Lenovo a lansat in Romania noul ultrabook ThinkPad X1 Carbon
Lenovo a strâns azi laolalta presa și nu numai pentru un eveniment dedicat sărbătoririi gamei ThinkPad care a împlinit 20 de ani. Și cum poate o firmă de IT să sărbătorească mai bine un asemenea succes dacă nu prin lansarea unui nou produs? X1 Carbon este un ultrabook despre care cu siguranță ați auzit dacă sunteți pasionați de gadget-uri și care azi a fost lansat în mod oficial.

Acesta este de 14 inch, vine echipat cu procesoare din gama Intel Ivy Bridge (am înțeles că va suporta până la Core i7) și placă video Intel HD 4000, o alegere care să ofere performanțe bune celor cărora i se adresează, adică utilizatorilor din segmentul business. Vine cu o gamă largă de porturi printre care USB 3.0 SuperSpeed, USB 2.0, Mini DisplayPort cu canal audio și card reader 4în1. După cum ne dăm seama și din titlu, cei de la Lenovo au folosit fibră de carbon în realizarea acestui model tocmai pentru a ajunge la dimensiuni de invidiat.

Thinkpad X1 Carbon are o greutate de 1,35Kg și vine cu un design special care în mod normal este întâlnit la ultrabook-urile de 13 inch. Bateriile cu care vine oferă o autonomie de până la opt ore și un timp foarte bun de încărcare datorită tehnologiei Lenovo RapidCharge. De asemenea, dispune și de tehnologia Intel vPro, pachete de Service și Suport, garanții extinse și encriptare TPM și BIOS pentru mai multă securitate.

Tastatura dispune de iluminare progresivă și touchpad din sticlă, iar în ceea ce privește sistemul audio întâlnim un Dolby Home Theatre v4 pentru o calitate a sunetului superioară. Ultrabook-ul va avea un preț de pornire de aproximativ 1500 de euro.

Pe lângă noul X1 Carbon, au fost prezentate și modele mai vechi din seria ThinkPad. Modelele expuse le puteți vedea în poze, printre ele s-au aflat ThinkPad 755Cs, 701C, W700ds și altele. Ca noutăți, pe lângă X1 Carbon, a fost prezentat și modelul ThinkPad T430u care suportă un HDD de până la 1TB și vine cu un design subțire, elegant, în tonul gamei. Bateria oferă o autonomie de până la 7 ore și este echipat cu Centrul de Soluții Lenovo pentru Companii Mici care include Intel Small Business Advantage pentru o securitate mai bună a datelor și o productivitate sporită.

De parcă cele două ultrabook-uri nu ne-ar fi făcut suficient de curioși, cei de la Lenovo au prezentat și ThinkPad Tablet 2 despre care am aflat că vine cu o autonomie de până la 10 ore, cu un stylus, o cameră de 8MP și Windows 8.  Mai mult, vine cu port USB full size ceea ce înseamnă extinderea capacităților prin adăugarea perifericelor, dar și cu port pentru docking station. Noua tabletă urmează să fie lansată pe 26 octombrie, odată cu sistemul de operare.

Cei de la Lenovo au adus și un panou de escaladare pe care se aflau anii în care diferite produse din seria ThinkPad au fost lansate, în frunte tronând tableta din 2011. O modalitate ingenioasă de promovare și de realizare a unui concurs prin care să poți atinge performanțe, așa cum și compania a urcat pe treptele succesului în toți acești ani.

Guest post scris de: Alexandra Ghita

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close