Kaspersky Lab, cea mai bună detecţie a ameninţărilor de banking online în evaluarea AV-Test.org
Kaspersky Internet Security 2012 s-a clasat pe locul întâi în testele independente realizate de AV-Test.org, în faţa soluţiilor de securitate de la Symantec şi Bitdefender. Scopul evaluării a fost de a determina cea mai bună detecţie statică şi dinamică a ameninţărilor informatice care ţintesc conturile de online banking ale utilizatorilor.

Malware-ul care atacă datele bancare este considerat ca fiind unul dintre cele mai sofisticate şi periculoase tipuri de ameninţări informatice existente. În primul trimestru al anului 2012, Kaspersky Lab a identificat lunar o medie de 7800 de noi cai troieni bancari. Într-un asemenea context, protecţia eficientă împotriva acestor categorii de malware este importantă.

În luna martie a acestui an, AV-Test.org a folosit 70 de mostre malware foarte recente, toate capabile de a accesa conturile de online banking sau sistemele de plată ale utilizatorilor, pentru a testa trei soluţii de securitate informatică. Produsele au fost evaluate pe computere cu sisteme de operare Windows 7, acces la Internet şi toate modulele de securitate activate.

Suitele de securitate au fost testate în trei etape diferite – nivelul detecţiei, evaluat în testele statice şi dinamice, precum şi eficienţa remedierii unui sistem deja infectat cu malware. În testele statice, soluţia Kaspersky Internet Security 2012 a înregistrat o rată de detecţie de 99,3%, urmată de Bitdefender, cu 94,6% şi Symantec, cu o rată de detecţie a mostrelor malware de online banking de doar 38,7%.

Suita Kaspersky Lab a fost singura care a atins un nivel de 100% al detecţiei în evaluarea dinamică, etapă ce reflectă fidel situaţiile întâlnite de utilizator în viaţa reală. A fost urmată de rezultatele celorlalte două soluţii, adică 97,8%, respectiv 95,6%. De asemenea, în testele de remediere a unui sistem infectat, Kaspersky Internet Security 2012 a fost iarăşi lider.

Ameninţările informatice care atacă datele şi conturile de online banking sunt cele mai periculoase, deoarece o singură infecţie poate genera pierderi financiare semnificative“, spune Oleg Ishanov, Director of Anti-Malware Research la Kaspersky Lab. „Metodele de evaluare folosite de AV-Test.org au fost foarte stricte, utilizarea unora dintre cele mai noi mostre de malware fiind o dovadă în acest sens. Rezultatele, mai ales cele obţinute în urma evaluării care simulează scenarii din viaţa reală, ne arată că soluţiile Kaspersky Lab oferă cea mai bună protecţie în faţa malware-ului modern, care ţinteşte datele financiare ale utilizatorilor“, încheie Ishanov.

Raportul detaliat al testelor derulate de AV-Test.org este disponibil la următorul link:
http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/av-test_online_banking_report_march_2012.pdf

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Unde gasesti promotii la calculatoare in aceasta vara

Unde gasesti promotii la calculatoare in aceasta vara Hera Rovaniemi este compania infiintata in anul 2013 care comercializeaza sisteme IT...

Close