Lenovo lanseaza doua noi tablete: IdeaPad Tablet K1 si ThinkPad Tablet
Lenovo a anunţat lansarea primei sale familii de tablete – IdeaPad Tablet K1 pentru consumatori si ThinkPad Tablet pentru companii. Noile tablete Lenovo IdeaPad Tablet K1 şi ThinkPad sunt primele dispozitive de internet mobil ale companiei prevăzute cu sistemul de operare Android 3.1 de la Google, dar şi primele tablete din industrie certificate pentru a livra streaming video Netflix. Tabletele Android de la Lenovo oferă de asemenea acces la mii de aplicaţii pe Android Market, precum şi aplicaţii testate pentru dispozitivele Lenovo în Lenovo App Shop.

Tabletele sunt dispozitive extrem de personale. De aceea, am creat o familie de tablete care are ceva pentru fiecare, inclusiv caracteristici de divertisment şi conţinut pentru consumatori, sau caracteristici business care îmbunătăţesc productivitatea pentru profesionişti, precum şi securitatea şi flexibilitatea pentru Managerii IT,” a declarat Liu Jun, Prim Vice-Preşedinte şi Preşedinte, Mobile Internet Digital Home business group, Lenovo. “Astfel, fie că este vorba de IdeaPad pentru divertisment sau ThinkPad pentru afaceri, am ascultat nevoile clienţilor noştri şi livrăm tablete Android create pentru a le îndeplini nevoile specifice.

Doreşte cineva Netflix?

Fiind primele tablete Android-Honeycomb certificate pentru Netflix, tabletele Lenovo pot transforma fiecare noapte într-o “noapte de filme.” Cu un output HDMI de 1080p alături de Digital Rights Management (DRM) incorporat direct în tabletele IdeaPad şi ThinkPad, membrii Netflix pot urmări instantaneu filme şi programe TV transmise din Netflix direct pe un ecran TV mare.

“Suntem foarte bucuroşi să vedem că programele TV şi filmele transmise din Netflix vor fi disponibile în familia de tablete Android  de la Lenovo,” a declarat Bill Holmes, Vicepreşedinte Netflix Business Development. “Aceasta nu este doar o dezvoltare importantă pentru compania noastre, dat fiind faptul că încercăm să extindem beneficiile serviciilor noastre la mai mulţi oameni, ci şi o mai mare diversitate de opţiuni pentru clienţi în alegerea unui dispozitiv tabletă care se potriveşte cel mai bine nevoilor lor de divertisment.”

Doreşte cineva NVIDIA?

Construite pe baza expertizei Lenovo în inovaţie, calitate şi fiabilitate în computere personale, noile tablete Lenovo livrează o experienţă mobilă accelerată. Tabletele IdeaPad şi ThinkPad sunt dotate cu procesoare mobile NVIDIA Tegra 2 dual-core care oferă multitasking extrem, web browsing mult mai rapid cu Flash încorporat, experienţă de jocuri la calitate de consolă  şi consum energetic scăzut pentru o viaţă a bateriei mai bună.

Procesorul Tegra 2 Dual Core se potriveşte perfect tabletelor Lenovo,” a declarat Michael Rayfield, Manager General, Mobile Business, NVIDIA. “Consumatorii pot beneficia acum de toate oportunităţile oferite de navigarea pe web cu Flash, experienţă de jocuri la calitate de consolă, video la înaltă definiţie şi streaming Netflix. Acestea sunt elemente obligatorii pentru tabletele din ziua de azi.

Tableta IdeaPad K1: Deschideţi cutia şi începeţi să jucaţi

Cântărind doar 740 de grame,  tableta IdeaPad K1 foarte mobilă oferă Bluetooth integrat şi conectivitate Wi-Fi 802.11. Tableta IdeaPad oferă mai multe caracteristici cheie şi instrumente ca standard, pentru flexibilitate, putere şi securitate, pentru a beneficia de conţinut digital oriunde. În termeni simpli, Tableta Lenovo IdeaPad ajută utilizatorii care doresc să obţină:

Mai mult, imediat după desfacerea ambalajului: Tableta Android 3.1 de la Lenovo este preîncărcată cu peste 40 de aplicaţii de la parteneri precum Netflix, Amazon, Adobe, Electronic Arts, Rovio, Zinio, Dataviz, şi alţii (valorând peste $50), inclusiv favorite precum Angry Birds, Kindle E-book Reader şi Documents to Go, care le oferă pe loc utilizatorilor ceva în plus.

