ASUS a prezentat prima placa de baza certificata Intel Thunderbolt 2
ASUS a anunțat prima placă de bază din lume cu tehnologie Thunderbolt 2, certificată de Intel. Bazată pe noul chipset Intel Z87 și pregătită pentru cea de-a patra generație de procesoare Intel Core, platforma ASUS Z87-Deluxe/Quad ATX dispune de două porturi Thunderbolt 2 pentru a conecta până la 12 dispozitive în mod simultan. Fiecare port are o rată de transfer de până la 20Gbit/s și este compatibil cu Thunderbolt 1.

Placa de bază Z87-DELUXE/QUAD a fost testată privind compatibilitatea extinsă, validările de BIOS, performanțele audio/video și nu numai, verificându-se designul și calitatea”, a spus Joe Hsieh, Vice Președinte ASUS Corporate și Manager General al Diviziei Sisteme și Plăci de Bază. “Fiind prima placă de bază din lume certificată pentru tehnologia Thunderbolt 2, aceasta va stabili standardul viitoarelor produse, lucru pe care ASUS îl face dintotdeauna.

asus_z87_deluxe_quad_intel_thunderbolt_2

Performanță dublată și suport 4K
Standardul original Thunderbolt are patru canale separate de transfer: două upstream și două downstream, cu o rată de transfer de 10Gbit/s pe canal. Thunderbolt 2 combină cele patru canale în două canale bidirecționale de 20Gbit/s care sunt de 4 ori mai rapide ca USB 3.0. Împreună cu suportul DisplayPort 1.2, acesta permite conexiunii Thunderbolt 2 să livreze semnal video la rezoluție înaltă pentru ecrane 4K/2K (4096 x 2160 pixeli) și să comunice cu alte dispozitive ce necesită lățime mare de bandă, cum ar fi hard-disk-urile. Prin portul HDMI de pe placă, ASUS Z87-Deluxe/Quad poate susține trei monitoare 4K UHD simultan. Thunderbolt 2 suportă, de asemenea, conexiuni în lanț cu până la șase dispozitive conectate pe același port. Având două porturi Thunderbolt 2, ASUS Z87-Deluxe/Quad poate conecta simultan până la 12 dispozitive, reducând nevoia unor huburi separate și fără să mai aglomereze spațiul de lucru.

Mereu în avangardă
Z87-Deluxe/Quad include o mulțime de tehnologii exclusive ASUS. Dual Intelligent Processors 4 cu 4-Way Optimization este un instrument de lucru ușor de folosit, care ajustează dinamic performanța și răcirea. Cu un singur click, acesta reduce zgomotul și crește eficiența. UEFI BIOS prezintă o interfață grafică prietenoasă, simplificând setarea shortcut-urilor și oferind acces rapid la opțiunile frecvent utilizate. Z87-Deluxe/Quad include NFC Express, un accesoriu care permite automatizarea sarcinilor simple ale PC-ului prin simpla atingere a carcasei cu un tag NFC sau un dispozitiv compatibil NFC. Astfel, NFC Express poate fi utilizat în autentificarea securizată în contul de Windows fără tastarea parolei sau pentru lansarea mai multor aplicații în vederea inițierii mediului de lucru. Utilizând aplicațiile gratuite Wi-Fi GO! & NFC Remote pentru dispozitivele compatibile NFC, utilizatorii pot să sincronizeze wireless fotografiile și clipurile stocate în acestea. Totodată, sistemul PC poate fi controlat de la distanță fără a fi nevoie de configurări complicate.

Specificații ASUS Z87-Deluxe/Quad
2 x Intel Thunderbolt 2
1 x HDMI
4 x DIMM
3 x PCIe 3.0/2.0 x16
10 x SATA 6Gbit/s
8 x USB 3.0 cu USB 3.0 Boost
8 x USB 2.0

Format ATX

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close