Multiplicator de porturi HDMI ideal pentru TV-urile cu un singur port HDMI
Am un LCD-TV de aproximativ 4 ani. Stiu, trebuie schimbat dar inca nu sunt hotarat sa o fac. Singurul minus pe care il vad acum la el este ca are un singur port HDMI si am nevoie de minim 2 porturi, unul pentru reciverul HD de la Digi si unul pentru media player. Nu mai iau in calcul un DVD player pe care il folosesc destul de rar si posibilitatea de a conecta laptopul, tableta sau smartphone-ul la el :).

Ma saturasem sa tot schimb cablurile in spatele TV-ului cand aveam nevoie sa schimb sursa semnalului. Ma simteam ca in anii  `70 – `80 cand toti romanii faceau ture pana la TV ca sa schimbe posturile.

Am cautat diverse variante si in cele din urma am gasit un dispozitiv „minune”! O jucarie patrata cu latura cat lungimea unei cutii de chibrituri si gros de aproximativ un centimetru:

Pe fiecare latura are cate un port HDMI, trei dintre porturi fiind intrari si unul fiind iesirea catre TV. Pe cele trei intrari puteti conecta trei dispozitive care sa trimita semnal catre TV si astfel nu mai trebuie sa schimbati cablurile in TV de fiecare data cand trebuie sa schimbati sursa de semnal.

Cum functioneaza? Si manual si automat.

Manual puteti schimba sursa din cele trei porturi pe care le are apasand butonul Select din colt. Astfel, apasand de mai multe ori pe el se face trecerea de la o intrare la alta.

Pe langa modul manual jucaria asta functioneaza si automat. Adica schimba singura intrarea pe care o da mai departe catre TV. Cand face trecerea automat? Cand simte semnal nou pe un alt port decat cel pe care il trimite in acel moment catre iesire. Pentru mine este ideal, pentru ca daca ma uit la TV prin semnalul din reciver-ul Digi si ma hotarasc sa ma uit la un film pe care il am in media player, nu trebuie sa fac altceva decat sa pornesc media player-ul si TV-ul va afisa imaginea de la acesta. Pot sa opresc apoi reciverul Digi. Cand se termina filmul de pe media player pornesc reciverul Digi si face singur trecerea la acesta ignorand semnalul de la mediaplayer (daca nu l-am oprit deja).

O sa ma intrebati de unde l-am luat si cat costa. Am platit pe el 4$ si l-am luat de pe ebay direct de la omuletii cu ochi subtiri din Asia. Voi ce ziceti, ar trebui aduse astfel de device-uri si la noi in tara? Ar fi utile multor persoane? La ce pret credeti ca va fi in magazine? Eu as paria lejer pe 50 de lei!

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • Horatius - Comentariul nr. 3

  31/10/2012 la 18:18

  Este un switch HDMI (așa cum apare și în imagini) nu un multiplicator (care ar livra semnal dintr-o singură sursă spre mai multe televizoare). Mi se pare incomodă amplasarea cablurilor pe fiecare latură. Au am un switch ca cel amintit de Denis, mai practic (cablurile doar pe o latură) dar nu-mi funcționează întotdeauna corect.

  • Daniel Chetroni - Comentariul nr. 4

   31/10/2012 la 19:11

   Din punctul meu de vedere mi-a multiplicat singurul port HDMI din TV, deci este multiplicator de porturi HDMI 🙂
   Nu ma deranjeaza deloc pozitionarea porturilor HCMI pe fiecare latura, la cat este de mic incape oriunde si pentru ca functioenaza foarte bine pe modul automat nu am nevoie sa-l tin la vedere. Eu sunt multumit de el, mai ales pentru banii pe care i-am cheltuit cu el 🙂

 • Denis - Comentariul nr. 1

  12/10/2012 la 08:26

  Exista cel putin un astfel de device in RO, eu il folosesc pe acesta de aproximativ 2 ani si jumatate:
  http://global.kworld-global.com/main/prod_in.aspx?mnuid=1248&modid=6&fcid=2&pcid=201&ifid=229&prodid=245
  dupa cum se vede are pe langa functia auto-detect si telecomanda, plus ca se specifica in detaliu cu ce standarde este in conformitate.
  Da, din pacate pretul este exagerat, dar la acea vreme nu am avut de ales altceva cu un raport pret/performanta mai bun!

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Lampile de lucru cu LED: personalizeaza spatiul de acasa

Ai nevoie de personalizarea spațiului de la interior și ai rămas fără idei? Nu-ți face griji, pentru că soluțiile cele...

Close