Noul lider de gama PEN, Olympus PEN E-P5, fotografiaza excelent in mod interactiv
MGT Educational, unic distribuitor pentru Olympus în Romania, anunţă astăzi lansarea camerei foto sistem PEN E-P5.

Dacă un inginer optician, un expert în design sau un fotograf profesionist şi-ar  imagina cum ar arăta camera ideală, atunci aceştia ar putea descrie un produs cum este noul Olympus PEN E-P5. Cu şuruburile sale practic invizibile şi carcasa complet metalică, noul lider al gamei PEN este o cameră impresionantă. Designul retro se evidenţiază prin potenţialul de a deveni clasic, iar tehnologia integrată este de asemenea de referinţă. Viteza obturatorului de 1/8000 sec. este o premieră mondială pentru clasa camerelor mirrorless, iar senzorul Live MOS de 16-megapixeli este identic cu cel al camerei Olympus OM-D. Acestea asigură calitatea imaginii pentru noua cameră, justificând cu mândrie moştenirea PEN. Olympus se mândreşte, de asemenea, cu portabilitatea şi utilitatea PEN. Având o greutate redusă, E-P5 dispune de WiFi încorporat, FAST AF şi control manual uşor accesibil, acestea fiind doar câteva dintre caracteristicile prin care se evidenţiază.

Olympus PEN E-P5 black

Corpul camerei va fi disponibil la preţul recomandat de vânzare de 4.499 RON (TVA inclus), începând cu sfârşitul lunii iunie 2013. Este disponibilă şi o varietate de kit-uri, obiective interschimbabile, cât şi diverse accesorii (printre care şi viewfindere). Kit-ul standard cu obiectiv M.Zuiko Digital 14-42mm 1:3.5-5.6 este disponibil la preţul de 4.999 RON (TVA inclus).

Putere şi portabilitate
Echipa de designeri Olympus PEN a fost premiată de experţii din industrie, dar şi de consumatori pentru crearea unei serii de camere contemporane cu aspect retro. Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a faimosului PEN F, aceştia au dorit un concept retro distinctiv. E-P5 păstrează tradiţia PEN F cu aceleaşi linii armonioase, inscripţia elegantă Olympus şi conturul său frontal unic. Construcţia excelentă este o altă trăsătură care aduce aminte de designul clasic original. Şuruburile sunt vizibile doar la baza camerei, măiestria construcţiei fiind astfel evidentă. Pentru a individualiza şi mai mult aspectul camerei, se poate alege gripul ergonomic opţional, din lemn natural.

ID: 3577

Stil şi esenţă
Pentru fotografii exigenţi, orice obiect de colecţie merită ales doar dacă nivelul de calitate al tehnologiei se ridică la cel al design-ului. De aceea Olympus a dotat E-P5 cu acelaşi senzor de imagine Live MOS TruePic VI de 16-megapixeli, integrat şi camerei OM-D. La testări, acest senzor a depăşit performanţa sistemului APS-C regăsit la unele camere DSLR, iar Olympus a ales tot ce-i mai bun din tehnologia sa optică de top pentru a obţine cele mai bune rezultate. E-P5 este prima cameră mirrorless cu obturator mecanic capabil să declanşeze la 1/8000 dintr-o secundă. Acesta foloseşte la maximum potenţialul obiectivelor sistem cu luminozitate ridicată, de mare viteză. Pot fi captaţi subiecţi cu mişcare rapidă, precum insecte în zbor sau, cu o diafragmă de 1:1.8, se pot crea imagini artistice cu fundal estompat, chiar şi în condiţii de iluminare puternică.

ID: 3530

Un alt element distinctiv Olympus, cu referire la viteză, este FAST AF. Prin integrarea în E-P5 oferă fanilor fotografiei macro opţiunea utilizării unui punct AF foarte mic pentru selectarea parţială a unui subiect deja încadrat, de exemplu un singur grăunte de polen din centrul unei flori. Datorită duratei minime de expunere, E-P5 creşte şansele obţinerii imaginii exact aşa cum o doriţi.

