Nokia Maps disponibile si pentru dispozitive non-Nokia
Luna trecuta, Nokia a lansat Nokia Maps pentru dispozitive cu browsere capabile sa interpreteze HTML 5, facand astfel disponibile celebrele harti si pe iOS, Android sau Blackberry OS.

Pentru a accesa hartile, tastati maps.ovi.com sau maps.nokia.com direct in browser. Puteti alege intre Calatorie cu masina si Calatorie pe jos, sistemul afisand doua trasee diferite.

Am ales pentru testul 1 plecare din Piata Alba Iulia din Bucuresti si sosire tot in Bucuresti, strada Aviator Petre Cretu. In cazul Calatoriei cu masina am avut doua optiuni: via Piata Unirii si un traseu de 8.4 km sau via Piata Muncii si un traseu de 8.8km.

In cazul Calatoriei pe jos sistemul afiseaza o singura optiune.

Pentru ambele tipuri de calatorie, sistemul afiseaza in partea stanga a hartii indicatiile de calatorie.

Daca doriti sa plecati in strainatate, la planificarea traseului trebuie sa specificati pe unde doriti sa mergeti. Altfel, sistemul genereaza un traseu care doar poate parea mai scurt.

Pentru testul 2, am ales plecare din Bucuresti, Piata Alba Iulia si sosire in Trieste, via Ugo Foscolo, Italia. Fara specificarea traseului, sistemul a generat un traseu prin Bulgaria, Serbia, Croatia, Slovenia si Italia.

Si Nokia Maps, ca multe alte harti, nu prezinta multe localitati din Serbia, fapt care face impsibila alegerea celui mai bun traseu.

Dupa specificarea traseului prin Drobeta Turnu Severin si Pozarevac, Serbia traseul tot mai afiseaza o bucla pentru zona necunoscuta.

 Spre deosebire, Google Maps afiseaza traseul bun dupa specificarea traseului.

In urma testelor, platforma Nokia Maps s-a dovedit a fi destul de actualizata si poate fi utilizata cu incredere atat in orase cat si in afara lor.

Este de evitat, insa, planificarea unei calatorii prin Serbia cu ajutorul ei sau a altor GPS-uri dedicate care nu afiseaza partea estica a acestei tari.

Despre autor

Pasionat de tehnologie, social media, carti si muzica rock. Lucrez in media de aproximativ 7 ani si imi place sa spun despre mine ca I am the ONE (omul potrivit la locul potrivit).

Comentarii Facebook

comentarii

Comentarii

 • Alina C. - Comentariul nr. 1

  22/08/2011 la 14:40

  Interesant serviciu de la Nokia. O sa-l testez in paralel cu Google Maps.

  • Razvan - Comentariul nr. 2

   22/08/2011 la 20:01

   Sper ca o sa-ti placa. Eu le-am folosit in ultima perioada pe Nokia E7 si pot spune ca am fost multumit de ele.

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Read previous post:
Cabluri de transfer LAPP pentru monitorizarea vulcanilor

Prin intermediul unei retele de cabluri de la Lapp oamenii de știință încearcă să folosească seismometre pentru a evalua micro...

Close