Ce înseamnă și cum te ajută procesul de mentenanță pentru un website
Prin mentenanță website înțelegem o acțiune de întreținere și actualizare ce trebuie făcută periodic pentru conținutul site-ului. Vezi de ce este este necesară mentenanța și ce presupune.

După realizarea oricărui site, procesul de întreținere și administrare este esențial pentru buna funcționare a paginilor web. În acest sens, pachetul de mentenanță website reprezintă totalitatea acțiunilor de întreținere a proiectului web. Mentenanța presupune update software, verificări de securitate, depanari front și back-end dar și un conținut actualizat și optimizat, astfel încât orice modificare efectuată să fie în atenția publicului și de interes pentru vizitatorii paginii.

Reactualizările regulate pe parte de conținut sunt absolut necesare atunci când vorbim despre optimizarea unui site pentru motoarele de căutare. Un motor de căutare vede o parte a site-ului ce poate fi diferită față de cea pe care a vizitat-o ultima dată (de exemplu in homepage apar pe scurt ultimele 3 postări din secțiunea News), iar asta îl face să creadă că pagina este modificată mai des și implicit o va vizita mai des în viitor. Însă, dacă motorul de căutare nu observă nicio modificare de la o vizită la alta, atunci va considera pagina una statică și nu o va mai vizita la fel de des. Toate aceste reactualizări înseamnă un website în mișcare, iar un website viu are nevoie și de o întreținere regulată.

Cum se face actualizarea unui website

În funcție de tehnologiile folosite la realizarea website-ului, modificarea conținutului din pagini poate fi făcută în mai multe moduri. În timp ce o pagină web statică poate fi modificată doar dacă este schimbat/modificat direct codul sau sursa HTML, cu ajutorul unui editor de texte sau a unui program specializat pentru editare, site-urile dinamice pot conține pagini al căror conținut poate fi actualizat online cu ajutorul modulelor de administrare proprii.

Conținutul paginilor este memorat într-o bază de date, iar ulterior modificările efectuate conținutului se salvează în aceeași bază de date și se afișează imediat în site în forma modificată.

Mentenanța unui site este esențială pentru o funcționalitate rapidă și fără erori a informațiilor din paginile web. De asemenea, pe lângă securitatea informațiilor, avantajele majore ale acestui serviciu sunt și cele de:

  • Reducere a costurilor;
  • Rapiditate și eficiență;
  • Informații actualizate;
  • Un site performant și ușor de citit.
  • Un site fără probleme tehnice de funcționare.

Serviciul de mentenanță este esențial pentru un website valoros în fața vizitatorilor. Cu o experiență încă din 2007 End Soft Design îți pune la dispoziție servicii de mentenanță lunară website prin abonamente avantajoase în funcție de nevoile fiecărui site în parte. Echipa de profesioniști care se ocupă de mentenanța website-ului îți va propune o listă de servicii care se adaptează perfect conținutului paginilor web. Actualizarea și optimizarea este făcută până la cel mai mic detaliu pentru ca website-ul tău să performeze.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe , Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Dell Latitude 7420 sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S22 Ultra.

[fbcomments]

Trackback-uri

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Trebuie sa schimbi anvelopele? Achizitioneaza anvelope allseason de pe Velopa.ro

Anvelopele allseason sunt ideale pentru persoanele care isi doresc sa plece la drum fara probleme, indiferent de anotimp. Acestea sunt...

Close