ELKOTech Romania anunta disponibilitatea noii tehnologii Allied Telesis Management Framework (AMF)
Elko elkotech logo

ELKOTech Romania, companie membra a grupului ELKO, specializata in distribuirea de produse hardware si software ale unor producatori de renume din industria IT, anunta disponibilitatea in Romania a tehnologiei Allied Telesis Management Framework (AMF), care va ajuta companiile sa reduca complexitatea si costurile managementului retelei cu pana la 60%. Tehnologia este produsa de Allied Telesis, producator global de solutii de switching IP/Ethernet si lider in industria solutiilor pentru retelele IP Triple-Play.

Software Defined Networking (SDN) — ce utilizeaza o platforma software pentru a controla central o retea — a ajuns in prim plan recent, promitand o mai buna utilizare a retelei si un management mai facil. Cu toate acestea, majoritatea solutiilor SDN sunt tintite spre centre de date mari, ceea ce le face inaccesibile clientilor clasici cu resurse limitate din sectorul enterprise. Allied Telesis a identificat acest lucru si a dezvoltat AMF ca un mod practic prin care companiile sa beneficieze de avantajele unui SDN, fara costurile semnificative asociate.

Ca furnizor de top de produse si solutii Ethernet, Allied Telesis se concentreaza sa ofere beneficiile tehnologiei SDN clientilor sai. Compania a introdus managementul retelei prin AMF, iar beneficiul imediat al utilizatorilor enterprise este reducerea complexitatii retelei si scurtarea timpului de gestionare a acesteia, rezultatul fiind un cost mai redus.

Functii puternice precum management centralizat, auto-backup, auto-upgrade, auto-provizionare, auto-recovery, networking plug-and-play si gestionare zero-touch sunt primele ce vor fi implementate prin AMF.

“In prezent este nevoie de o cantitate semnificativa de resurse pentru a gestiona retele enterprise de mari dimensiuni. In plus, clientii se confrunta cu problema angajarii si intretinerii personalului tehnic. AMF reduce aceasta povara a gestionarii retelelor enterprise prin automatizarea multor sarcini care in prezent necesita implicarea administratorului de retea. Acest cadru a fost dezvoltat pentru a le permite clientilor sa-si gestioneze mai facil retelele”, a declarat Miodrag Sundic, Director de vanzari pentru Europa Centrala si de Est, Allied Telesis.

Unul dintre principalele avantaje ale SDN este un management centralizat, deoarece acesta trateaza reteaua ca pe un singur dispozitiv virtual. Allied Telesis a dezvoltat AMF pentru a obtine acest lucru si mai mult, prin managementul centralizat al unei intregi retele de pe un singur dispozitiv, printr-o interfata Command Line Interface (CLI) simpla si intuitiva. Fisierele de configuratie si cele de firmware sunt salvate ca backup regulat si sunt disponibile pentru a regenera dispozitive cu probleme; de asemenea schimbarile de configuratie se pot realiza pe mai multe dispozitive in acelasi timp. Aceasta combinatie de functii permite AMF sa reduca costurile de operare a retelei prin simplificarea complexitatii managementului si prin automatizarea multor operatiuni de rutina.

“In numeroase cazuri costul gestionarii unei retele este mai mare de cateva ori decat costul partii hardware. Pentru acest motiv, multe organizatii se axeaza acum pe tehnologii precum SDN sau AMF ca moduri de a reduce costurile operationale asociate cu managementul retelelor. Un client care foloseste pentru prima data aceasta tehnologie se poate asteapta sa reduca costurile asociate cu managementul retelei cu 60%, ceea ce ar trebui sa fie convingator pentru orice cumparator”, a declarat Miodrag Sundic.

AMF va fi disponibil in reteaua partenerilor ELKOTech incepand cu luna decembrie 2013, pe urmatoarele switch-uri Allied Telesis: SwitchBlade x8112, SwitchBlade x908, x610 Series si x510 Series.

zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close