Rezultatele chestionarului Nokia: retelele sociale sunt cele mai utilizate aplicatii pe smartphone in Romania
Rezultatul chestionarului Nokia: Hărţile şi navigaţia în topul preferinţelor de preinstalare iar reţelele sociale sunt cele mai utilizate aplicaţii.

Reţelele de socializare sunt cele mai folosite aplicaţii în România, urmate de aplicaţiile utilitare – în rândul utilizatorilor bărbaţi –  şi cele pentru jocuri şi divertisment- în rândul femeilor, arată sondajul realizat de Nokia România printre utilizatorii de smartphone, în luna februarie a acestui an. Datele consolidate ale chestionarului, la care au răspuns peste 1000 de persoane, arată că majoritatea respondenţilor, atât bărbaţi cât şi femei, intră pe reţelele de socializare cel puţin o dată pe zi.

În topul aplicaţiilor pe care respondenţii le-ar dori preinstalate pe telefonul mobil se află hărţile şi navigaţia, urmate de reţelele de socializare. Pentru respondenţii bărbaţi, cele mai importante sunt aplicaţiile pentru reţele sociale şi hărţile & navigaţia, iar pentru femei pe primul loc este navigaţia, urmată de jocuri şi divertisment.

“Este evident că şi pentru români navigaţia şi reţelele de socializare sunt esenţiale. Să ne gândim la un Nokia N9 de exemplu:  utilizatorii au acces uşor la toate conturile lor şi găsesc pre-instalate navigaţie, aplicaţii şi jocuri precum Need for Speed Shift – fiindcă observ că jocurile cu maşini sunt în topul preferinţelor bărbaţilor. Pe scurt, aplicaţiile cele mai apreciate de utilizatorii de smartphone-uri”, declară Marcus Störkel, General Manager Nokia Ungaria şi România.

47% dintre respondenţii bărbaţi declară că folosesc în medie intre 4-10 aplicaţii pe lună; doar 1% dintre aceştia declară că nu folosesc aplicaţii lunar iar 28% dintre ei descarcă peste 10 aplicaţii pe lună. Deşi 37% dintre femei declară că folosesc între 4-10 aplicaţii lunar, 36% spun că nu descarcă aplicaţii în fiecare lună.

În ceea ce priveşte jocurile, bărbaţii le preferă pe cele din categoria maşini/ curse urmate de acţiune/aventură, iar femeile preferă jocurile de tip puzzle/ arcade urmate de cele de strategie.  Cea mai mare parte a respondenţilor, atât femei cât şi bărbaţi, preferă să joace jocuri pe mobil în pat, înainte de culcare.

Concluziile sondajului indică faptul că aproape toţi respondenţii preferă să descarce doar aplicaţii gratuite şi numai 9% dintre bărbaţi respectiv 7% dintre femei descarcă frecvent şi conţinut plătit. Majoritatea respondenţilor caută conţinut care ar putea să le placă direct în magazinul de aplicaţii.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping online cautand produse doar cu ajutorul fotografiilor? Da, pe www.biano.ro!

Segmentul home & deco este unul dintre sectoarele de activitate online cu cea mai interesanta evolutie, iar premisa este una...

Close