OPTEX ofera cateva sfaturi pentru operarea in conditii optime a solutiilor de detectie din seria VXI
OPTEX, lider mondial in dezvoltarea de solutii de detectie, vine cu cateva precizari pentru integratorii si utilizatorii de dispozitive din seria VXI, care sa permita operarea acestora in conditii optime, cu rezultate cat mai bune in orice mediu in care sunt instalate.

 

Creata pentru a inlocui vechea generatie VX-402, seria de detectoare VX-Infinity contine nu mai putin de 8 modele, cu alimentare prin cablu sau de la baterii, cu tehnologie PIR (passive infrared) duala sau mixta, PIR + microunde si cu solutie anti-mascare. Astfel, utilizatorii beneficiaza de o flexibilitate deosebita, care le permite sa aleaga intotdeauna modelul potrivit pentru orice scenariu. Insa, pe langa alegerea modelului potrivit, performanta detectiei poate fi influentata si de alti factori, precum pozitia sau configurarea dispozitivelor si, de aceea, OPTEX face cateva recomandari in acest sens, foarte simplu de pus in practica.

Este important ca in momentul proiectarii si instalarii unui sistem de securitate care include detectoare din seria VXI, acestea sa fie montate corect, la o inaltime cuprinsa intre 0.8 si 1.2m, caci acesta este intervalul in care detectia se obtine cu precizia maxima. Dupa instalare tehnicienii pot ajusta acoperirea, pe o distanta cuprinsa intre 2.5 si 12m, avand la dispozitie setari de la 1 la 5. O etapa foarte importanta este si cea de testare a capabilitatii de detectie a senzorului, prin deplasarea unei persoane in zona care se doreste a fi monitorizata. In acest fel, utilizatorul are confirmarea ca sistemul de securitate opereaza in parametrii doriti si strict in perimetrul corect. Iar, pentru un plus de exigenta, testul poate fi repetat in conditii diferite de iluminat ambiental.

Un alt aspect important care trebuie avut intotdeauna in vedere la instalarea de dispozitive din seria VXI tine de caracteristicile tehnice ale acestora si anume ca pot acoperi un unghi de 900, pe o distanta de pana la 12m. Desi o astfel de caracteristica este benefica pentru utilizatorii care doresc sa monitorizeze spatii largi, ea poate deveni problematica in situatiile in care se doreste supravegherea unei regiuni restranse. Astfel, daca aria de detectie standard se suprapune cu zone de tranzit public, pot fi generate alarme false si nedorite. Din acest motiv, detectoarele din seria VXI sunt acompaniate de o serie de accesorii de mascare special concepute pentru a limita detectia la anumite zone, dupa modele prestabilite. Drept urmare, OPTEX recomanda intotdeauna o analiza prealabila a ariei care urmeaza a fi monitorizata, pentru a putea monta accesoriul de mascare adecvat atunci cand este necesar.

In concluzie, detectoarele OPTEX din seria VXI reprezinta solutii moderne si precise, potrivite pentru o multitudine de scenarii de utilizare. Datorita caracteristicilor lor tehnice, integratorii si utilizatorii pot obtine eficienta maxima atunci cand urmeaza cateva reguli simple la instalarea si configurarea lor. Produsele OPTEX pot fi comandate prin partenerii NOD. Acesti parteneri beneficiaza de conditii speciale de comercializare si servicii de cel mai inalt nivel din partea OPTEX.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Cum poti vinde mai multe produse IT prin magazinul online? Cum cresti traficul la magazinul tau?

Te-ai gândit vreodată cam cât vinde un magazin online cu produse IT? Cu siguranță acest lucru depinde de eforturile de...

Close