Noile camere a77 şi a65 de la Sony cu rezolutie de 24,3 megapixeli si cea mai rapida focalizare automata la 12 cps din lume, in timpul fotografierii continue
Tehnologia cu oglindă semitransparentă creşte interesul entuziaştilor de fotografie 

  • Cea mai rapidă fotografiere în rafală, la 12 cps şi rezoluţie full, cu detectarea fazei de focalizare automată (α65: 10fps)
  • Noul sistem de focalizare automată în 19 puncte, cu 11 senzori în cruce (α77)
  • Senzor CMOS Exmor APS HD cu rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi şi procesor BIONZ optimizat 
  • Primulvizor XGA OLED Tru-Finder, cu afişare multifuncţională a informaţiilor
  • Înregistrare video Full HD Quick AF şi compatibilitate AVCHD Progressive; control de expunere flexibil P/A/S/M în modul de focalizare manuală
  • Design nou şi ergonomic cu primul ecran LCD Xtra Fine cu 3 puncte de rotaţie şi utilizare uşoară, de încredere   

Sony îşi extinde seria de camere cu oglindă semitransparentă cu două noi modele cu montură A, atrăgătoare pentru amatorii avansaţi în arta fotografiei, dar şi pentru entuziaştii profesionişti.

Cele mai recente optimizări ale tehnologiei oglinzii semitransparente de la Sony poziţionează modelele SLT-A77 (α77) şi SLT-A65 (α65) drept cele mai rapide camere cu obiective interschimbabile din clasa lor. Ergonomia ambelor modele este îmbunătăţită de un nou design al sistemului de prindere (grip), mai confortabil. De asemenea, design-ul inovator include un nou buton tactil pentru utilizare ‘cu ochii închişi’, chiar în timpul vizionării cadrului fotografiat sau filmat prin intermediul vizorului de înaltă rezoluţie XGA OLED Tru-Finder.

Un mult aşteptat succesor al aclamatului DSLR α700, noul α77 adaugă rafinament performanţei şi o construcţie robustă, pentru îndeplinirea cu uşurinţă a sarcinilor fotografice.

Fotografiere ultra-receptivă

Camera α77 se mândreşte cu cea mai rapidă performanţă de fotografiere continuă cu focalizare automată, surprinzând imagini la rezoluţie-full la viteza de 12 cadre pe secundă, cu focalizare automată continuă şi detecţia fazei. Noua α65 atinge o viteză similară de fotografiere – 10cps, devansând practic toate camerele semi-profesionale.

Opţiunea precisă de focalizare automată a obiectelor în mişcare este mai clară si mai sensibilă ca niciodată, datorită unui nou sistem de focalizare automată în 19 puncte, cu 11 senzori în cruce (α65: focalizare automată în 15-puncte cu 3 senzori de tip cross). Focalizarea permanentă menţine blocarea exactă a interesului pe un subiect în mişcare ales – chiar daca vizulizarea ţintei este estompată uneori de mişcarea altui subiect.

Reacţiile ultra-precise sunt întărite de o nouă apărătoare electronică frontală, iar aceasta poate atinge un timp de răspuns la declanşare minim, de aprox. 0.050 secunde.

Calitate a imaginii fără precedent şi opţiuni creative

Camerele α77 şi α65 beneficiază de noul senzor CMOS Exmor APS HD de la Sony, cu o rezoluţie a imaginii de 24,3 megapixeli reali.

Senzorul este echipat cu cea mai recentă optimizare a procesorului de imagine BIONZ de la Sony, care gestionează cantităţi uriaşe de date de mare viteză capturate de senzorul camerei. Această alăturare unică a senzorului cu procesoru de imagine BIONZ oferă răspunsuri de fotografiere fără precedent, alături de o calitate ireproşabilă a imaginii, cu zgomot minim pentru fotografii sau înregistrări video HD.

Sensibilitatea cu o paletă generoasă de valori, ISO 100-16000, poate fi redusă (doar la α77) până la ISO 50. La cele mai înalte valori ale sensibilităţii, ambele camere digitale pot surprinde cadre cu acţiuni sportive cu timp foarte rapid de expunere sau pot captura scene din natură, cu zgomot mic de imagine, fără a fi nevoie de bliţ. Setările scăzute ISO sunt ideale atunci când sunt utilizate împreună cu expunerea lungă pentru realizarea de fotografii expresive, precum surprinderea unei ape curgătoare.

Ambele camere beneficiază de primul vizor Tru-Finder XGA OLED din lume. Cu o rezoluţie (XGA) fără precedent, de 2359k puncte, acest vizor electronic unic oferă o imagine luminoasă, detaliată, cu un contrast ridicat cu acoperire a câmpului vizual de 100%, de 10 ori mai mare decât un vizor electronic obişnuit.

Informaţii detaliate ale procesului de fotografiere pot fi afişate în 5 moduri diferite, la alegere. Efectele setării expunerii, balansul de alb şi alte opţiuni sunt previzualizate în timp real în vizorul Tru-Finder. Setările de focalizare pot fi de asemenea confirmate prin mărirea unei porţiuni din imagine.

