Cum sa alegi cea mai buna boxa portabila
Cum ar fi să nu poți lua cu tine muzica preferată oriunde te duci? E greu de imaginat acest scenariu în ziua de astăzi. Căștile ajută când ești singur, dar nu și când vrei să însuflețești petrecerea și să împărtășești muzica cu toți prietenii tăi pe plajă, la munte sau acasă, dintr-o cameră în alta. Nu trebuie să fie sezon estival să vrei să iei muzica peste tot cu tine. Iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când alegi o boxă portabilă:

Durata de viață a bateriei

Majoritatea boxelor portabile de astăzi vor permite să le asculți și atunci când sunt racordate la curent electric pentru încărcare, dar ce faci dacă ești în natură și nu ai acces la o priză? Fii atent când alegi boxa să te asiguri că are un minim de 8-10 ore de autonomie a bateriei. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. JBL Boombox are, spre exemplu, o autonomie de 24 de ore după 6 ore de încărcare.

Conectivitate

Majoritatea boxelor portabile suportă conectivitate Bluetooth, asta te scapă de probleme dacă ai telefoane iOS fără jack și nu poți conecta boxa prin cablu auxiliar. Unele boxe portabile suportă și AirPlay sau chiar conexiune Wi-Fi, însă această funcție nu e de mare ajutor în escapade prin natură unde te vei baza pe Bluetooth sau conexiune prin jack. Vifa Copenhagen 2.0 oferă deopotrivă conectivitate prin cablu auxiliar jack 3.5mm, Wi-Fi, AirPlay sau Bluetooth, este mai mare și mai grea și are o durată de viață a bateriei de până la 7 ore la volum normal (60dB).

Dimensiuni și construcție

Cu cât mai portabilă, cu atât mai bine! Desigur, o baterie mai mare ocupă loc mai mult, iar difuzoarele mai mari oferă un volum mai puternic. Calitatea sonoră nu este, însă, determinată de dimensiunea difuzorului. Gândiți-vă la situațiile în care doriți să folosiți boxa și la spațiul pe care sunteți dispuși să îl alocați boxei în bagaj. Construcția, în schimb (rezistența la praf, șocuri și apă) sunt imperios necesare dacă scopul este purtarea boxei în aer liber. Asta o poate salva de la accidente nefericite și sunt multe boxe care au și dimensiuni decente, cât și o construcție solidă, cum ar fi seria Extra Bass de la Sony sau cele de la JBL.

Calitatea sunetului, functii si pret

Calitatea sunetului contează când asculți muzica preferată. Asculți muzică acustică și pui accent pe instrumente și voce sau poate mai mult electronic și ai pretenția la bas puternic? Orice ai asculta, asigură-te că alegi ce trebuie. Verifică ce frecvențe emite boxa ta – cu cât mai joase sunt frecvențele, cu atât mai sonor basul. Cu cât mai înalte, cu atât mai clare și mai complexe sunt vocile și instrumentele. Există boxe premium Hi-Fi special construite pentru ascultătorul audiofil care caută detaliile și rezoluția înaltă în piese pretențioase. Pentru asta există boxele producătorului danez Vifa sau modelele britanice KEF, chiar și Bang & Olufsen.

Prețul poate fi influențat atât de calitate cât și de funcționalitățile pe care le oferă boxa – spre exemplu, unele modele permit interconectarea a zeci de boxe din aceeași gamă în lanț pentru efecte. Seria SRS-XB2 de la Sony produc efecte sonore când sunt lovite sau scuturate. La fel, unele boxe facilitează preluarea apelurilor și au și microfon pentru a putea vorbi fără telefon, din cameră. Aceste funcții cap la cap vor influența prețul boxei – cu cât mai multe, cu atât mai mult crește valoarea acesteia.

În cele din urmă totul depinde de nevoile pe care le ai și așteptări. Poți ținti către un produs premium care să ofere calitate high fidelity cu mai puține funcții, sau optezi pentru ceva ce oferă puțin din totul și este foarte rezistentă la apă. Vrei Wi-Fi sau Bluetooth? Durată lungă de viață a bateriei sau nu e un factor esențial? Vei găsi boxe ce depășesc 1000 lei și altele ce se încadrează în acest prag. Important este să pui în balanță ce contează pentru tine.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/close-up-photography-of-black-jbl-speaker-880874/

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Lampile de lucru cu LED: personalizeaza spatiul de acasa

Ai nevoie de personalizarea spațiului de la interior și ai rămas fără idei? Nu-ți face griji, pentru că soluțiile cele...

Close