Samsung Apps devine platforma preferata de aplicatii Smart TV pentru consumatori, furnizori de continut si dezvoltatori
Samsung a anunţat astăzi un nou punct de referinţă pentru platforma de aplicații pentru Smart TV, Samsung Apps, precum şi noi aplicaţii şi servicii, care oferă opţiuni de divertisment mai bogate pentru cel mai mare ecran din locuinţă.

Cu mai mult de 1.400 de aplicaţii disponibile şi o medie de descărcare de 50.000 în întreaga lume, Samsung  Apps a devenit alegerea dezvoltatorilor de aplicaţii şi a brandurilor premium.

Un număr din ce în ce mai mare de consumatori şi-au transformat televizoarele în dispozitive pentru difuzarea conţinutului video şi pentru utilizarea aplicaţiilor, beneficiind de un conţinut interactiv şi personalizat, care să le crească pasiunea pentru muzică, sport, fitness, social networking sau ştiri.

Noile aplicaţii din 2012 includ Angry Birds, Bravo, Technicolor’s M-GO, The Daily and VH1’s ‘I Love the 80’s Trivia.’ Acestora se alătură o gamă de aplicaţii deja cunoscute precum AOL HD, CNBC Real-Time, Comcast Xfinity ESPN ScoreCenter, Hulu Plus, MLB.TV, MTV Music Meter, NBA Game Time, Netflix, NHL Gamecenter, TIME TV, The Broadway Channel, Verizon Flex View şi Wall Street Journal Live.

Samsung se aşteaptă să atingă 20 de milioane de descărcări de aplicaţii până la sfârşitul lunii ianuarie 2012, dublând astfel punctul de referinţă de 10 milioane atins în octombrie 2011.

Potrivit cercetării noastre, conţinuturile video şi TV au devenit elemente cheie în achiziţionarea televizoarelor Smart TV”, a spus Eric Anderson, Vicepreşedinte al Content and Product Solutions în cadrul Samsung Electronics America. „Ba mai mult, se preconizează din ce în ce mai mult că aplicaţiile şi conţinutul vor lua cu asalt şi alte ecrane din cadrul locuinţei. Ecosistemul Samsung conectat, inclusiv televizoarele noastre Smart TV, smartphone-urile, camerele smart şi chiar aparatele electrocasnice pot răspunde acestei promisiuni, în timp ce platformele noastre s-au dezvoltat spectaculos în 2012 pentru a îmbunătăţi experienţa de divertisment. În cele din urmă, modelul de afacere Samsung este complementar posturilor de televiziune şi brandurilor mari de mass-media.

Interfaţă simplă, intuitivă pentru Samsung Smart Hub

Samsung a reproiectat interfaţa Smart Hub pentru a oferi experienţe mai intuitive. Noua interfaţă Smart Hub este disponibilă acum în full HD şi este realizată astfel încât să le ofere utilizatorilor o modalitate mai intuitivă de căutare şi descoperire a conţinutului prin intermediul Smart Interactions. Consumatorii pot naviga pe noua interfaţă folosind Voice Control, Motion Control şi Face Recognition, pentru o experienţă deplină, nemaiîntâlnită până acum pe TV.

De asemenea, Samsung Smart Hub oferă capacităţi reale de multi-tasking – utilizatorii pot trece de la o pagină web la alta mulţumită unui nou web browser cu taburi, pot comuta între aplicaţii şi pot descărca mai multe aplicaţii simultan.

În plus, noua aplicaţie Samsung AllShare® Play le permite împărtăşirea conţinutului prin intermediul dispozitivelor certificate DLNA. AllShare Play oferă stocare web pentru ca utilizatorii să poată încărca şi împărtăşi conţinut multimedia între dispozitive conectate la internet precum televizoare, camere şi smartphone-uri, laptopuri sau PC-uri, indiferent unde s-ar afla în lume.

Conţinut bogat şi servicii certificate care lărgesc graniţele divertimentului din cadrul locuinţei

Pentru a aduce familia împreuna din nou în sufragerie, Samsung lansează câteva servicii exclusive, primele de acest fel, care redefinesc beneficiile pe care le aduce un televizor consumatorilor.

