incerci, incepe cu inceputul:

  1. Descarca Screenshoter din Market. Verifica daca aplicatia face captura fara root, daca nu continua cu urmatorii pasi
  2. Activeaza Depanare USB (USB Debuging) din Setari-Aplicatii-Dezvoltare
  3. Asigura-te ca ai instalate driverele pentru telefonul tau. Daca nu le ai, poti incerca cu PdaNet
  4. Conecteaza-te la PC folosind cablul USB
  5. Descarca enableScreenshots si dezarhiveaza-l
  6. Porneste Instal.bat ( vezi imaginea de mai jos)

Daca totul a decurs bine pana acum, ar trebui sa poti face screenshots-uri! Poti deconecta acum cablul si ai liber la capturi! Ar mai fi ceva de spus: va trebui sa conectezi telefonul la PC si sa repeti punctul 6 ori de cate ori retartezi telefonul.

Pana atunci insa bucura-te gratis de capturile tale de pe ecran!

Aplicatia are si unele optiuni interesante si iti ofera posibilitatea sa faci capturile in doua moduri:

a) Shake: adica scutura telefonul :). Poti seta intensitatea scuturarii dupa cum iti place. Ca si pont nu alege un nivel prea scazut pentru Shake strength deoarece vei face capturi la fiecare miscare a terminalului ;).

    

b) Take screenshots, iti ofera posibilitatea sa alegi timpul pana se va face captura. Poate fi o optiune utila atunci cande vrei sa faci o captura in timp ce fotografiezi sau nu vrei sa misti device-ul. Take screenshots poate fi activat si prin intermediul unui widget de pe ecranul telefonului.

Vrei sa impartasesti captura de pe ecran cu prietenii tai? Nicio problema. Poti partaja screenshotul imediat ce l-ai luat sau il poti alege ulterior direct din aplicatie.

    

Editeaza capturilor tale prin Crop si Draw. Confera-le o nota de personalitate si culoare cu optiunile Color, Embos, Blur, SrcATop, Erase. Have fun!

    

    

  

  

Screenshoter Free e o aplicatie cu plusuri si minusuri, ca oricare alta. Dincolo de toate astea e gratis, asa ca merita faci o incercare ;). Spune-ne daca ti-a fost utila. Sau, daca folosesti alte metode si vrei sa ni le impartasesti, ai liber la comentarii 😉 !

 

Despre autor

Imi place sa stiu, asa ca urmaresc tot ce e nou in IT&C. Imi plac lucrurile cu personalitate, prin urmare sunt fan Android si in particular HTC. Imi plac lucruri complicate doar atunci cand devin simple, de accea scriu despre ele.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close