D-Link lanseaza portofoliul extins de routere Wireless AC
D-Link, expert în soluții profesionale de rețelistică destinate companiilor şi locuinţei digitale, a lansat seria avansată şi extinsă de routere Cloud Wireless AC.

D-Link a anunţat patru noi modele – DIR-810L, DIR-850L, DIR-860L şi vârful de gamă DIR-868L, fiecare dintre acestea reprezentând alegerea ideală pentru reţeaua de acasă. Dispozitivele Wireless AC pentru companii, inclusiv access point-uri, urmează a fi lansate curând.

Suportul pentru 802.11ac este cea mai importantă caracteristică a celor patru noi modele de routere. Se obţine lăţime de bandă de la 433 Mbps până la 1,3 Gbps, în funcţie de dispozitiv. Această tehnologie de ultimă generaţie rămâne compatibilă cu standardele utilizate pe scară largă 802.11a/b/g/n.

Dlink Wireless AC_products photo

Dispozitive entry-level la prețuri competitive, cu o mulţime de caracteristici

DIR-810L reprezintă primul pas către noua tehnologie wireless. Se pot transmite date prin rețeaua wireless de până la 433 Mbps, iar cele două module wireless permit transmiterea atât în ​​2,4 GHz cât şi în 5 GHz. În plus, cu ajutorul celor patru porturi 10/100 Ethernet LAN se pot conecta în rețeaua de acasă dispozitive prin cablu. Un alt port 10/100 Ethernet LAN este prevăzut pentru conectarea la Internet.

În DIR-850L, D-Link a implementat o versiune extinsă a standardului wireless (draft) 802.11ac. Echipamentul atinge viteze de transfer de până la 867 Mbps. Similar, două modules wireless permit comunicarea în banda de frecvenţă 2,4GHz şi 5GHz. Mai mult, DIR-850L prezintă patru porturi Gigabit pentru dispozitive conectate prin  cablu  şi un port Gigabit pentru conectarea la Internet. Un port USB asigură accesul tuturor utilizatorilor la imprimanta de reţea sau la un dispozitiv de stocare USB. Aplicaţia SharePort Mobile permite ca DIR-850L să facă streaming de muzică, fotografii şi filme pe dispozitivele cu iOS ori Android în doar câteva secunde.

Pe banda rapidă cu DIR-860L și DIR-868L

Dispozitivul avansat DIR868L permite utilizatorilor să transfere date cu viteze până la 450 Mbps, pe frecvenţa de 2,4 GHz prin 802.11n, în timp ce transferul simultan de date se realizează la 1.300 Mbps pe frecvenţa de 5 GHz prin 802.11ac. Prin urmare, routerul atinge rate totale de transfer de până la 1,75 Gbps. Instrumentele de optimizare, cum ar fi AC SmartBeam, în care undele radio sunt îndreptate către receptor cât mai precis posibil, contribuie la creşterea performanței rețelei wireless. DIR860L poate atinge viteze de 867 Mbps prin standardul 802.11ac (jumătate din viteza modelului imediat următor, DIR-868L), şi prezintă aceleași caracteristici cu modelele de mai sus, inclusiv un port USB 3.0.

Ratele maxime de transfer pentru ambele routere sunt asigurate şi prin cablu, cu cele patru porturi Gigabit LAN și un port WAN Gigabit oferind conexiuni suficiente pentru dispozitive fixe și acces la Internet. Portul USB poate fi folosit fie pentru partajarea accesului la imprimanta de reţea fie pentru dispozitive de stocare al căror conținut poate fi rapid transmis la alte dispozitive cu aplicaţia SharePort Mobile.

Caracteristici convenabile de partajare

Toate cele patru routere D-Link 802.11ac au multe caracteristici avantajoase. Configurarea este rapidă și facilă, chiar și pentru începători, cu ajutorul D-Link QRS (Quick Setup Router). Aplicaţia identifică automat noul router în rețea și ghidează utilizatorul în procesul de instalare în condiții de siguranță. De asemenea, este posibil să se creeze o zonă destinată clienților pentru rețeaua wireless, oferind doar acces la Internet, fără a putea vizualiza celelalte date și dispozitive din reţea. Suportă noul standard IPv6 şi mydlink Zero Configuration. Dispozitivele cu mydlink sunt disponibile imediat după înregistrarea acestora în contul mydlink al utilizatorului şi pot fi interconectate cu toate celelalte produse cu mydlink.

Important: Cu ajutorul adaptoarelor USB D-Link Wireless AC Dual Band DWA-182 şi DWA-171 (de tip Nano), utilizatorii pot realiza cu uşurinţă upgrade pentru PC-urile şi notebook-urile pe care le au, pentru a beneficia la maximum de avantajele vitezei superioare şi de tehnologia Wireless AC.

Seria de routere D-Link 802.11ac – caracteristici de ansamblu:

 • Tehnologie wireless 802.11ac de ultimă oră
 • Suport pentru 802.11a/b/g/n
 • Module wireless dual-band pentru funcţionare simultană în benzile de frecvenţă de 2,4GHz şi 5GHz
  • Management şi monitorizare folosind accesul mydlink Cloud şi aplicaţiile mydlink mobile pentru Apple iOS şi Android
 • Configurare rapidă cu aplicaţia D-Link QRS
 • Protejarea datelor din reţea
 • Securizarea reţelei wireless cu ajutorul WPA/WPA2 şi WEP
 • Caracteristici Green Ethernet de reducere a consumului energetic

Caracteristici ale routerului DIR-810L

 • 802.11ac, rate de transfer de date de până la 433 Mbps
 • Switch cu 4 porturi cu porturi de reţea 10/100 şi port pentru acces Internet 10/100

Caracteristici ale routerului DIR-850L

 • 802.11ac, rate de transfer de date de până la 867 Mbps
 • 4 porturi Gigabit Ethernet şi 1 port Gigabit WAN
 • Port USB 2.0 pentru partajarea imprimantei şi a dispozitivelor de stocare
 • Aplicaţia SharePort face streaming de muzică şi audio către dispozitivele mobile

Caracteristici ale routerului DIR-860L

 • 802.11ac, rate de transfer de date de până la 867 Mbps
 • Tehnologie AC SmartBeam
 • 4 porturi Gigabit Ethernet şi 1 port Gigabit WAN
 • Port USB 3.0 pentru partajarea imprimantei şi a dispozitivelor de stocare
 • Aplicaţia SharePort face streaming de muzică şi audio către dispozitivele mobile

Caracteristici ale routerului DIR-868L

 • 802.11ac, rate de transfer de date de până la 1,3 Gbps/450 Mbps Wireless N
 • Tehnologie AC SmartBeam
 • 4 porturi Gigabit Ethernet şi 1 port Gigabit WAN
 • Port USB 3.0 pentru partajarea imprimantei şi a dispozitivelor de stocare
 • Aplicaţia SharePort face streaming de muzică şi audio către dispozitivele mobile

Disponibilitate și prețuri

Cele patru noi modele de routere pot fi comandate acum la distribuitorii D-Link din România: ElkoTech România, Lasting System, Network One Distribution, Omnilogic și SCOP Computers.

Prețurile recomandate de vânzare în retail sunt : DIR-810L, preţ 349 lei + TVA ; DIR-850L, preţ 449 lei + TVA ; DIR-860L, preţ 549 lei ; DIR-868L, 875 lei + TVA.

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Ce înseamnă și cum te ajută procesul de mentenanță pentru un website

Prin mentenanță website înțelegem o acțiune de întreținere și actualizare ce trebuie făcută periodic pentru conținutul site-ului. Vezi de ce...

Close