Samsung GALAXY S II este smartphone-ul potrivit pentru temperaturi scazute. A functionat fara probleme si la -30 de grade Celsius
Samsung prezintă rezultatele remarcabile pe care smartphone-ul Samsung GALAXY S II le-a înregistrat în cadrul unui test independent, ce urmărea să determine care sunt telefoanele funcționale în condițiile unor temperaturi cu mult sub 0 grade. Revista finlandeză MikroPC a demonstrat că telefoanele Samsung pot funcționa la temperature cuprinse între 38  de grade C și -20 de grade C.

Echipa tehnică de recenzie de la MikroPC a testat 15 dintre cele mai populare telefoane mobile disponibile în Finlanda, în cadrul Weather Room, situată în Centrul de Cercetare VTT de la Espoo, Finlanda. Acest laborator specializat de cercetare oferă un control complet asupra temperaturii interne, ceea ce înseamnă că temperaturile indicate de către aparatele de măsurare pot fi modificate chiar şi cu o fracțiune de grad.

MikroPC a descoperit că smartphone-ul cel mai rezistent la temperaturi scăzute este Samsung GALAXY S II, care a funcționat până în momentul în care temperaturile au atins -35 de grade Celsius. GALAXY S II a fost de asemenea smartphone-ul care a continuat să funcționeze fără probleme când temperatura a atins -30 de grade Celsius. Chiar dacă Samsung GALAXY Xcover nu a făcut parte din testul comparativ între cele mai bine vândute 15 telefoane mobile, acesta s-a comportat la fel de bine ca si GALAXY S II.

Temperatura inițială din laboratorul de cercetare a fost setată la zero grade Celsius, temperatură care a fost coborâtă incremental cu câte cinci grade, până în momentul în care niciun smartphone nu a mai funcționat. Unul câte unul, câteva dintre cele mai populare smartphone-uri au cedat frigului, dar toate cele cinci telefoane Samsung care au participat la test au trecut de pragul de -20 de grade Celsius.

Un factor major care face smartphone-urile să nu mai funcționeze sub pragul de zero grade este bateria. Când temperatura scade considerabil, un telefon mobil înregistrează bateria ca fiind consumată, chiar dacă aceasta este complet încărcată – deci telefonul nu va putea fi pornit.

Pentru aceia dispuși să se aventureze în cele mai aspre condiții oferite de natură, Samsung este smartphone-ul care poate fi ales pentru climatul arctic.

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, Asus si muzica rock. Scriu de pe un laptop Asus si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Microsoft Surface 2 PRO sau Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

Trackback-uri

[…] Samsung este smartphone-ul care poate fi ales pentru climatul arctic. Sursa: devicer.ro […]

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Verificare CAPTCHA: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Read previous post:
Orange ofera experiente 4G+ la viteze de pana la 375 Mbps

De astăzi, Orange România le oferă clienților posibilitatea de a experimenta viteze de internet mobil de până la 375 Mbps,...

Close