La o simplă apăsare de buton, teleconvertorul inteligent afişează o porţiune centrală mărită a senzorului de imagine. Acest proces permite imaginilor să fie clar afişate pe vizorul Tru-Finder XGA OLED de înaltă rezoluţie. De asemenea, imaginile vor fi înregistrate ca fotografii de 12 megapixeli, cu un factor de zoom digital de 1.4x sau 2x. Rezultatele finale pot fi vizualizate cu ajutorul vizorului TruFinder, permiţând fotografului să se concentreze pe fluxul de creaţie.

Fotografiile şi filmuleţele pot fi create şi previzualizate cu ajutorul ecranului LCD Xtra Fine de 7,5 cm (3.0″), cu unghi ajustabil. Ecranul oferă rezoluţie înaltă (921k puncte) şi tehnologie TruBlack pentru detalii superbe şi contrast. Un plus de rafinament, noua cameră α77 introduce primul ecran ajustabil cu 3 puncte de rotaţie, care se înclină şi pivotează cu uşurinţă pentru încadrare uşoară la orice unghi (α65: ecran LCD cu orientare bidirecţională).

Înregistrare video Full HD

Noile camere α77 şi α65 aduc ajustări suplimentare popularului mod de filmare Quick AF Full HD deja prezent pe camerele anterioare cu oglindă semitransparentă de la Sony. Detecţia fazei menţine focalizarea corectă în timpul înregistrării video a portretelor, chiar şi atunci când subiecţii se află în mişcare.

O altă premieră pentru utilizatorii de camere cu senzor de tip APS-C, înregistrarea video Full HD poate fi acum realizată la 50p (progresiv) – reflectând îmbunătăţirile recente ale formatului AVCHD (Ver. 2.0). Filmarea 25p,este, de asemenea, disponibilă pentru realizarea clipurilor video artistice. Opţiunile video creative sunt extinse prin adăugarea focalizării manuale şi a modurilor de expunere P/A/S/M, cunoscute fotografilor.

α77: tehnologia oglinzii semitransparente pentru fotografii entuziaşti

Succesorul firesc al camerei DSLR α700 , noul α77 adaugă două butoane de control pentru operaţiuni tactile intuitive şi un ecran LCD separat, montat în partea superioară a camerei. Corpul camerei este alcătuit din panouri din aliaj de magneziu pentru rezistenţă şi luminozitate. Butoanele cheie de control sunt special create împotriva efectelor prafului şi umidităţii, completând nivelurile de protecţie similare ale noului obiectiv SAL1650, VG-C77AM Vertical Grip pentru α77 şi ale bliţului HVL-F43AM.

Subliniind caracteristicile robuste ale camerei, un nou declanşator suportă 150.000 de cicluri de utilizare şi suportă o viteză de declanşare ultr-rapidă, de minimum 1/8000 sec (1/250 sec cu bliţ). GPS-ul integrat permite etichetarea geografică automată a fotografiilor şi a clipurilor video cu informaţii despre locul capturării imaginilor.

Noul obiectiv zoom DT 16-50mm F2.8 SSM şi accesorii

Gama de obiective cu montură A pentru ambele camere include acum obiectivul zoom standard, silenţios şi luminos DT 16-50mm F2.8 SSM cu acoperire sperangulară de 16mm, ideală pentru portrete şi fotografie uzuală.

Obiectivul ultra-performant beneficiază de un design rezistent la praf şi umezeală şi oferă un zoom de aproximativ 3x la diafragmaconstantăde maximum F2.8. Performanţa optică este asigurată de două elemente asferice şi trei elemente din sticlă ED pentru a minimiza aberaţia la toate distanţele focale. Un SSM intern (Motor Super Sonic wave) asigură focalizarea automată rapidă şi silenţioasă.

Disponibil opţional, mânerul vertical VG-C77AM, rezistent la praf şi umezeală, asigură utilizarea confortabilă în poziţii verticale de fotografiere. Poate găzdui până la două baterii InfoLITHIUM NP-FM500H, dublând capacitatea de fotografiere până la aprox. 1060 de cadre (cu ajutorul ecranului LCD)/940 cadre (cu ajutorul vizorului Tru-Finder), atunci când se utilizează Memory Stick PRO Duo.

Bliţul extern HVL-F43AM, compact şi multifuncţional, este optimizat pentru rezultate superbe cu toate camerele cu montură A cu o ieşire puternică a lui  GN43, ajustare Quick Shift Bounce, control wireless şi design rezistent la praf şi umezeală. Acestea sunt completate de alte accesorii cu sistem cu montură A, care includ un rucsac, huse moi pentru transport, protector de ecran LCD şi cupe oculare.

Noile camere digitale cu obiective interschimbabile şi oglindă semitransparentă vor fi disponibile din luna octombrie 2011.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Experienta cinematografica fara egal, acum si acasa

TCL aduce în România seria X91 de televizoare QLED 8K   Noile televizoare X 91 QLED 8K de la TCL...

Close