Orange si Metrorex introduc o noua modalitate de plata si acces pentru calatoriile cu metroul
Din 30 ianuarie 2012, Orange România, în parteneriat cu Metrorex lansează în premieră naţională sistemul de plată şi acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur număr scurt, disponibil atât prin sms, cât şi apel, exclusiv în reţeaua Orange.

Clienţii Orange pot plăti o călătorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea plăţii o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a 2 sau 10 călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 – 0.90 euro, iar la cumpărarea a 10 călătorii preţul este de 2,20 euro (fara tva). Adiţional, călătoriile se pot cumpăra şi prin SMS la numărul 7477.

Accesul în staţie se va face prin apelarea gratuită a numărului 1700 şi apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron.

De asemenea, în cazul în care clientul doreşte să afle informaţii despre numărul călătoriilor rămase şi despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 şi va primi înapoi un mesaj scris cu informaţiile solicitate.

Această iniţiativă se înscrie în strategia Orange România de a veni în întâmpinarea clienţilor cu servicii cât mai inovative, care să le ofere o experienţă cât mai plăcută. Pentru soluţia de plată cu mobilul a călătoriei la metrou am început proiectul pilot din 2010. Acum serviciul aduce avantajul că poate fi accesat printr-un singur număr, uşor de reţinut, uşor de utilizat, prin apel telefonic şi SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plată şi acces prin folosirea numărului scurt 1700 şi pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare.” a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange România.

În prima etapă, serviciul este disponibil în staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal în reţea sau în magazinele Orange.

În plus, începând cu 01 februarie 2012 clienţii Orange pot plăti prin SMS parcarea în zona amenajată la Ateneul Român din Bucureşti. Prin trimiterea unui SMS cu numărul de înmatriculare al maşinii la 7577, clienţii pot plăti o oră de parcare la tariful de 0,40 euro, la care se aplică TVA pentru abonaţii Orange. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primăriei Bucureşti.

În prezent, clienţii Orange pot plăti deja parcarea cu ajutorul telefonului mobil în oraşele Bistriţa, Oradea, Satu Mare, Târgu Mureş şi Timişoara.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

  • Rus Bianca - Comentariul nr. 1

    27/01/2012 la 13:18

    Pai in curand o sa platim mai tot cu telefonul….treaba urata din partea celor de la Orange este mega reclama ce si-au facut/o pentru internet gratuit si apui impunerea unei taxe pentru el…asa se face prospectia pe piata:)

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close