Dupa ce am vazut cum se descurca Samsung Galaxy Gear cu pozele si filmatul, e timpul sa-i dedicam lui Galaxy Note 3 un articol special pentru a-i scoate in evidenta veleitatile de artist :).
Asa cum am afirmat in articolul comparativ cu Note 2, dar si in review-ul lui, Samsung a adus pe Note 3 o camera 13MP cu o rezolutie de 4128 x 3096 pixeli si o multime de capabilitati: Dual Shot, Captura foto/ video HD simultana, Geo-tagging, Detectarea fatei si a zambetului, Stabilizator de imagine. Inainte de o captura te poti juca unele filtre preinstalate sau descarca altele din Samsung App.
In functie de cadrul imortalizat sau de efectul dorit, se pot alege moduri de fotografiere diferite: Infrumusetare fata, Fotografie optima, Cea mai buna fata, Sunet si foto, Drama, Fotografie animata, Golf, HDR, Radiera, Panorama, Foto surround, Sporturi si Automat. Aceste functii, precum multe altele pe care va lasam sa le descoperiti pe viitor :), demostreza ca Samsung a acordat o atentie speciala domeniul Foto/Video de pe Galaxy Note 3. A si reusit sa-l imbunatateasca? Fata de modelele anterioare am putea spune ca da. Puteti vedea aici o comparatie cu cateva mostre facute de Note 3 versus Note 2.
Insa reusita nu e 100%. La ce ma refer? Samsung mareste rezolutia la 13 megapixeli, dar la pixeli de 1.1 microni si lentile f/2.2 cu un senzor de 1/3,2 inci. Acestea se traduc prin fotografii cu o rezolutie mai mare, dar care au nevoie de lumina buna pentru a captura imagini frumoase. In lumina scazuta insa, senzorul de pe Note 3 nu se descurca prea bine. Am postat cateva fotografii comparative pe acest tema in review-ul lui Note 3.
Nu as vrea sa fiu inteles gresit, cu Note 3, fotografic vorbind, ai un partener de incredere, dar calitatea pozelor depinde mult de mediul in care sunt facute, iar un factor determinant e lumina.
In continuare postam cateva fotografii facute in medii diverse: intr-un Mall destul de luminos :), in natura cu soare, nori dar si pe inserat. va lasam sa va formati o parere personala. Toate fotografiile au fost redimensionate. Daca doriti sa le vedeti la dimensiunea nativa, va invitam sa accesati acest link.
Concluzia, cu cat avem mai multa lumina fotografiile sunt mai bine expuse, mai clare. Ceea ce-mi place la Note 3 e fidelitatea culorilor.
Cum se descurca cu detaliile? Observati urmatoarele fotografii. Cea din stanga e originala, iar ce din dreapta e crop 100%
Nivelul de detalii e bun chiar si la o asemenea apropiere. Pe mine ma multumeste, pe dumneavoastra?
Doua moduri pe care le-am folosit destul de des sunt Panorama si HDR. Daca primul iti permite sa surprinzi un peisaj inr-un cadru mai larg, HDR te ajuta sa faci fotografii mai realiste preluand mai mult din contractul si intensitatea luminilor si a culorilor. Poza din stanga e facuta pe Auto, iar dreapta HDR.
Consideram aceste mostre suficiente pentru a va face o parere despre cum stie sa fotografieze Galaxy Note 3. Lasand la o parte lumina scazuta, Note 3 detine o camera foto care va poate ajuta sa surprindeti placut momentele interesante ale vietii.
Ca si cameraman se descurca si mai bine. Am realizat trei clipuri pe care le puteti viziona mai jos. Primul va arata cum filmeaza Note 3 in diverse conditii de luminozitate, al doilea dezvaluie nivelul de detalii la zoom complet, iar al treilea evidentiaza cat de bine filmeaza cu incetinitorul sau “slow motion“:
httpvh://www.youtube.com/watch?v=fAJ2uv97J1k
httpvh://www.youtube.com/watch?v=qPRjUch0Iiw
httpvh://www.youtube.com/watch?v=4x4COsf2EFM
Cam atat despre artistul Note 3 :). Daca v-ati format o opinie si doriti sa ne-o impartasiti, nu ezitati sa folositi sectiunea de comentarii de la finele acestui articol.
Va reamintim ca am avut in teste Galaxy Note 3 prin programul Orange Smartphone Tester. Prin el, oricine poate testa noi modele de smartphone-uri chiar inainte de a fi lansate de catre Orange. Daca doriti mai multe detalii, va invitam sa vizitati site-ul Orange, aici: orange.ro/reviews/smartphone-teste.
Pozele şi filmulețele sunt super!!
Super tare
Ne bucuram ca-ti place!
M-a convins fidelitatea culorilor si calitatea pozelor! Intr-una dintre poze se vede turnul bisericii – e pe lacul Tarnita-Fântânele?
Nu, e la Geamana, Iazul de decantare de pe Valea Sesii, click pe link http://goo.gl/C6Yz4i
Ca celelalte articole, foarte interessante.
Multumim inca o data Carmelo, ar fi mers niste poze facute si la Messina :))
Vezi review-ul complet aici https://www.devicer.ro/galaxy-note-3-si-galaxy-gear-duetul-smart-urilor/