Cum sa maresti zona de acoperire a routerului wireless

0
3

Cele mai multe routere wireless îți oferă o arie de acoperire extinsă și o intensitate crescută a semnalului în apropierea dispozitivului. Există însă unele trucuri care extind și mai mult această zonă.

Încărcarea înceată, semnalul căzut, zone moarte, fără pic de semnal wireless, toate aceste probleme sunt frustrante într-o epocă în care, pentru unii, a fi online a devenit la fel de necesar ca respiratul.

Dintre probleme, distanța este cea mai evidentă. Există un anumit range în care semnalul wireless poate ajunge. Dacă rețeaua trebuie să acopere o zonă mai mare decât este capabil un router să transmită sau dacă sunt multe colțuri sau pereți în cale, performanța va fi afectată. Interferența este, de asemenea, o problemă mare. Și semnalele de la alte rețele wireless sau electronice pot impacta viteza, precum și obiectele fizice, precum pereții. Este posibil și ca invitați nedoriți să îți acceseze rețeaua.

 

Dacă ai o casă mai mare și semnalul este slab în anumite colțuri sau dacă stai la curte și vrei să ai semnal bun să vezi un film HD chiar lângă grătarul din fundul grădinii, sunt câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a îmbunătăți acoperirea oferită de router.

Poate router-ul tău are nevoie de un update. Producătorii au o practică de a încetini sotfware-ul pentru a te obliga să faci mutarea către un alt dispozitiv, dar, din fericire, un simplu update este de ajuns.

Plasează router-ul într-un loc optim. Un router wireless are nevoie de spații deschise, departe de pereți și obstrucționări. Și nu este vorba numai de obstacolele fizice, și electronicele mari care funcționează în preajmă pot intra în calea semnalului. Ridică router-ul cât poți de mult, montează-l pe un perete sau plasează pe un raft sau pe o masă pentru a oferi un semnal mai bun.

Aruncă o privire și asupra interfaței administratorului rețelei și asigură-te că este configurată pentru o performanță optimă.

Dacă routerul are o antenă internă, adăugând una externă poate fi o idee bună, cea din urmă putând transmite un semnal ai puternic. Cele mai multe antene interioare sunt omnidirecționale, deci adăugarea unei antena direcționale este o idee mai bună. Șansele sunt să nu ai semnal slab în toate zonele din rețea, ci în una sau două. Întreaptă antena spre acea zonă.

Dacă rețeaua wireless acoperă o zonă extinsă, ai nevoie de un dispozitiv de extindere fără fir – cunoscut și ca un repetor wireless sau un expandor Wi-Fi – pentru a te ajuta să amplifici semnalul. Aceasta este, de asemenea, o idee bună dacă există pereți groși sau alte structuri fizice care blochează semnalele.

O idee bună este, de asemenea, să folosești laptopul vechi căruia credeai că nu îi mai găsești utilizare. Atașează-i un cablu de internet și pornește funcția hotspot – așa ai automat un router nou pentru toate celelalte dispozitive.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe , Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Dell Latitude 7420 sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S22 Ultra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Verificare CAPTCHA *