Cablurile LAPP, o solutie de incredere si pentru companiile din industria alimentara
Solutiile de cablare LAPP sunt alegerea ideala pentru orice industrie, iar inginerii LAPP lucreaza constant la implementarea celor mai pragmatice si robuste sisteme, care sa ofere suficienta rezistenta, la un standard de calitate inalt si un raport de pret corect.

Inginerii LAPP au fost invitati recent sa viziteze un producator de paste fainoase, pentru a-si vedea sistemele de uscare in actiune si pentru a dezvolta solutii pentru un nou mod de conectare a ventilatoarelor. Clientul dorea o solutie pentru a rezista aerului umed si acid din camera de uscare, dar la un pret cat mai mic. Acest lucru a eliminat atat solutiile standard, care nu au oferit suficienta rezistenta, cat si conectorii cu carcase din otel inoxidabil, care erau prea costisitori.

Solutia oferita de inginerii LAPP – conectorul EPIC®, carcasa dintr-un aliaj special de cupru

Inginerii LAPP au cautat o a treia alternativa si au gasit-o intr-un aliaj special de cupru. Acest material rezista temperaturilor necesare, fiind relativ usor de procesat mecanic. Ca urmare, costul conectorului nu este mult mai mare decat cel al unui produs standard. Conectorii nu intra in contact direct cu pastele si sunt curatati mecanic, in loc de a se folosi apa sau agenti chimici de curatare.

Impreuna cu clientul am dezvoltat sistemul de conectori si l-am testat temeinic timp de un an. In productia de alimente este important sa se ia in considerare toate elementele si sa se testeze pentru fiecare eventualitate “, a spus Joachim Strobel, manager de produs pentru sistemele de conectare EPIC® la LAPP.

Pentru a impiedica depozitarea prafului de faina pe suprafata conectorului, conectorul EPIC® este proiectat cu cat mai putine margini si colturi posibil, in conformitate cu principiile igienice de proiectare. Si aici, aliajul de cupru ofera o serie de avantaje. Rugozitatea redusa a suprafetei se poate obtine relativ usor, chiar si fara straturi suplimentare de acoperire care se pot desprinde si cadea in zona de uscare a pastelor. Otelul inoxidabil este mai dur si rugozitatea mica se obtine cu costuri de prelucrare mai mari.

A trebuit oferit mai mult decat un conector, a trebuit oferita o solutie de conectare, adica un ansamblu compus din conector si cablu. Ansamblul este la fel de slab ca si cel mai slab element din componenta. Altfel spus, la fel de important era sa fie prevazut si un cablu care sa suporte agresiunile termice, mecanice si chimice si sa asigure o etansare perfecta fata de conector. Compania a ales cablurile siliconice care sunt mai potrivite decat produsele standard. LAPP ofera cabluri siliconice care rezista uleiurilor si unsorilor din plante si animale, precum si temperaturilor de pana la 180 ° C. Pentru a preveni erorile in timpul asamblarii, LAPP a recomandat cablurile si conectorii pre-asamblati. De asemenea, LAPP a ales pentru etansarea conectorului un material premium, refuzand orice compromis. Reprele care creeaza etansarea fata de cablu sunt fabricate din cauciuc fluorurat (FKM), un material de etansare premium cu o gama larga de utilizari.

Dan Ionas, Sales & Marketing Manager al LAPP Romania, declara: “Suntem foarte multumiti de lansarea acestui proiect. A fost o sarcina dificila, dar datorita liniei noastre excelente de produse si a echipei de profesionisti LAPP am reusit sa indeplinim cerintele complete ale clientului nostru.”

Despre LAPP Romania

LAPP Romania ofera o gama diversificata de produse: cabluri de forta si comanda ÖLFLEX, cabluri de fibra optica HITRONIC, echipamente si accesorii fibra optica, cabluri industriale Ethernet ETHERLINE, cabluri coaxiale si cabluri telefonice UNITRONIC, sisteme de transmitere date, conectori industriali EPIC, presetupe SKINTOP, sisteme de tuburi de protectie si sisteme lant portcablu, sisteme de marcare si etichetare FLEXIMARK, unelte si accesorii pentru cabluri, alaturi de produsele nou-lansate, mentionate anterior.

De asemenea, LAPP Romania va propune servicii la cele mai inalte standarde: asistenta tehnica in scopul alegerii solutiei optime pentru maximizarea performantelor tehnice si minimizarea costurilor; livrare oriunde in lume si livrare rapida in tara, indiferent de cat de complexe sau speciale ar putea fi cerintele; flexibilitate, pentru a satisface cele mai diverse nevoi, expertiza, cat si inovatie, calitatea fara compromisuri si portofoliul de produse oferit. LAPP detine o experienta de peste 60 de ani in domeniul cablurilor electrice, asigurand o functionalitate fara griji a oricarei afaceri.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe , Microsoft Surface PRO 4, Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Dell Latitude 7420 sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy S22 Ultra.

[fbcomments]

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA *

Read previous post:
Trebuie sa schimbi anvelopele? Achizitioneaza anvelope allseason de pe Velopa.ro

Anvelopele allseason sunt ideale pentru persoanele care isi doresc sa plece la drum fara probleme, indiferent de anotimp. Acestea sunt...

Close