Samsung Family Story le permite familiilor să stocheze şi să împărtăşească conţinut prin intemediul funcției cloud. Membrii familiei pot împărtăşi fotografii, crea slideshow-uri, memento-uri şi evenimente planificate. Aceştia pot accesa conţinutul în interiorul sau exteriorul casei cu ajutorul smartphne-urilor, tabletelor, PC-urilor şi televizoarelor Samsung Smart TV; iar compatibilitatea dispozitivelor va fi extinsă astfel încât să cuprindă frigiderele LCD şi camera digitale Smart. Membrii familiei pot, de asemenea, să împărtășească fotografii în timp real prin direcționarea lor pe ecranul TV al fiecăruia prin intermediul unei funcții de ‘live chat’, astfel încât relația cu familia a devenit mult mai ușor de menținut, indiferent de locul în care ne aflăm.

Funcţia Fitness ajută utilizatorii să-şi monitorizeze progresul prin activităţi atât în interiorul căminului, cât şi în afara acestuia într-un mod mult mai organizat. În plus, faţă de o gamă diversă de conţinut fitness, utilizatorii pot conecta smartphone-ul lor Samsung la Smart TV, folosind o aplicaţie mobilă de fitness. Totodată, aceştia pot conecta o scală Withings WiFi la televizotul lor Samsung Smart TV pentru a-i ajuta să-şi urmărească şi să-şi monitorizeze greutatea. Cu ajutorul aplicaţiilor menţionate, camera integrată a televizorului va crea o „oglindă virtuală” pentru ca utilizatorii să-şi verifice poziţiile conform instructorilor.

Familiile pot accesa, de asemenea, o varietate de conţinut video educaţional prin intermediul aplicaţiei Kids. Iar părinţii îi pot răsplăti pe copii cu stickere şi le pot monitoriza timpul petrecut în faţa televizorului.

În plus, pasionaţii de divertisment se vor bucura de o selecţie diversă de filme şi show-uri de televiziune la o zi după ce au fost difuzate la televizor sau pot să vizioneze episoadele anterioare ale show-urilor TV preferate folosind aplicaţia Media Hub. Disponibilă pe smartphone-urile Galaxy S şi Galaxy Tabs, Media Hub va selecta filme simultan pe DVD-uri.

Samsung a anunţat, de asemenea, colaborarea cu NBC Universal pentru distribuirea „Battlestar Galactica”, una dintre cele mai influente serii ştiinţifico-fantastice din deceniul trecut, în format 3D. Samsung speră să continue şi NBC Universal să fie diponibil pentru descărcarea prin Samsung Media Hub app.

Câştigătorul competiţiei Free the TV Challenge lansează Converged Future pentru aplicaţiile Smart TV

În concordanţă cu angajamentul Samsung pentru accelerarea dezvoltării noilor experienţe TV, Samsung a anunţat și câştigătorul competiţiei Free the TV Challenge 2011. În acest an, dezvoltatorii au fost provocaţi să creeze aplicaţii covergente, care să le permită utilizatorilor să folosească mai multe dispozitive pentru conţinutul de pe TV.

Itaas a câştigat ediţia din 2011 cu aplicaţia Party Shots, o aplicaţie interactivă care le permite utilizatorilor să facă poze la petreceri şi întâlniri cu dispozitivele mobile şi să le expună instant pe Samsung Smart TV. Fotografiile pot fi transformate în prezentări în timp real şi uilizatorii pot, de asemenea, să adauge generic şi mesaje pentru a personaliza conţinutul. Aplicaţia Party Shots va stoca fotografiile ca utilizatorii să le revadă şi să le expună după petrecere pe diferite site-uri de photo-sharing.

„Datorită ecosistemului solid pe care l-am construit, Samsung Apps a devenit platforma de lansare preferată pentru noile aplicaţii şi servicii. De fapt, acum sunt mai mult de 25.000 de companii care dezvoltă aplicaţii pentru televizoarele noastre”, a spus Anderson. „Din moment ce numărul de aplicaţii şi servicii TV continuă să crească, Samsung va continua să conducă industria şi să extindă tipul de aplicaţii disponibile, care oferă o experienţă de divertisment superioară şi personalizată.”

Aplicaţia Party Shots şi alte aplicaţii ale finaliştilor Free the TV Challenge vor fi disponibile la standul Samsung 12004 în Central Hall, în cadrul evenimentului International CES 2012, care va avea loc în Las Vegas Convention Center în perioada 10-13 ianuarie 2012. Aplicaţiile pot fi văzute pe http://FreeTheTvChallenge.com.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Lampile de lucru cu LED: personalizeaza spatiul de acasa

Ai nevoie de personalizarea spațiului de la interior și ai rămas fără idei? Nu-ți face griji, pentru că soluțiile cele...

Close