Prezentare Bitdefender Mobile Security Premium pentru Android
Am testat timp de doua saptamani noul program de securitate pentru platforma Android de la Bitdefender si am ramas placut surprins ca nu consuma resurse aproape deloc. Si sta tot timpul pornit, scaneaza toate aplicatiile pe care le instalez sau le actualizez din Market si sta pornita si securitatea web mereu. Minunat zic eu, si cumpar aplicatia de securitate pentru Android.

  

Ce consider ca este important, sau mai bine zis esential intr-o solutie de securitate pentru un smartphone?

  1. Sa nu consume resursele telefonului! Daca nu ma intereseaza prea mult cata memorie mananca sau de cat procesor are nevoie, ei bine… cel mai mult imi pasa de baterie!
  2. Sa-mi spuna daca am, care sunt si cum pot elimina aplicatiile care fura date (multe aplicatii gratuite sau piratate sunt asa) pentru a avea o lista curata de aplicatii care nu fura date din telefonul meu.
  3. Sa am un Firewall simplu de utilizat, care sa-mi permita sa dau voie sau nu unei aplicatii sa poata accesa internetul. Aici cu siguranta e nevoie de acces Root.
  4. In cazul in care imi pierd telefonul sau mai rau… imi este furat, sa-l pot localiza si/sau manipula de la distanta. E vorba in primul rand de datele personale (mesaje, fotofrafii, filme etc.). Consider ca datele personale sunt mult mai importante decat un telefon de 500-1.000 sau chiar si peste 2.000 de lei.

Din aceste 4 puncte esentiale pentru mine, un singur lucru ii lipseste actualei solutii de la Bitdefender: firewall-ul. Dar nu ma afecteaza asa tare pentru ca nu am root-at inca telefonul si oricum nu as putea sa folosesc aceasta functie. Celelalte 3 puncte esentiale pentru mine sunt indeplinite cu succes de catre Bitdefender Mobile Security Premium.

Modulele incluse in Bitdefender Mobile Security Premium: Scanare antivirus, Verificare aplicatii, Securitate web, Antifurt, Vizualizare evenimente.

Scanare antivirus

Prin acest modul poti scana toate aplicatiile de pe telefon, inclusiv cele de pe cardul de memorie. Daca exista aplicatii malitioase acestea vor fi afisate si vei avea optiunea de dezinstalare.

Poti seta daca atunci cand introduceti un card de memorie in telefon sa porneasca automat scanarea lui sau nu.

  

Verificare aplicatii

Aici vei gasi lista de aplicatii instalate in telefon, care au nevoie de drepturi speciale: acces la internet, acces la datele personale sau pot genera costuri.

Aplicatiile care pot accesa internetul pot trimite si primi date prin internet.

Aplicatiile care au nevoie de acces la datele personale iti vor putea accesa contactele pe care le ai in agenda, informatiile de cont google, etc. Nu toate aplicatiile folosesc aceleasi date, de obicei la instalarea lor ai lista exacta cu ce anume pot accesa si le poti renega 🙂

Aplicatiile care pot genera costuri sunt aplicatiile care au acces la modulele de telefonie, de mesaje etc, si teoretic iti pot genera costuri suplimentare. Nu este obligatoriu ca astfel de aplicatii sa si genereze costuri suplimentare.

Securitate web

Modulul de securitate web te protejeaza impotriva site-urilor de tip rogue (antivirus fals) sa a site-urilor rau intentionate si a amenintarilor impuse de acestea atunci cand navighezi pe internet cu browser-ul implicit din Android.

De fiecare data cand accesati un site ce contine tentative de phishing, frauda, virusi sau in care pur si simplu nu aeti incredere, serviciul Securitate web intervine si va avertizeaza.

Antifurt

Prin modulul Antifurt iti poti localiza telefonul in timp real pe harta Google Maps, poti bloca telefonul de la distanta, poti sa trimiti un mesaj catre telefon de la distanta sau sa stergi pur si simplu datele din telefon de la distanta.

Poti face toate aceste lucruri accesand https://my.bitdefender.com de la orice calculator atunci cand ai pierdut telefonul sau cand acesta ti-a fost furat.

    

Pentru a activa functia de Blocare de la distanta, Bitdefener Mobile Security necesita drepturi de administrator pe telefonul tau.

    

Vizualizare evenimente

Acest modul iti permite sa vizualizezi istoricul operatiunilor efectuate de Bitdefender Mobile Security de la instalare pana in prezent.

In cazul in care fisierele jurnal devin prea mari, le poti sterge in orice moment folosind functia “Stergere jurnal” disponibila in meniu.

Concluzie

Asa cum am spus de la inceput, imi place aceasta aplicatie pentru Android, este una echilibrata ce nu consuma multe resurse si isi face treaba eficient. Simpla si la obiect.

De unde poti lua aplicatia? Din Android Market: Bitdefender Mobile Security

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

  • Zoltan Marton - Comentariul nr. 1

    03/02/2012 la 23:18

    Da am trecut si eu de vreo 2 luni pe aceasta solutie de la Bitdfender si-s multumit, intradevar consuma mai putine resurse decat altele.

Trackback-uri

[…] Prezentare Bitdefender Mobile Security Premium pentru Android […]

[…] Prezentare Bitdefender Mobile Security Premium pentru Android   […]

[…] Sursa: devicer.ro […]

[…] liderul pieței locale de soluții antivirus, și-a adjudecat cu produsul Bitdefender Mobile Security pentru Android, premiul PC Security Labs, pentru o rată de detecție excelentă a virușilor, […]

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Software Development Academy. Calea catre lumea IT

Software Development Academy, o companie ce le deschide oamenilor calea către lumea limbajelor de programare, își anunță rezultatele obținute pe...

Close