Symbian Anna este acum disponibil pentru instalare si in Romania
Symbian Anna – actualizarea pentru terminalele cu sistem de operare Symbian – este disponibilă in România, începând de astăzi.

Symbian Anna îmbunătăţeşte semnificativ experienţa utilizatorului pe terminalele Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 şi Nokia E7. O nouă interfaţă, tastatură QWERTY virtuală în modul portret al ecranului, split-screen pentru vizualizarea directorului de mesaje, hărţi mai dezvoltate, browser mai rapid şi o securitate sporită sunt doar câteva dintre îmbunătăţirile de care vor beneficia utilizatorii Nokia. Symbian Anna poate fi descărcat folosind cea mai recentă versiune Ovi Suite (versiunea 3.1.1) de pe un computer personal, sau direct pe telefonul mobil de tip smartphone. “Dispozitivele smartphone Nokia Symbian sunt folosite de milioane de oameni din întreaga lume în fiecare zi, adresându-se unor nevoi specifice ale consumatorilor şi oferind opţiuni multiple”, a declarat Ilari Nurmi, Vice President Nokia. “Symbian Anna reprezintă o îmbunătăţire semnificativă a experienţei acestor utilizatori şi certifică angajamentul nostru permanent în privinţa sistemului Symbian, ce va fi prezent pe înca 10 noi modele de terminale în urmatoarele 12 luni, va continua să primească actualizări şi suport pentru software cel puţin până în 2016”.

Caracteristici principale ale Symbian Anna:
Interfaţa cu utilizatorul: Symbian Anna aduce un nou aspect terminalelor Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 şi Nokia E7, prin pictograme noi şi îmbunătăţiri în utilizare. Scrierea de texte pe ecranul tactil este facilitată de împărţirea ecranului în două zone, pentru a permite vizualizarea directorului de mesaje, a paginilor web, a listei de contacte sau a email-ului în acelaşi timp cu tastarea unui mesaj prin intermediul tastaturii virtuale QWERTY – acum disponibilă şi în modul portret al ecranului.
– Hărţi şi navigaţie: Symbian Anna aduce îmbunătăţiri navigaţiei Nokia Maps, având acum funcţionalitate sporită la căutare, rute noi de transport public şi posibilitatea de a face check-in pe reţelele geo-sociale favorite precum Facebook, Foursquare sau Twitter.
– Browsing: browser mult mai rapid şi mai uşor de utilizat, ce permite încărcarea mai rapidă a paginilor web şi navigare îmbunătăţită, permiţând utilizatorilor să acceseze mai rapid paginile web favorite pe telefonul mobil.
– Funcţii de business îmbunătăţite: Symbian Anna aduce securitate sporită prin îmbunătăţirea incriptării de date pe terminalele smartphone Nokia. Utilizatorii business cu terminale Nokia N8, Nokia C7Nokia C6-01 sau Nokia E7 îşi pot accesa în siguranţă intranetul companiei datorită funcţiilor de suport pentru IPSEC şi SSL VPN.
– Near Field Communications (NFC): actualizarea de software Symbian Anna activează modulul NFC prezent pe terminalul Nokia C7, astfel încât utilizatorii pot transmite fotografii, fişiere video, contacte sau pot juca jocuri de pe un dispozitiv pe altul prin simpla apropiere a acestora; sincronizarea prin NFC permite utilizarea diverselor accesorii Nokia sau de alte tipuri, precum şi citirea etichetelor de tip NFC.

Funcţii pentru utilizatorii business:
– Mesagerie instant şi Microsoft Communicator Mobile
– Îmbunătăţiri aduse email-ului ce includ suport pentru cererile de întâlnire (meeting request)
– Securitate ridicată cu incriptare de date
– Acces facil si sigur la intranet pentru utilizatorii business care doresc să acceseze intranetul companiei

 Un clip de prezentare a lui Symbian Anna:

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Este amanetul o solutie buna si rapida?

Te-ai aflata poate in solutii dificile in care ai avut nevoie de o anumita suna de bani intr-un timp scurt?...

Close