Kaspersky Lab anunta versiunile beta ale aplicatiilor mobile de control parental pentru Android si iOS
Kaspersky Lab lansează versiunile de testare beta pentru aplicaţiile mobile de control parental, create pentru a proteja copiii de conţinutul online neadecvat, precum şi pentru controlul asupra utilizării aplicaţiilor instalate pe tablete sau smartphone-uri. Soluţia Kaspersky Parental Control va fi disponibilă pentru telefoanele mobile inteligente şi tabletele cu Android, precum şi pentru dispozitivele cu iOS, adică iPhone şi iPad, fiind prima soluţie Kaspersky Lab dedicată acestei categorii de produse Apple.

Luând în considerare nivelul ridicat al ratei de adopţie a dispozitivelor mobile inteligente, în special a celor cu sistem de operare Android (48% din smartphone-urile vândute la nivel mondial sunt telefoane cu Android – raportat de firma de cercetare Canalys, 1 August 2011), protejarea copiilor în faţa conţinutului web nepotrivit vârstei lor reprezintă o problemă care trebuie luată în considerare. Kaspersky Parental Control oferă părinţilor un set de instrumente, care asigură o navigare online în siguranţă pentru cei mici. Datorită diferenţelor dintre sistemele de operare Android şi iOS, cele două aplicaţii vor varia ca funcţionalitate.

Kaspersky Parental Control pentru dispozitivele mobile cu Android

Versiunea beta a acestei aplicaţii oferă copiilor posibilitatea de a accesa Internetul, fără pericolul de a vizita pagini web neadecvate sau periculoase. Kaspersky Parental Control permite stabilirea unor categorii de site-uri ce urmează a fi restricţionate, precum cele care au conţinut pornografic, violent, referitor la droguri etc. De asemenea, paginile potenţial periculoase, precum cele de phishing sau cele care distribuie malware vor fi blocate automat. În plus, soluţia Kaspersky Lab oferă posibilitatea de a selecta ce aplicaţii instalate pe tabletă sau smartphone vor fi accesate de copil şi care vor fi restricţionate prin parolă.

Kaspersky Parental Control (SafeBrowser) pentru iOS

Kaspersky Parental Control pentru dispozitivele cu sistem iOS include un browser web (SafeBrowser), care blochează conţinutul web dăunător sau neadecvat. După instalarea aplicaţiei din App Store, părinţii vor primi instrucţiuni detaliate, referitoare la modul în care trebuie configurat controlul parental pentru accesul web, precum şi la restricţionarea utilizării altor aplicaţii (inclusiv a browser-elor alternative), folosind funcţiile standard din iOS. Soluţia Kaspersky Lab oferă acelaşi nivel de protecţie online ca şi în cazul aplicaţiei pentru Android, adică filtrează paginile web în funcţie de tip şi categorie şi blochează website-urile infectate, utilizând baza de date cloud a Kaspersky Lab.

Disponibilitate

Kaspersky Parental Control pentru dispozitivele cu Android este disponibil în Android Market începând de astăzi, 28 februarie, la următorul link: https://market.android.com/details?id=com.kaspersky.pctrl&feature=search_result.

Kaspersky Parental Control (SafeBrowser) pentru iOS poate fi descărcat din App Store începând cu jumătatea lunii martie 2012. Cât timp se află în versiune beta, ambele aplicaţii sunt gratuite.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Esti pasionat de tehnologie? De ce gadget-uri ai nevoie acasa?

Care sunt cele mai populare gadget-uri de care ai nevoie acasă? Află în acest articol câteva dintre gadget-urile foarte apreciate...

Close