Smart camera întâlneşte smartphone-ul
Noua cameră E-P5 are WiFi integrat. Pe de-o parte facilitează încărcarea imaginilor în internet printr-un smartphone. Însă, la E-P5, WiFi integrat înseamnă mai mult decât atât. Se poate folosi telefonul smart Apple sau Android pentru a controla camera de la distanţă, inclusiv funcţiie de autofocalizare şi declanşare. Se pot sincroniza ecranele telefonului smart şi cel al camerei pentru a vizualiza efectiv ecranul LCD al camerei pe telefonul şi pentru a controla camera PEN prin atingerea ecranului telefonului, ca şi cum ar fi al camerei. Această funcţie este extrem de utilă la alegerea punctului de focalizare cu FAST AF, pentru auto-portrete şi fotografierea subiecţilor dificili, precum animale sălbatice care se pot speria dacă vă apropiaţi prea mult. Se poate controla temporizarea chiar de pe telefon, se poate permite accesul prietenilor la imaginile selectate şi, cu ajutorul noului soft Olympus Image Share 2.0, se poate folosi smartphone-ul pentru a include informaţii GPS în fotografii.

Olympus PEN E-P5 back silver  ID: 3534  Olympus PEN E-P5 angle tilted lcd silver

Control confortabil
Cei pasionaţi de setările personalizate vor aprecia în special una dintre inovaţiile E-P5: sistemul 2×2 Dial Control compus din două comutatoare rotative şi un comutator liniar amplasate în spatele şi deasupra camerei pentru a fi uşor accesibile. La fotografierea manuală, comutatorul liniar amplasat în spatele camerei poate fi mutat cu uşurinţă într-una din cele două poziţii. În prima poziţie permite ajustarea diafragmei prin rotirea comutatorului amplasat în faţa camerei şi alegerea timpului de expunere prin rotirea comutatorului aflat pe spatele camerei. În a doua poziţie, comutatoarele rotative modifică valoarea ISO respectiv dominanta de culoare. Alternativ, poţi utiliza comutatorul liniar pentru atribuirea altor funcţii.

Olympus PEN E-P5 top view white

Noua cameră PEN surprinde cu multe alte caracteristici de top. Dintre acestea menţionăm Stabilizatorul de Imagine pe 5-axe, fotografierea secvenţială cu 9cps şi un vizor electronic înclinabil VF-4. Având un ecran cu 2.360.000 pixeli, vizorul VF-4 permite o încadrare mai simplă şi mai precisă. Acesta comută automat la detectarea ochiului.

Olympus PEN E-P5 back with viewfinder silver  Olympus PEN E-P5 angle with viewfinder silver  Olympus PEN E-P5 angle with viewfinder

Desigur, E-P5 este compatibilă cu toată gama Micro Four Thirds, care se măreşte acum cu versiunile de culoare neagră ale obiectivelor M.ZUIKO DIGITAL de 17mm 1:1.8, 45mm 1:1.8 şi 75mm 1:1.8.

Olympus PEN E-P5 silver body

Caracteristici de remarcat

  • ·         Design unic retro, corp complet metalic, fără şuruburi vizibile
  • ·         Cea mai bună calitate a imaginii pentru gama PEN
  • ·         Primul obturator mecanic cu viteză de 1/8000 secunde din categoria camerelor mirrorless
  • ·         WiFi integrat, conectabil şi operabil cu smartphone
  • ·         FAST AF cu Super Spot AF şi Touch Shutter AF
  • ·         2×2 Dial Control – sistem de control personalizabil
  • ·         Stabilizarea imaginii pe 5-axe cu IS Auto
  • ·         Photo Story şi 12 Filtre Art
  • ·         Focus Peaking pe Asistenţă MF
  • ·         Fotografiere secvenţială cu 9cps
zp8497586rq

Despre autor

Imi place sa fiu la curent cu tot ce este nou si important in domeniul IT&C, domeniu in care lucrez cu drag din anul 2001. Sunt fan Android, Samsung, si muzica rock. Scriu de pe un custom desktop PC si raspund la comentarii de pe Nexus 7, Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab S2 8.0, Microsoft Surface 2 PRO, Microsoft Surface 4 PRO sau Galaxy S1, Galaxy S III, Nexus 4, Galaxy S4, Galaxy S6, Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy S9+.

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Este amanetul o solutie buna si rapida?

Te-ai aflata poate in solutii dificile in care ai avut nevoie de o anumita suna de bani intr-un timp scurt?...

Close