Cel mai mare televizor OLED din lume
LG Electronics prezinta in cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2012, desfasurat la Las Vegas, tehnologia viitorului in materie de televizoare, dezvaluind cel mai mare televizor OLED din lume, cu o diagonala de 55 inci. Televizorul OLED LG incorporeaza caracteristicile panelurilor avansate OLED LG Display si ofera cele mai naturale culori la un pret mult mai mic decat in cazul in care ar fi fost produse folosind procesele standard.

Am lucrat indeaproape cu LG Display si am reusit astfel sa avem un produs care ofera atat avantajele OLED pentru LCD-uri, cat si un pret semnificativ mai mic decat in cazul in care ar fi fost produs folosind tehnologiile de productie OLED existente,” a afirmat Havis Kwon, presedinte si CEO al companiei LG Electronics Home Entertainment. „OLED reprezinta cu siguranta viitorul in materie de divertisment TV in propria locuinta, iar angajamentul LG este de a face aceasta tehnologie sa fie accesibila pentru consumatori.

Ceea ce diferentiaza imaginea televizorului LG fata de alte televizoare OLED sunt caracteristicile 4-Color Pixels si Color Refiner care functioneaza impreuna pentru a genera culori naturale, puternice si consistente. Caracteristica 4-Color Pixels asigura culorile naturale prin folosirea unui set de patru culori (rosu, verde, albastru si alb) fata de setarea RGB folosita de alti producatori pentru televizoarele OLED. Color Refiner asigura consistenta culorilor intr-un unghi mai larg de vizionare datorita unui algoritm LG care controleaza nuantele si tonurile. Aceasta este o diferenta importanta fata de alte televizoare OLED care prezinta de multe ori schimbari vizibile de nuante in functie de unghiul de vizionare.

Cu o rata de contrast infinita, televizorul OLED LG ofera culori vii si posibilitatea de a viziona in detaliu imaginile de pe ecran datorita luminozitatii generale. Astfel, culorile si detaliile intregii imagini sunt pastrate cu o claritate desavarsita, chiar si in scenele cu o luminozitate redusa. Aceasta capacitate de redare a culorilor este imposibil de realizat din punct de vedere tehnic pentru panelurile LED sau LCD. Cu o viteza de 1000 de ori mai mare fata de display-urile LED/LCD, televizorul OLED LG permite vizionarea clara a imaginilor in miscare fara efecte de blurare.

Design-ul televizorului OLED LG este la fel de spectaculos precum tehnologia incorporata. Fiind extrem de subtire, televizorul OLED LG are un look minimal, cu o rama de o grosime de numai 4 mm si o greutate de doar 7.5 kg. Astfel, televizorul LG OLED poate fi cu usurinta incorporat in peretele locuintei.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface PRO 2, Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Shopping la alt nivel, cu tehnici IA, pe marketplace-ul home & deco www.biano.ro

Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc tehnici de inteligență artificială (IA) pentru a înlesni...

Close