Mai mult divertisment: Utilizatorii pot accesa toate website-urile şi pot urmări materiale video online cu mai multă uşurinţă datorită Flash 10.3. În plus, pot împrumuta filme în orice format disponibil. Ulterior lansării, utilizatorii vor putea de asemenea să achiziţioneze filme prin intermediul unei actualizări Over-the-Air.

Mai mult networking social: Utilizatorii pot accesa o întreagă reţea de prieteni şi site-uri sociale, toate într-un singur loc, cu aplicaţia SocialTouch oferită în exclusivitate de la Lenovo, care creează o legătură socială unică. Şi cum o imagine valorează încă o mie de cuvinte, tableta Lenovo IdeaPad K1 este echipată cu o cameră web de doi megapixeli vedere faţă şi o cameră web de cinci megapixeli vedere spate.

Mai multă experienţă HD: Utilizatorii pot urmări filme şi materiale video HD de o calitate uimitoare pe un ecran cu rezoluţia 1280 X 800. Conexiunea mini HDMI permite vizualizare totală HD 1080p când este conectată la HDTV sau monitor, rezultând o puternică experienţă vizuală.

Mai mult cloud sharing: Utilizatorii pot sincroniza, stoca şi share-ui fişiere, muzică şi fotografii cu capacitate de stocare cloud integrată mai mare şi mai puţin suport pe hard drive.

Mai multe aplicaţii: Utilizatorii pot accesa mii de aplicaţii în Android Market şi aplicaţii testate exclusiv pentru funcţia premium pe Tableta IdeaPad în Lenovo App Shop.

Tableta ThinkPad aduce Android companiilor

Tableta ThinkPad combină experienţa superioară media şi de divertisment a IdeaPad Tablet K1 cu caracteristicile de securitate, fiabilitate şi flexibilitate pentru care este recunoscut ThinkPad, pentru a crea prima tabletă adevărată pentru afaceri. Creat ca un dispozitiv de tip “computing companion” pentru profesionişti în mişcare, Tableta ThinkPad include un creion digital opţional, un port USB full-size, card slot SD full-size şi mini-HDMI pentru conexiune cu proiectoarele şi display-urile externe, precum şi o Tastatură Folio Case opţională de calitate ThinkPad cu TrackPoint optic.

Datele sunt în siguranţă pe Tableta ThinkPad dotată cu securitate stratificată, iar dispozitivul este uşor de întreţinut de managerii IT datorită unui set de soluţii pentru companiile partenere care includ software anti-furt şi capacitatea de a dezactiva tableta dacă dispozitivul este pierdut sau furat, prin Computrace. Alte caracteristici suplimentare includ suport pentru aplicaţiile virtuale cu Citrix, rulare simplă fără atingere cu LanDesk şi suport sigur pentru email disponibil prin intermediul Good Technology.

Oferind un display de 10.1” WXGA (1280×800) care cântăreşte doar 1.65 lbs, Tableta ThinkPad vine şi cu un display IPS pentru un unghi de vizualizare de 178 de grade şi sticlă Corning Gorilla rezistentă la zgârieturi. Acest dispozitiv din clasa business le oferă profesioniştilor conectivitate, productivitate şi divertisment atunci când sunt departe de birou sau casă.

Mai multe beneficii, în deplasare: Pentru utilizatorii aflaţi permanent în mişcare, Tableta ThinkPad le permite să vizualizeze şi să editeze documentele Microsoft Office cu aplicaţia preîncărcată Documents to Go de la DataViz. Sau îşi pot face notiţe pe care să le convertească automat în text scris de mână cu ThinkPad Tablet Pen opţional. Dacă este necesară chiar şi mai multă versatilitate, utilizatorii pot conecta Tastatura Folio pentru control rapid, confortabil şi corect al tastaturii şi mouse-ului.

Conectare mai bună: Cu conectivitatea WiFi, 2GB de stocare cloud gratis, un port USB de dimensiuni standard, Card Reader SD şi utilitatea de copiere a fişierelor unică de la Lenovo, partajarea fişierelor media şi a documentelor cu alte persoane şi dispozitive electronice este uşor de realizat. Prezentările pot arăta chiar şi mai bine când se face conexiunea cu un monitor extern prin intermediul mini portului HDMI încorporat. Utilizatorii pot sincroniza în mod convenabil fişierele şi folderele cheie cu tableta ori de câte ori se conectează la Windows 7 PC. Dublate cu aplicaţii precum ooVoo, camerele HD duale permit susţinerea de conferinţe video cu imagine extrem de clară. Utilizatorii pot păstra contactul cu prietenii şi contactele de afaceri utilizând aplicaţia SocialTouch oferită în exclusivitate de la Lenovo, prin care reţelele sociale, email-ul şi notificările zilnice sunt plasate pe o singură interfaţă uşor de utilizat.

