Raport Kaspersky: Pierderea datelor din companii afecteaza si clientii
Indiferent de cauză, pierderea datelor îi afectează pe toţi cei implicaţi: companii, angajaţişi clienţi. Potrivit unui studiu B2B International, informaţiile clienţilor, precum şi datele financiare ale companiei, sunt cel mai frecvent pierdute de firme, în 36% din cazuri. Pe locul doi in clasament se află informaţiile despre angajaţi, care sunt pierdute în 31% din cazuri.

Cauzele pentru aceste scurgeri de informaţii pot fi atât externe, cât şi interne. 35% dintre specialiştii IT au confirmat că firmele lor s-au confruntat cu pierderea datelor din cauza unei infecţii malware – cea mai frecventă ameninţare externă. Cele mai des întâlnite cauze sunt atacurile prin intermediul e-mail-ului (21%) şi acţiunile de phishing (17%). În ceea ce priveşte ameninţările interne, pierderea informaţiilor importante este cel mai adesea cauzată de vulnerabilităţile software-urilor (25%) utilizate de companie, pe care infractorii cibernetici le exploatează pentru a infecta computerele atacate.

Majoritatea scurgerilor de informaţii au fost de pe dispozitivele mobile, 23% dintre respondenţiidentificând astfel de pierderi, iar 15% au menţionat că furtul dispozitivelor mobile a dus la compromiterea datelor. În 13% dintre cazuri, informaţiile ajung pe mâini greşite din cauza neglijenţei, cum ar fi trimiterea mesajelor la o adresă de e-mail greşită.

Kaspersky Lab Logo

Varietatea de ameninţări cibernetice care cauzează pierderile de date ilustrează cât este de important ca fiecare companie să conştientizeze necesitatea de a utiliza o soluţie de securitate structurată pe mai multe nivele“, a explicat Petr Merkulov, Chief Product Officer în cadrul Kaspersky Lab. „O soluţie de securitate eficientă pentru companii trebuie să asigure protecţie atât împotriva ameninţărilor externe, cât şi împotriva ameninţărilor interne, folosind instrumentele potrivite: tehnologii anti-malware, politici de securitate ale companiei, metode de prevenire a scurgerilor de informaţii, instrumente de control şi multe alte funcţii. Toate aceste măsuri de securitate se regăsesc în soluţiile de securitate Kaspersky Lab pentru companii“, a completat Petr Merkulov.

Soluţia Kaspersky Endpoint Security for Business a fost construită plecând de la nevoile companiilor mici şi mijlocii şi dispune de tehnologii cu protecţie premium, fără a fi nevoie de un buget mai mare sau de resurse umane suplimentare pentru a le gestiona.

Fiind disponibilă deja pe piaţă în pachete specializate pentru companii de toate dimensiunile, soluţia Kaspersky Endpoint Security for Business este o platformă singulară şi unificată, creată de inginerii Kaspersky Lab de la un singur cod de bază, pentru a oferi o protecţie mai bună decât orice alt produs de securitate. Printr-o singură platformă, o singură consolă şi cu un singur cost, administratorii IT pot vedea, controla şi proteja toate sistemele şi utilizatorii finali din reţea, fie că este vorba de un PC de pe un birou, un computer virtual din altă localitate sau un smartphone care s-a pierdut prin ţară.
În cadrul studiului, realizat în parteneriat cu Kaspersky Lab, au fost intervievaţi peste 3.300 de specialişti IT din 22 de ţări din lume. Respondenţii au reprezentat companii de toate dimensiunile: mici, mijlocii şi corporaţii.

Versiunea completă a raportului cercetării realizate de B2B International, în luna iulie 2012, este disponibilă aici: http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/kaspersky_global_it-security-risk….

Despre autor

Imi place sa stiu, asa ca urmaresc tot ce e nou in IT&C. Imi plac lucrurile cu personalitate, prin urmare sunt fan Android si in particular HTC. Imi plac lucruri complicate doar atunci cand devin simple, de accea scriu despre ele.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Ce inseamna un aspirator bun

Aspiratorul este un aparat electrocasnic indispensabil in orice locuinta. Intr-o perioada in care totul se misca foarte repede, oamenii dinamici...

Close