ASUS a lansat noua generatie de placi grafice HD 7970 pe 28nm
Un nucleu grafic puternic și eficient, construit pe 28nm, cuplat la 3GB de memorie GDDR5 oferă pasionaților de jocuri cea mai performantă soluție video existentă în prezent. Noul model ASUS HD 7970 este livrat cu utilitarul exclusiv GPU Tweak pentru overclocking intuitiv, în timp real. Fiind cea mai bună platformă pentru jocuri DirectX 11, HD 7970 integrează de asemenea PCI Express 3.0 și tehnologia AMD Infinity pentru mai multe ecrane.

Nucleu grafic inovativ, fabricat pe 28nm
Anticipat de mai bine de un an, noul procesor grafic de la AMD este fabricat în procesul tehnologic pe 28nm, rezultând componente mai eficiente, mai reci și mult mai puternice comparativ cu cele din generația precedentă. Placa grafică ASUS HD 7970 dispune de 3GB memorie video GDDR5, maximizând experiența vizuală a jocurilor la rezoluții înalte, cu texturi mai detaliate și mai multe cadre pe secundă. Interfața de memorie a fost extinsă la o magistrală pe 384 biți pentru un transfer rapid între accelerator și placa de bază.

Overclocking intuitiv cu ajutorul utilitarului GPU Tweak
Pentru a valorifica pe deplin puterea noii tehnologii grafice, ASUS a inclus utilitar exclusive GPU Tweak pe toate plăcile video comercializate. Suita este perfectă pentru o configurație CrossFireX și permite utilizatorilor să modifice frecvențele, tensiunile și viteza ventilatorului, lucrând cu până la patru acceleratoare grafice simultan. Modurile standard și avansat satisfac cerințele diferitelor segmente de utilizatori. ASUS GPU Tweak supratactează nucleul grafic, adaptând tensiunea de alimentare. Comutarea 2D/3D și blocarea pe un anumit mod asigură valori mai bune în benchmark-urile 3D, conducând la o testare precisă a sistemului și la scoruri mai mari. Utilitarul asigură update-ul automat pentru driver și BIOS, pentru a menține mereu placa în cele mai bune condiții de lucru. Un widget de monitorizare afișează parametrii de lucru. ASUS a conlucrat strâns cu Techpowerup pentru a integra renumitul program GPU-Z în GPU Tweak, oferind fiabilitate sporită și o monitorizare mai bună a performanțelor.

PCI Express 3.0 și AMD Eyefinity
Așteptată cu nerăbdare de jucători și utilizatorii entuziaști, PCI Express 3.0 devine interfață standard pentru placa grafică ASUS HD 7970, dublând lățimea de bandă comparative cu PCI Express 2.0. Este baza unei îmbunătățiri radicale a performanțelor grafice, devreme ce placa și sistemul pot comunica un flux de date mai mare decât în standardul precedent.

Puterea plăcilor grafice ASUS HD 7970 crește eficiența tehnologiei AMD Eyefinity permițând vizualizarea extinsă pe șase ecrane. De la gameri la graficieni, utilizatorii vor aprecia fluiditatea și consistența tehnologiei AMD Eyefinity, inclusă în placa video ASUS HD 7970.

Modelul ASUS HD 7970 este disponibil în stoc în România, in unele magazine online.

Specificații:

Denumire HD7970-3GD5
Motor grafic AMD Radeon HD 7970
Interfață PCI Express 3.0
OpenGL OpenGL 4.2
Memorie video 3GB GDDR5
Frecvență nucleu 925MHz
Procesoare flux 2048
Frecvență memorii 5500MHz (1375MHz GDDR5)
Interfață memorii 384 biți
RAMDAC 400MHz
Rezoluție maximă DVI 2560 x 1600
Rezoluție maximă D-Sub 2048 x 1536
Ieșiri DVI O ieșire dual-link DVI-I nativă
O ieșire mini DisplayPort către DVI prin adaptor activ
O ieșire HDMI către DVI prin adaptor pasiv
Ieșiri HDMI O ieșire HDMI nativă
Compatibilă HDCP Da
DisplayPort Două ieșiri mini DisplayPort
Adaptoare și cabluri Un adaptor pasiv de la HDMI la DVI
Un cablu CrossFire™
Un adaptor activ de la mini DisplayPort la DVI
Un cablu de alimentare
Software Drivere și utilitare ASUS
GPU Tweak
Dimensiuni 10.9” x 4.2” x 1.3”

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

Trackback-uri

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Cum poti vinde mai multe produse IT prin magazinul online? Cum cresti traficul la magazinul tau?

Te-ai gândit vreodată cam cât vinde un magazin online cu produse IT? Cu siguranță acest lucru depinde de eforturile de...

Close