Gata de acţiune: Tableta ThinkPad poate fi conectată la o gamă de dispozitive şi reţele fără ajutor interactiv de la administratorii IT. Utilizatorii pot folosi parolele reţelei companiei pentru a-şi accesa dispozitivul şi a se conecta la e-mailul de serviciu, cu aplicaţia certificată special, Good for Enterprise. Managerii IT pot crea acces uşor la preîncărcări corporative din Lenovo Image Technology Center şi pot de asemenea să partajeze şi să distribuie aplicaţii achiziţionate sau dezvoltate de companie către numeroase dispozitive, prin intermediul unui set de aplicaţii personalizat, controlat la nivel corporativ. Cel mai important, utilizatorii au posibilitatea de a proteja datele confidenţiale prin caracteristici solide de securitate inclusiv criptare card SD, software pentru dezactivarea dispozitivului în caz de pierdere şi anti-furt.

Protecţie solidă: Clienţii care utilizează Tableta ThinkPad vor avea acces la întregul portofoliu Lenovo de servicii la nivel de întreprindere, precum ThinkPlus Support, care le asigură companiilor acces direct la tehnicieni avansaţi cu experienţă specifică de tabletă şi Android, şi Tablet Protection, care le oferă companiilor acoperire pentru daunele negarantate în urma avariilor operaţionale şi structurale datorate căderilor, scurgerilor minore, supratensiunilor electrice şi altor pagube accidentale apărute în condiţii de operare normală. În plus, Imaging Services de la Lenovo scuteşte departamentele IT de la a fi nevoite să realizeze imagini personalizate pentru fiecare echipament şi asigură protecţia garanţiei chiar şi cu imagini flash, iar tableta este gata de utilizat imediat după ce a fost despachetată.

Lenovo App Shop – Ecosistem premium de aplicaţii şi servicii de conţinut

Pe lângă mii de aplicaţii disponibile în Android Market, utilizatorii tabletei Lenovo au acces la aplicaţii în Lenovo App Shop – o piaţă unică de aplicaţii, care prezintă aplicaţii populare ce au fost testate în mod specific pentru Tabletele Lenovo IdeaPad şi ThinkPad. Lenovo App Shop oferă aplicaţii în cadrul unei game largi de categorii, inclusiv muzică, filme, cărţi, productivitate, reţele sociale, vreme, imprimare şi multe altele.

Lenovo App Shop va susţine şi aplicaţiile corporative şi un magazin de aplicaţii corporative private pentru a ajuta companiile să integreze mai uşor tabletele în operaţiunile zilnice. În plus, Lenovo va oferi aplicaţii, localizare lingvistică şi tranzacţii în valute specifice fiecărei ţări în parte.

Preţuri şi disponibilitate

Modelul de 32GB IdeaPad Tablet K1 costă incepand de la 2099 RON  şi poate fi comandat în Romania din 20 septembrie 2011, prin intermediul partenerilor de afaceri selectaţi şi magazinelor retail din întreaga ţară, sau online la partenerii autorizati.

Tableta ThinkPad de 16GB costă incepand de la 2059 RON cu TVA fără creionul digitizor şi incepand de la 2199 RON cu TVA, cu creionul digitizor, pentru modelele Wi-Fi. Există şi o casetă opţională pentru tastatură disponibilă la preţul de 449 RON cu TVA. Ulterior, la scurt timp după lansare, vor fi disponibile şi Tabletele ThinkPad cu 3G. Tableta ThinkPad poate fi comandată în Romania începând cu data de 20 septembrie 2011, online la partenerii autorizati, sau prin intermediul partenerilor de afaceri din întreaga ţară.

Toate Tabletele Lenovo au garanţie de un an. Lenovo oferă şi opţiuni de reînnoire a garanţiei prin care se poate prelungi garanţia produselor IdeaPad pentru încă un an, şi Tableta ThinkPad pentru încă doi ani.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close