Ce inseamna  link building?
seo
Se vorbeste tot mai des depre SEO (Search Engine Optimization), adica procesul prin care un site poate urca in cautarile pe motoarele de cautare cum e Google. Toata lumea vrea sa fie in topul paginii de rezultate, insa putini sunt cei care si reusesc fara sa aiba in spate un proces de SEO.

Toate update-urile facute de Google in ultimii ani vorbesc despre calitatea continutului ca fiind unul dintre atuurile pe care un site le poate avea in fata altuia, putand astfel sa urce in cautari. Asta nu inseamna ca practicile vechi de SEO sunt toate nule, dimpotriva chiar. Atat timp cat SEO este facut in concordanta cu schimbarile de algoritm ce au avut loc de-a lungul anilor, lucrurile ar trebui sa functioneze. Asa se intampla si cu link buildingul, procesul de constructie de link-uri, adica link-uri care trimit catre site-ul pe care vrei sa il urci in pagina de rezultate din alte locatii de pe Internet. Astfel, un SEO foarte bun, prin care se construiesc link-uri, este SEO prin bloguri.

Ce inseamna asta? Cu cat continutul site-ului meu, dar si link-ul catre acesta, apare pe alte site-uri/bloguri, cu atat motorul de cautare, in speta Google, care este cel mai mare si cel mai folosit motor de cautare, ii da un rank mai mare site-ului meu, pentru ca el intelege ca site-ul meu are o autoritate importanta, din moment ce este preluat de alte site-uri/bloguri. Mai simplu spus, popularitatea unui site/blog are ca efect direct urcarea acestuia intr-o pozitie favorizata in pagina de rezultate la cautare. Asta inseamna ca intr-un proces de SEO este foarte importanta componenta de link building, pe care nu trebuie sa astepti sa o ai in mod natural – adica sa astepti ca altii sa iti preia o parte din continut si sa faca apoi trimitere catre site-ul tau -, ci poti munci pentru asta – sa incerci sa iti publici continutul si link-ul site-ului pe cat mai multe bloguri care si ele, la randul lor, au o autoritate cat mai mare pe web. De ce cat mai mare? Pentru ca importanta blogurilor – in functie de numarul zilnic de vizitatori unici si in functie de pozitia acestora in pagina de rezultate – pe care iti apare continutul si link-ul catre site-ul tau este intr-o relatie directa cu importanta – autoritatea – pe care o va avea site-ul tau pe web.

In concluzie, link bulding-ul este una dintre cele mai importante unelte intr-un proces de SEO, astfel ca oricine isi doreste ca site-ul lui sa fie pe primele pozitii in cautari ar trebui sa tina cont de ea.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

  • Paul - Comentariul nr. 2

    24/08/2014 la 16:33

    Dar si Social media devine un “trebuie” pentru marea majoritate a afacerilor la nivel mondial. Uite un articol despre facebook marketing si ce inseamna sa folosesti facebook ca intrument de promovare: https://

  • Tudor - Comentariul nr. 1

    17/07/2014 la 11:57

    Atentie la frecventa cu care se obtin aceste link-uri. Vechile trucuri cu concursuri online si campanii de advertoriale au acum efecte inverse

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close