Statistica browserelor pe DeviceR.ro: Firefox, Chrome, IE, Opera si Safari
Incepe sa se contureze din ce in ce mai bine impartirea browserelor cititorilor nostri, si am ajuns la un Top 5 al celor mai folosite browsere. Nu vrem sa pastram doar pentru noi si de aceea va impartasim si voua acest Top 5:

Browser

Procent

Firefox

43.37%

Chrome

38.91%

Internet Explorer

10.19%

Opera

5.11%

Safari

0.96%

Altele

1,46%

Aveti informatiile din tabel si sub forma de grafic:

Ce apreciezi cel mai mult la browser-ul pe care il folosesti?

View Results

Loading ... Loading ...

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • LVS - Comentariul nr. 10

  04/06/2012 la 20:11

  eu pe calculator am intalate urmatoarele browsere: Opera 11.64 ; Chrome 19; Firefox 12; Safari 5.1.7; IE 8. Si sa spun singer ma folosesc din placere doar de Opera, de cind sunt utilizator internet, de atunci sunt si fan Opera; Cind am fost utilizator simplu am apreciat la ea simplitatea si design-ul; Cind am fost utilizator avansat am apreciat multiplele moduri de personalizare si multiplele functiuni oferite desi nu detineam nici o extensie instalata. Acum cind programez ma folosesc la fel de Opera! Apreciez mult munca norvegienilor, folosesc mereu Opera Dragon Fly si nu ma dezamagit niciodata. Desi si Chrome si Firefox detin Instrumente pentru dezvoltatori inca sunt departe de Opera Dragonfly, la firefox poti inspecta elementele dar nu poti edita sursa, si la chrome poti edita sursa dar nu poti inspecta elementele. un alt punt forte este modul de alegere al culorii, care este exact cu cel al faimosului Adobe Photoshop CS 5, sunt prezente toate cele 6 moduri, in plus mai este prezent si alpha(pentru transparenta); Iar pe a treia pozitie dupa topul meu este functia “Specificatie pentru”nume propietate””, adica daca gasesti o propietate necunoscuta, nu e necesar sa o cauti pe google sau alt undeva, tot ce trebuie sa faci este click dreapta pe propietate, apoi Specificatie pentru “nume propietate”; ex: Specificatie pentru “border-radius”, Specificatie pentru “transition”, Specificatie pentru “border-image”….

 • Mihai - Comentariul nr. 9

  11/08/2011 la 00:03

  Corect, Androidum. Insa fiecare user foloseste un astfel de “nimic” care e important pentru userii de Firefox. Pentru mine nu e vorba de teama de necunoscut, ci de ce poti face cu browserul in afara de dat click si afisat site-uri. Hai sa nu mai vorbim de procente, vorbeste din punctul tau de vedere. Am enumerat doar 2 din pluginurile pe care le folosesc si pentru care nu renunt inca la Firefox. Cred ca functionalitatea si-a spus pana la urma cuvantul, altfel Opera ar fi avut un procent mai mare. Opera a pierdut trenul browserelor acum multi ani cand a inceput sa se ridice Firefox.

 • androidum - Comentariul nr. 7

  10/08/2011 la 16:06

  @Mihai – astea sunt nimicuri, nu sunt importante pentru nici macar 1% din utilizatorii de Opera, dar tin sa te informez ca modificarea catorva setari in opera:config si a catorva stringuri pot face minuni, dupa cum am mai zis, Opera necesita ceva timp pentru customizare, apoi nu mai are rival si asa va fi pentru mult timp de acum inainte

  p.s. – o asemenea discutie pro / contra poate continua la nesfarsit si nu are rost sa umplem pagina de comentarii, schimbarea browserului poate fi comparata cu schimbarea unei masini, nu se face asa usor, eu am fost unul din cei care au reusit sa-si depaseasca teama de ceva nou si am incercat, si cu masina, si cu browserul 😀

  • Daniel - Comentariul nr. 8

   10/08/2011 la 16:11

   @androidum, @Mihai:
   Eu zic ca astfel de argumente pot fi bune pentru cititori. Unii pot descoperi functii noi dupa astfel de discutii, asa ca.. sunteti invitatii mei sa discutati cat mai deschis despre ce aprecaiti cel mai mult. Pentru asta a fost creat acest articol.

 • Mihai - Comentariul nr. 6

  10/08/2011 la 14:42

  Pune te rog Opera sa invete sa imi afiseze informatii despre Hattrick asa cum face FoxTrick sau sa descarce orice video in flash de pe marea majoritate a site-urilor 🙂

 • maranello69 - Comentariul nr. 5

  10/08/2011 la 10:13

  *folosesc Opera…

 • maranello69 - Comentariul nr. 4

  10/08/2011 la 10:11

  Viteza este pe primul loc pentru mine, folosi Opera, așa că nu-mi fac griji pentru stabilitate.

  Lipsa funcțiilor oferite de ff, sau mai corect, de addon-uri, a fost compensata de capacitatea browserului de a fi personalizat după bunul plac al utilizatorului. La ff, daca vrei o funcție în plus, ai nevoie de un addon in plus, pe când Opera poate fi “învățat” in cateva clickuri, trebuie totuși câteva cunoștințe în domeniu.

 • Mihai - Comentariul nr. 2

  10/08/2011 la 09:49

  Sondajul de opinie nu este corect. Cei care stiu ce inseamna un browser bun nu aleg numai viteza. Pentru mine conteaza mult personalizarea (asta am ales din lista), insa conteaza evident si viteza dar si stabilitatea. Opera nu este neaparat cel mai bun, la fel cum nici Firefox nu este. Diferentele sunt mult mai mici acum. Cand ma refer la personalizare vreau neaparat functiile pe care le folosesc acum pe Firefox.

  • Daniel - Comentariul nr. 3

   10/08/2011 la 09:51

   @Mihai:
   Trebuie sa-ti dorestu un lucru cel mai mult de la un browser, nu? 🙂 De asta am pus o singura varianta de raspuns. Care e primul aspect pe care il cauti la un browser…

 • maranello69 - Comentariul nr. 1

  10/08/2011 la 09:38

  Ca de obicei, Opera printre ultimele locuri, incredibil cum oamenii nu vor sa facă o schimbare in bine, muuult mai bine chiar.

  Am folosit ff de la v1 pana la v3.6, de unde au început să meargă înapoi. La scurt timp am descoperit Opera si am rămas surprins de viteza si funcțiile integrate pe care le oferă.

  Lectura pentru smartphone: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/utilizatorii-de-internet-explorer-au-un-coeficient-de-inteligenta-scazut-150867.html

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Este amanetul o solutie buna si rapida?

Te-ai aflata poate in solutii dificile in care ai avut nevoie de o anumita suna de bani intr-un timp scurt?...

Close